Jak wrócę do domu, spojrzę na tabliczkę pod kwiatkiem i zobaczę, jak też go botanicy ochrzcili
  Jak wrócę do domu, spojrzę na tabliczkę pod kwiatkiem i zobaczę, jak też go botanicy ochrzcili   
 Gosiu, napisałam Ci kilka słów w Twoim wąteczku. U nas bezlitosne upały

Tylko
 Tylko   

Tylko
 Tylko   

. Zawsze to dobrze znać polski odpowiednik nazw roślin.
 . Zawsze to dobrze znać polski odpowiednik nazw roślin.  Będę przesadzać rojniki, bo rozrosły się, łobuziaki
  Będę przesadzać rojniki, bo rozrosły się, łobuziaki   Śpijcie dobrze, forumki i forumy
   Śpijcie dobrze, forumki i forumy  

:P ,fajnie,że zaglądasz do mnie.Wiesz
  :P ,fajnie,że zaglądasz do mnie.Wiesz  
   :!:bardzo podobają mi się Twoje gożdziki,te kropkowane i pod nimi ten drugi kwiatuszek ten kolorowy.Miłego dnia życzę
  :!:bardzo podobają mi się Twoje gożdziki,te kropkowane i pod nimi ten drugi kwiatuszek ten kolorowy.Miłego dnia życzę  Gosia
  Gosia

, ale odkąd jestem w Kanadzie, nie widziałam żadnej żaby.  Może po angielsku nie umieją
 , ale odkąd jestem w Kanadzie, nie widziałam żadnej żaby.  Może po angielsku nie umieją   A oczko wodne sama bym chciała. Sąsiad z naprzeciwka ma i piękne lilie tam pływają...
  A oczko wodne sama bym chciała. Sąsiad z naprzeciwka ma i piękne lilie tam pływają...   
  Ale, ale, a co z Twoim wąteczkiem?  Masz go w głowie, ale nie wirtualnie? Co u Ciebie w ogródku?
  Ale, ale, a co z Twoim wąteczkiem?  Masz go w głowie, ale nie wirtualnie? Co u Ciebie w ogródku?   

, więc komplement z Twoich ust to komplement nielichy. A propos, może mogłabyś coś podpowiedzieć na temat towarzystwa clematisów.  Chciałabym stworzyć nową rabatę (kosztem trawy oczywiście), żeby jednym z elementów był clematis pnący się ładnie po jakiejś drabince, tak żeby zasłonił kompostery. Jakie towarzystwo byłoby dla niego odpowiednie
 , więc komplement z Twoich ust to komplement nielichy. A propos, może mogłabyś coś podpowiedzieć na temat towarzystwa clematisów.  Chciałabym stworzyć nową rabatę (kosztem trawy oczywiście), żeby jednym z elementów był clematis pnący się ładnie po jakiejś drabince, tak żeby zasłonił kompostery. Jakie towarzystwo byłoby dla niego odpowiednie   Co byś radziła
   Co byś radziła   Miejsce jest " na granicy cienia dębu", więc słońca dostatek.
  Miejsce jest " na granicy cienia dębu", więc słońca dostatek.
 co za dziwny kraj, pracować trzeba
  co za dziwny kraj, pracować trzeba   ... Ale super, że do mnie też wpadasz na chwilkę
 ... Ale super, że do mnie też wpadasz na chwilkę   

, zobaczymy, czy im wyjdzie na zdrowie. Nowa rabata, którą planuję, będzie kilka metrów od dębu, więc mam nadzieję, że clematis będzie się tam dobrze czuł.
 , zobaczymy, czy im wyjdzie na zdrowie. Nowa rabata, którą planuję, będzie kilka metrów od dębu, więc mam nadzieję, że clematis będzie się tam dobrze czuł.
 .  Nabyłam kilka sympatycznych roślinek, których zakup planowałam już od jakiegoś czasu...
 .  Nabyłam kilka sympatycznych roślinek, których zakup planowałam już od jakiegoś czasu... )
  ) 

(ten obok)
 (ten obok) 

, do stworzenia zielonej ściany odgradzającej moje hosty od rupieci Hamburgera
 , do stworzenia zielonej ściany odgradzającej moje hosty od rupieci Hamburgera