Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.2

Post »

Witam:)
Troszkę pospacerowałam po twoim ogrodzie :) jestem pod wielkim wrażeniem:) od razu widać, że ogród należy do miłośnika roślin ;:138
a o różach to już nie wspomnę ;:138 belamkanda chińska od Ciebie pięknie rośnie u mnie ale chyba nie zakwitnie w tym roku. Czekam na kolejne zdjęcia z twojego ogrodu:)
Pozdrawiam
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mi bardzo spodobały się Twoje liliowce- bardzo ładne kolory. Moje prawie wszystkie okazały się zółte lub pomarańczowe. A miały być różowe i kremowe :evil:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

Januszu mnie najbardziej podoba się ten , mam go też chyba ,
choć wydaje mi się że w zeszłym roku był jaśniejszy .

Masz jeszcze jakieś inne liliowce?
Twój ogród mimo tych deszczów wygląda pięknie i kolorowo .

Genia
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Janusz, wszystko rośnie ci super ;:138 pomimo tych ciągłych opadów, lilie ,róże,liliowce super.U mnie zaczęła kwitnąć Belmakanda od ciebie a przecudne Ismeny już mi przekwitły.Znowu rok trzeba czekać na kwiaty :( nie wiedziałam że one tak się rozrastają :shock:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Tadeuszu. Masz rację z nawozami. Teraz to najlepiej pasują nawozy dolistne przynajmniej u mnie. Przemieszać z ziemią nie ma jak bo błoto, rozsypać po wierzchy spłyną a i pomału kończy się sezon dokarmiania, by pędy przed zimą dobrze zdrewniały.
Zuziu Witam Cię. Wcale się nie dziwię,że byłaś już dawno u mnie, bo ja chyba u Ciebie jeszcze nie byłem ale przyrzekam :uszy poprawie się :wink:
Dziękuję za ocenę naszej wspólnej z M. pracy. Żal tylko,że pogoda niweczy z dnia na dzień nasze poczynani w w ogrodzie. Wygniły mi zupełnie dwie duże kępy złotnicy zaczynają gnić trytomy, bo woda w liściach nie wysycha. Co jeszcze się wydarzy trudno powiedzieć. Połamane wyższe byliny już usunąłem a zapowiadają następne burze.
Gardenar
Dziękuję za odwiedziny. Belamkanda jak ładnie rośnie to powinna zakwitnąć. Pora kwitnienia jest dość późna bo sierpień. Moją w zimie pod śniegiem częściowo wyryły krety i jakoś nie może sobie dać rady a tak pierwszą zimę pięknie przezimowała.
Ido
Zastanawiałem się czy je pokazać. Przy tych co wystawiane są na forum moje wyglądają blado :(
Geniu. Pierwszy raz kwitnie u mnie ten liliowiec i żeby zobaczyć kwiat stało nad nim na kołkach okno inspektowe,bo inaczej zgniłby kwiat przed rozwinięciem.
Jest jeszcze kilka odmian których nie mogę sfotografować, bo gniją. Pełne zgniją wszystkie- na to wygląda. Takie dziś udało mi się cyknąć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To ta sama odmiana co poprzednia tylko na innym krzaku zakwitła podwójnie ale pewnie to tylko jakiś wybryk natury.
Obrazek
i jeszcze taki - on nigdy w pełni nie rozkwita- jakiś niedorobiony :(
Obrazek

Renatko. Miło mi,że roślinki ode mnie ładnie kwitną a że krótko i na następne trzeba czekać cały rok nic na to nie poradzę- siła wyższa.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Tutaj jak zwykle pięknie. Ile razy nie zajże zawsze znajdę coś nowego i pięknego. Tylko mogę pozazdrościć. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz u Ciebie nadal tak mokro ?

Szkoda tych gnijących paków liliowców .
Czy w tych które zamieściłeś są liliowce kupione wtedy jako takie rarytasy ?

Genia
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

bardzo lubię liliowce, u mnie stara odmiana w wielkiej kępie robi furorę, zobaczymy jak będą się rozrastały nowe odmiany i czy dorównają urodą zwykłym pomarańczowym. Januszu dziękuję za chęć podzielenia się Ismeną ale źle się zajmuję cebulkami które trzeba wykopywać jesienią :oops: myślałam o Twoim przyjeździe do Lublina, może będzie okazja wcześniej niż jesienią :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u mnie zakwitły ismeny od Ciebie , myślałam że w tym roku to raczej nie zakwitną a one zrobiły mi taka niespodziankę

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Januszu, altem brak czasu na odwiedzanie wszystkich ogrodów, ale z przyjemnością pospacerowałam po Twoim. :wit
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witam wszystkich po przerwie. Ważne sprawy rodzinne pochłonęły mój czas całkowicie. Mam nadzieję,że będzie już tylko lepiej i wieczory będą dla forum.

Beatko. Dziękuję za odwiedziny. Nic nowego, nic pięknego nie ma czego zazdrościć ale dziękuję jesteś miła

Geniu. U Ciebie jest wtedy niespodzianka jak coś nie zakwitnie. Wszystko pięknie kwitnie to dlaczego Ismena ma być gorsza. Uprawiasz w donicy. Myślę,że to dobry pomysł, bo kwitnie krótko a liście nie są zbyt dekoracyjne i można donice przestawić w miejsce mniej wyeksponowane a postawić na to miejsce coś innego.
Z tych nowych liliowców zakwitło tylko dwa już pokazywałem a następne 6 pewnie dopiero za rok pokażą kwiaty
Obrazek

Obrazek

Urszulko. U mnie też przeważnie są same starocia ale jak kwitną to i tak widok niesamowity. Ten rok wybitnie im nie sprzyja przynajmniej u mnie. Parę dni słonecznej pogody sprawiły,że masę kwiatów rozwinęło się jednocześnie. Nowo zakupione zakwitną pewnie w przyszłym roku jak i siewki z nasion od 'Ismeny'.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To liliowiec o największych kwiatach w ogrodzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

IgoWitam Cię w moim wątku. Jest mi miło,że 'spacer po moim ogrodzie sprawił Ci odrobinę przyjemności.
To co utrwalił aparat"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

ten liliowiec ma taki kolor jak na zdjęciu ? nigdy nie spotkałam pełnego liliowca o tym kolorze .

Janusz te 2 pierwsze nowe liliowce są śliczne , mam też takie jedynym minusem są niezbyt duże kwiaty , ale moje te falbaniaste z okiem prawie wszystkie są takie niezbyt duże , dlatego zaczęłam rozglądać za pająkami , są ogromne . :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Januszu wszędzie teraz liliowce i u Ciebie też wielka różnorodność. Ja dopiero na forum zobaczyłam jak wiele jest odmian i zapałałam do nich wielką miłością udało mi się już uzbierać 14 odmian ale co to jest w porównaniu np. do kolekcji Wandy 7 ona ma 60.
Zakwitła mi jeżówka od Ciebie.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Janusz co to jest za roślina na zdjęciu następnym po zdjęciu z hortensją? Pięknie kwitnie na czerwono. Jakieś pnącze? Wieloletnie?
Piękne te Twoje lilowce - wiem powtarzam się, ale za każdym razem coraz ładniejsze.
Pozdrawiam Ida
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 00:15

Post »

Obrazek[/quote]

Co to ? Cudowne :D Bylinka?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”