popatrzyłam na to miejsce i dla mnie to idealne miejsce na rabatową różę
Mój ogródek-Gatita
Re: Mój ogródek-Gatita
Gat, niestety przy cięciu jałowców obowiązuje długi rękaw (bo, że pracujesz w rękawicach, to chyba oczywiste? ;))...
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Agunia tak, tak w rękawicach.... A z tym jałowcem to wyszło tak przy okazji.... jak się rozszalałam
i juz nie zdarzyłam pomyśleć o długim rękawie
Róże mówisz..... kurcze, jakoś mam przykre doświadczenia z różami. Miałam je kiedyś w ogródku ale, a to chorowały, a to mszyce, a to zmarzły.... i pożegnałam się z nimi.
Jolu właśnie byłam u Ciebie, i teraz biorę się za przycinanie derenia i pęcherznicy !!! Dzięki za pomysł

Róże mówisz..... kurcze, jakoś mam przykre doświadczenia z różami. Miałam je kiedyś w ogródku ale, a to chorowały, a to mszyce, a to zmarzły.... i pożegnałam się z nimi.
Jolu właśnie byłam u Ciebie, i teraz biorę się za przycinanie derenia i pęcherznicy !!! Dzięki za pomysł
mnie się teraz wszędzie róże widzą ;-)
ale wiesz co, może w tym miejscu dobrze wyglądałby krzak pięciornika? w żółtym kolorze, żeby grał z drugą stroną rabaty...
ale wiesz co, może w tym miejscu dobrze wyglądałby krzak pięciornika? w żółtym kolorze, żeby grał z drugą stroną rabaty...
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Agatka - i ja lubię róże ale tylko u Innych
nie lubię roślin kłujących , a do róż nie mam ręki i w moim ogrodzie miałam już kilka ,które albo wymarzły albo je "trafiło"
A ja już od kilku dni mam w ogrodzie wycinkową rewolucję
Pochwal się efektami
Pozdrawiam Jola.
A ja już od kilku dni mam w ogrodzie wycinkową rewolucję
Pochwal się efektami
Pozdrawiam Jola.
- gatita
- 500p

- Kontakt:
Aguś może tego nie widać, ale tam jest mało miejsca, więc nie wiem czy pięciornik się zmieści ? A a'propos pięciornika.... mam 2 krzaki, ale ostatnio wcale mi nie kwitną
Przycięłam je zgodnie z tym co wyczytałam i nic ! A szkoda bo były piekne, właśnie żółte !
Clematis w tym roku zupełnie oszalał
, ale nawet po częściowym przekwitnięciu prezentuje się pięknie !

Sosenka postanowiła jeszcze trochę podrosnąć...

Część pelargonii zdoałałam schować przed deszczami, w zamian dalej pięknie kwitną !

Clematis w tym roku zupełnie oszalał

Sosenka postanowiła jeszcze trochę podrosnąć...

Część pelargonii zdoałałam schować przed deszczami, w zamian dalej pięknie kwitną !

-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko właśnie potrzebuję fachowca z artystyczną duszą do przycięcia dwóch przypalonych cyprysów.
Może wzięłabyś sprzęt i wpadła do mnie
Wpadł mi w oko koperek...a masz do niego ogórki
Zastanawiają mnie kropeczki na igłach sosny...mam nadzieję, że to nie jest wełnowiec
Może wzięłabyś sprzęt i wpadła do mnie
Wpadł mi w oko koperek...a masz do niego ogórki
Zastanawiają mnie kropeczki na igłach sosny...mam nadzieję, że to nie jest wełnowiec
- gatita
- 500p

- Kontakt:
- gatita
- 500p

- Kontakt:
Iwonko nie ma problemu.... lecę do Ciebie
Ogórki mam, ale kupne niestety. Mam caly wielki słój w kuchni na parapecie, w którym na bieżąco kiszę małosolne
Upsss.... wełnowiec mówisz....
możliwe, że coś jest na rzeczy, bo niedawno widziałam na niej jakieś dziwne pajęczynki... Muszę sie je przyjrzeć dogłębnie. Dzięki 
Igor Dzięki za miłe słowo
Niestety wątek jest gdzie jest, potraktowano mnie tak dla przykładu...
To widzisz masz tak samo jak ja, ja też przycinam jak mi się coś nie podoba
No może poza forsycją, migdałkiem i nie wiem czym jeszcze, które to krzaczki przycinam po kwitnieniu !
Ogórki mam, ale kupne niestety. Mam caly wielki słój w kuchni na parapecie, w którym na bieżąco kiszę małosolne
Upsss.... wełnowiec mówisz....
Igor Dzięki za miłe słowo
To widzisz masz tak samo jak ja, ja też przycinam jak mi się coś nie podoba
-
borowina
- 200p

- Od: 3 lip 2011, o 23:26
Pospacerowałam przez cały wątek o Twoim ogrodzie. Jestem zachwycona. Bardzo podoba mi sie pomysł z murowaną częścią wypoczynkowo-kawową. Świetny pomysł i wykonanie. Będę zaglądać do Twojego ogrodu jak pozwolisz
Piękne zdjęcia.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- gatita
- 500p

- Kontakt:
Jowitko
Borowina serdecznie Cię zapraszam
Borowina serdecznie Cię zapraszam
- Ulcia
- 200p

- Od: 1 lip 2011, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agato!
Pięknie mieszkasz! Oglądnęłam tylko kilka stron, resztę zostawiam na dokładniejsze oględziny wieczorem. Ogród- miodzio, piękne masz klomby wybudowane z czerwonej cegły i kącik kawowy, bardzo mi się to podoba, zaprezentuję to mojemu M. Nie będziesz miała nic przeciw skopiowaniu? Taki Bob Budowniczy to skarb, prawda?
Pięknie mieszkasz! Oglądnęłam tylko kilka stron, resztę zostawiam na dokładniejsze oględziny wieczorem. Ogród- miodzio, piękne masz klomby wybudowane z czerwonej cegły i kącik kawowy, bardzo mi się to podoba, zaprezentuję to mojemu M. Nie będziesz miała nic przeciw skopiowaniu? Taki Bob Budowniczy to skarb, prawda?
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Gat, piękne widoczki i portrety roślinne nam pokazałaś... no i model futrzany cudo! 
powiedz proszę: na zdjęciu, na którym widać 5 kolumnowych jałowców, masz w rzędzie 3 krzewy... czy pierwszy po lewej to oliwnik?
powiedz proszę: na zdjęciu, na którym widać 5 kolumnowych jałowców, masz w rzędzie 3 krzewy... czy pierwszy po lewej to oliwnik?
- gatita
- 500p

- Kontakt:
Aguś już o tym pisałyśmy
, ale w natłoku informacji forumowych ja też się już gubię
To jest dereń, Kochana
Właśnie się przymierzam, żeby te 2 pęcherznice i derenia trochę ciachnąć. Bardzo mi zarosły, a z podpowiedzią Joli chcę je troche uformować.... tylko to nie taka łatwa sprawa
Wczoraj się przymierzałam, ale mają bardzo dużo odrostów od ziemi... No nic, zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Ulcia cieszę sie, że Ci się u mnie podoba
Kopiuj, kochana, bez problemu. Tylko potem wstaw zdjęcia jak Ci wyszło ?
Może dodasz coś od siebie i wtedy ja to wykorzystam ? Przy okazji muszę wstawić więcej zdjęć tego kącika, bo chyba jest trochę mało widoczny ...?
Ulcia cieszę sie, że Ci się u mnie podoba
Gat, teraz to i ja sobie przypomniałam, że to dereń
masz rację, za dużo wszystkiego... człowiek nie jest w stanie czasem spamiętać co ma we własnym ogrodzie, a tu jeszcze trzeba przyswoić informacje z tylu zakątków forumowych ;)
powodzenia w cięciu!
powodzenia w cięciu!