Może jeszcze kilka zdjęć.
Mam nadzieję, że komuś spodoba się nasz ogród.Albo ktoś życzliwie skrytykuje, co na pewno nam pomoże w jego dalszym doskonaleniu.
Bardzo się cieszę, że już dwoje uczestników forum zauważyło mój wątek, witam Rudolfa i Renatkę.
Witaj na forum:-).
Już po pierwszych zdjęciach widać, że ogród jest bardzo zadbany i ładnie rozplanowany. Czekam na więcej ujęć
Pięknie wygląda magnolia, czy możesz napisać jaka to odmiana?
Witaj "Igor 944" mój ogród ma powierzchnię ok. 0,5 ha z tym, że w miarę zagospodarowany jest obszar 2000 m2 wokół domu.
Ziemia w nim bardzo trudna w uprawie, glina o pokładzie do nawet 70 cm głębokości a pod nią żwir i piasek. Tak więc metodą prób i błędów wiemy już, że wielu roślin więcej nie posadzimy, ponieważ nie rosną ładnie.
Jak to określiłeś przypadkowy zbiór roślin na takiej powierzchni znajduje swoje miejsce, są rośliny lubiące wodę przy stawiku, trawy
w miejscu bardziej suchym i jałowym. A kwiaty uwielbiam wszystkie i lilie, liliowce też.
kocica pisze:Witaj na forum:-).
Już po pierwszych zdjęciach widać, że ogród jest bardzo zadbany i ładnie rozplanowany. Czekam na więcej ujęć
Pięknie wygląda magnolia, czy możesz napisać jaka to odmiana?
Ewo jeżeli dobrze pamiętam to NIGRA
KOCICO wysyłam Ci jeszcze zdjęcie naszej kotki MUSZKI
Kotki zauważyłam:-), sama mam niezłą kolekcję kocich istnień.
Zastanawiam się nad magnolią jaką dokupić do siebie bo mam tylko jedną odmianę i ta z Twojego ogrodu mi się bardzo spodobała. Rozejrzę się za tą odmianą.
Jeszcze Jola i Andrzej, jestem początkującym operatorem komputera tak, że wybaczcie nie wyszło jak chciałam. Przyrzekam poprawę. Postaram się wysyłać więcej zdjęć i większych.