Moja różanka - rok 2011 - Gosia.
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja różanka - rok 2011 - Gosia.
Uetersener K. jest śliczna. U mnie pierwszy rok i kwitnie skromnie i na końcach pędów. Ale widzę, ze nie mam co się martwić, w kolejnych latach zachwyca 

- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu UK cudowne ma kwiaty,kremowy kolor,bardzo ładny:) A Hermitage ładnie się zapowiada:)
Olu jak u mnie padnie jakaś róża,to choćbym nie wiem co nie kupię jej po raz drugi....obawy są.....
Olu jak u mnie padnie jakaś róża,to choćbym nie wiem co nie kupię jej po raz drugi....obawy są.....
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Właśnie zaczął padać deszcz.
Aszko - Souvenira de Baden - Baden kupiłam w kwietniu u Kordesa przez forumową koleżankę - kosztował mnie tylko 5 zł więcej niż ta odmiana u RĆ. Jestem z niego bardzo zadowolona bo rośnie ładnie choć na początku miałam pewne obawy. Co do tej drugiej szkółki - mam kilka róż od nich i te rośną ładnie - ale od dwóch lat nic dla siebie tam nie kupiłam.
Aniu - na Hermitage czekam z niecierpliwością - wyglądał pięknie na zdjęciu w katalogu - kwiat ma podobny do Eden ale w porównaniu z nim kwiat jest na sztywnej łodydze i nie opada w dół. Ma być różą beetrosen czyli bukietową, a ja takie lubię.
Uetersener strasznie opadł - kwiaty utrzymują się 4 dni jak wyliczyłam ale następne łodygi mają pąki czyli kwitnie nieprzerwanie od czerwca.
Aszko - Souvenira de Baden - Baden kupiłam w kwietniu u Kordesa przez forumową koleżankę - kosztował mnie tylko 5 zł więcej niż ta odmiana u RĆ. Jestem z niego bardzo zadowolona bo rośnie ładnie choć na początku miałam pewne obawy. Co do tej drugiej szkółki - mam kilka róż od nich i te rośną ładnie - ale od dwóch lat nic dla siebie tam nie kupiłam.
Aniu - na Hermitage czekam z niecierpliwością - wyglądał pięknie na zdjęciu w katalogu - kwiat ma podobny do Eden ale w porównaniu z nim kwiat jest na sztywnej łodydze i nie opada w dół. Ma być różą beetrosen czyli bukietową, a ja takie lubię.
Uetersener strasznie opadł - kwiaty utrzymują się 4 dni jak wyliczyłam ale następne łodygi mają pąki czyli kwitnie nieprzerwanie od czerwca.
- Aszka
Gosiu,no właśnie ja z tej szkółki poza tymi 4 co padły mam sporo i jestem z nich bardzo zadowolona czemu dałam nie raz wyraz na forum.Szkółkarz mnie trochę zraził do siebie podczas ostatniej wizyty.Inaczej jest jak się komunikujemy przez internet.A sądzę ,że to nie powinno tak być
U nas od rana pada ,zielsko rośnie i szykuję siły na wyrywanie

U nas od rana pada ,zielsko rośnie i szykuję siły na wyrywanie

- Annes 77
Gosiu Hermitage podobny do Eden? O kurczę to będę go podpatrywać,ja równiez lubię róże bukietowe.Bailando należy do tej grupy oraz Leonardo i Pomponella.Ach te róże ....nieustający zachwyt nad nimi:)
- Deirde
Olu - do mnie jego syn podrzucił paczkę ale się zdziwiłam gdy sprawdziłam co w niej jest - na paczce było moje nazwisko ale w środku nie te róże które były zamówione - miałam kilka takich wpadek. Ponieważ tego nie lubię to staram się tą szkółkę omijać - zresztą ceny w niemieckich szkółkach zbyt dużo nie odbiegają od tych naszych to dla mnie mała różnica czy zamówię u nas czy u nich.
Aszko jak będziesz mogła wpadnij do Berberysa na Piątkowie - mają bardzo dobre róże - między innymi angielki - cena 49 zł w dużych donicach już kwitnące, trochę Kordesa, Tantau i inne po mniejszej cenie. Jakoś tak w tym roku nie mogę się do nich wybrać. A miałam dziś kosić trawę między różami.
Aniu z ciekawszych jeszcze od nich są - Rosenmarchen - ma ją chyba Ola, Sweet Pretty i moja Roseninsel - ma chwilową przerwę w kwitnieniu ale kwitła obficie i kwiaty zasychają na krzewie czyli nie rozsypuje się.
No i u nas burza.
Aszko jak będziesz mogła wpadnij do Berberysa na Piątkowie - mają bardzo dobre róże - między innymi angielki - cena 49 zł w dużych donicach już kwitnące, trochę Kordesa, Tantau i inne po mniejszej cenie. Jakoś tak w tym roku nie mogę się do nich wybrać. A miałam dziś kosić trawę między różami.
Aniu z ciekawszych jeszcze od nich są - Rosenmarchen - ma ją chyba Ola, Sweet Pretty i moja Roseninsel - ma chwilową przerwę w kwitnieniu ale kwitła obficie i kwiaty zasychają na krzewie czyli nie rozsypuje się.
No i u nas burza.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ta Roseninsel chodzi za mną

- Aszka
Czy to ten na wyjeżdzie z Poznania za mostem? Namawiamy z córką męża na wyjazd w niedzielę do Poznania.Ona ma swoje priorytety a ja...wiadomo 

- Deirde
Olu - chodzi mi o ten drugi - jest dalej wgłąb osiedli na ulicy Wojciechowskiego i Suszki - narożnik. W nim mają róże i byliny - w tym drugim przy moście nigdy nie byłam ale tam mają duże krzewy w donicach.
Monia - Roseninsel warto kupić - jest ładny, kwitnie w bukietach i do tej pory nie zachorował.
W katalogu od nich widziałam jeszcze ciekawą róże NIRP - Roseraie du Chatelet.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.26814
Przeglądałam zdjęcia na helpie - jakoś mi się nie podobały.
Monia - Roseninsel warto kupić - jest ładny, kwitnie w bukietach i do tej pory nie zachorował.
W katalogu od nich widziałam jeszcze ciekawą róże NIRP - Roseraie du Chatelet.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.26814
Przeglądałam zdjęcia na helpie - jakoś mi się nie podobały.
- Aszka
To w nim nigdy nie byłam.Muszę sobie zapisać 

- Deirde
U nich kupiłam byliny - duże - z róż też są kobiety zadowolone.
Wybrałam sobie róże Guillota - z Rosen Direct - mam tylko nadzieję, że sadzonki będą dobre. Róże mają strefę 6b więc poradzą sobie w naszym klimacie.
Tu podaję link do zdjęć
Orsola Spinola
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.24926.3&tab=36
William Christie
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 360&tab=36
Wybrałam sobie róże Guillota - z Rosen Direct - mam tylko nadzieję, że sadzonki będą dobre. Róże mają strefę 6b więc poradzą sobie w naszym klimacie.
Tu podaję link do zdjęć
Orsola Spinola
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.24926.3&tab=36
William Christie
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 360&tab=36
- Annes 77
Gosiu piękne fotki,a róże w objęciach czarnuszki czarujące.Ja u siebie czekam aż koperek-czarnuszka zakwitnie.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Nie dziwię się, że Souvenir de Baden Baden nagrodzona. Piękna jest