Mój ogród
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Madziu Tak to jest zaczyna się od kilku odmian... Trzymam kciuki
Zakwitł Exotic Pattern nic dziwnego, że tyle osób szaleje na punkcie liliowców.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie tutaj. W jak sposób zaopatrujesz się w tak wyjątkowe róże i irysy?
Gosiu To prawda że niesamowity. Z pewnością na zimę postaram się go zabezpieczyć, zobaczymy.
Bufo bufo WItam w wątku. Skąd pomysł na taki nick, kojarzy mi się z bardzo pożytecznym stworzeniem
Pytasz o źródło, jest ich wiele. Najpierw długie godziny w necie a jak coś ciekawego upatrzę co sądzę, że jest warte swej ceny, staram się spróbować zamówić. Każda roślina to inna historia
Dzisiejszy dzień przyniósł same miłe rzeczy. Dziś odbyło się spotkanie miłośników liliowców Hemero-Mania w Arboretum w Wojsławicach. Jestem pod wrażeniem świetnej organizacji i doskonałej oprawy merytorycznej, a takich widoków jak aleja liliowcowa długo się nie zapomina.

Uploaded with ImageShack.us
Bufo bufo WItam w wątku. Skąd pomysł na taki nick, kojarzy mi się z bardzo pożytecznym stworzeniem

Pytasz o źródło, jest ich wiele. Najpierw długie godziny w necie a jak coś ciekawego upatrzę co sądzę, że jest warte swej ceny, staram się spróbować zamówić. Każda roślina to inna historia

Dzisiejszy dzień przyniósł same miłe rzeczy. Dziś odbyło się spotkanie miłośników liliowców Hemero-Mania w Arboretum w Wojsławicach. Jestem pod wrażeniem świetnej organizacji i doskonałej oprawy merytorycznej, a takich widoków jak aleja liliowcowa długo się nie zapomina.

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Nie wiem co u Ciebie piękniejsze .
Irysy ,lilie ,liliowce ,a może róże .
Mógłbyś podpisywać lilie ,bo pewnie nazwy znasz ,a wielu z nas chciałoby notować swoje chciejstwa .Później polować ,polować ,kupować i kupować .
Wstyd się przyznać ,ale jeszcze nigdy nie byłam w Wojsławicach .

Mógłbyś podpisywać lilie ,bo pewnie nazwy znasz ,a wielu z nas chciałoby notować swoje chciejstwa .Później polować ,polować ,kupować i kupować .

Wstyd się przyznać ,ale jeszcze nigdy nie byłam w Wojsławicach .

- robaczek
- 200p
- Od: 19 kwie 2008, o 17:12
Cześć Adam, właśnie do Ciebie trafiłam i sama już nie wiem co napisać? Że mi szczęka opadła, że nogi się pode mną ugięły, czy że mi oczy wyszły na wierzch
. Chyba wszystko po kolei.
Oczywiście też się dopisuję do klubu miłiośników irysów. A ta łąka liliowcowa już mi słów brak.

Oczywiście też się dopisuję do klubu miłiośników irysów. A ta łąka liliowcowa już mi słów brak.
Jolu Koniecznie musisz tam pojechać. Wiele osób kojarzy Wojsławice różanecznikami, a to niepełny obraz tego co to miejsce może zaoferować zwiedzającym. Ilość odmian i rozmach w jaki są wyeksponowane stawiają w szeregu najbogatszych kolekcji liliowców w Europie. Tak niedaleko od Wrocławia.
Agnieszka A to niespodzianka. Piękny ogród z bogactwem róż irysów, host i jeszcze nie zdążyłem przyjrzeć się wszystkim zdjęciom. Urzekła mnie Twoja ceramika. Co za kolory kształty ŁAŁ

Agnieszka A to niespodzianka. Piękny ogród z bogactwem róż irysów, host i jeszcze nie zdążyłem przyjrzeć się wszystkim zdjęciom. Urzekła mnie Twoja ceramika. Co za kolory kształty ŁAŁ

- robaczek
- 200p
Dzięki Adam, niestety moim irysom jeszcze trochę brakuje do Twoich ale pracuje i nad tym. Mam nadzieję, iż w przyszłym sezonie już będę się mogła pochwalić większą różnorodnością.
Co do ceramiki to po ogrodzie moje drugie hobby, które pozwala mi przetrwać zimę i pory deszczowe latem.
TA ostróżka jest piękna czy to jakaś konkretna odmiana?
]
Uploaded with ImageShack.us[/quote]
Co do ceramiki to po ogrodzie moje drugie hobby, które pozwala mi przetrwać zimę i pory deszczowe latem.
TA ostróżka jest piękna czy to jakaś konkretna odmiana?
]

Uploaded with ImageShack.us[/quote]
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Co u ciebie mam podziwać ,bo już nie wiem .Widoki na fotkach robią ogromne wrażenie ,a co dopiero w realu
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ostróżka ciekawa ,takiej nie mam 

Geniu, Agnieszka Ostróżka odmiany Magic Fountain Lavender. Kapitalna odmiana. Wyrasta maksymalnie do 80-100 cm,istna burza kwiatów.
AndrzejŁukaszTakie miejsca jak Wojsławice to perełki na ogrodniczej mapie Polski. Jeśli będziecie na Dolnym Śląsku warto poświęcić chwilę i odwiedzić to miejsce.
Trochę różności:
Jeszcze raz Imperatrice Farah

AndrzejŁukaszTakie miejsca jak Wojsławice to perełki na ogrodniczej mapie Polski. Jeśli będziecie na Dolnym Śląsku warto poświęcić chwilę i odwiedzić to miejsce.
Trochę różności:
Jeszcze raz Imperatrice Farah

- robaczek
- 200p
Adam a możesz zdradzić gdzie ją kupiłeś i czy sadzonkę czy nasiona?
Agnieszko
Kupiłem ją na kiermaszu we Wrocławiu u sprzedawcy , który mnie nigdy nie zawiódł, który swoje rośliny dobiera i namnaża w oparciu o licencjonowany i pewny materiał renomowanych firm, w przypadku ostróżek nasiona pochodziły z Jelitto. W zeszłym roku wysiałem nasiona sprowadzone z Anglii odmiany Blue Centurion Sky F1 i sprawdziły się znakomicie. Wiosna spróbuję ściągnąć coś jeszcze, ostróżek nigdy dość.