Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010
Jaclawie dziękuję za wizytę i zapraszam częściej 

- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne, bajka

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Piękne wszystkie widoczki jak z ogrodu pokazowego.
Zdjęcie ze ścieżką i mostkiem super. To połączenie karmnika z kamieniami tworzy tajemne przejście
Kupiłam sadzoneczkę karmnika i już rozmnażam sobie - też chcę takie zieloniutkie poduchy - tylko kiedy on się rozrośnie
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Ja się chyba nigdy nie znudzę Twoim ogrodem
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
ale jazda super... trawniczek eleganciusi i wszystko takie dopieszczoneKasia_Tomek pisze:Widok panoramiczny

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 23:26
Śliczny ogródek, bardzo w moim stylu. Uwielbiam żwirek w ogrodzie, ale zazdroszczę umiejętności łączenia roślin, kamienia, żwiru. Będę z ciekawością zaglądać
- romawr
- 100p
- Od: 7 lut 2011, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu ale macie perełkę
a ile pięknych zestawień można podpatrzeć
baaaaaaaaaaaaaaaardzo mi się podoba wasz ogród, jestem zachwycona i pozwolę sobie na skopiowanie kilku pomysłów, może uda mi się je zastosować w moim ogrodzie. pozdrawiam

baaaaaaaaaaaaaaaardzo mi się podoba wasz ogród, jestem zachwycona i pozwolę sobie na skopiowanie kilku pomysłów, może uda mi się je zastosować w moim ogrodzie. pozdrawiam
- mmgosik
- 50p
- Od: 9 lis 2010, o 12:20

Pozdrawiam Gosia
Jak zwykle pozostaje mi dołączyć do chóru zachwytów
Czy na tym zdjęciu po lewej stronie to pustynniki?

Czy na tym zdjęciu po lewej stronie to pustynniki?

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
niesamowite widoczki
mogę spytać jak się sprawdza nawierzchnia bez krawężników? czy to jakiś specjalny sposób kładzenia takiej kostki ?a jak po zimie przetrwało?

mogę spytać jak się sprawdza nawierzchnia bez krawężników? czy to jakiś specjalny sposób kładzenia takiej kostki ?a jak po zimie przetrwało?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
I ja się przyłączam do wszystkich zachwytów, podglądam Twoj ogród już od bardzo dawna, ogród w bardzo moim stylu aż dech zapiera jak się go ogląda na zdjęciach a jaka musi być przyjemnośc w nim być. Pozdrawiam 

Witam
Wszystko mnie u Ciebie zachwyca
Ogród masz baaardzo w moim guście
Z przyjemnością jeszcze wielokrotnie przydrepczę do Twojego ogrodu ,by nacieszyc oczy tym bajkowym widokiem

Wszystko mnie u Ciebie zachwyca

Ogród masz baaardzo w moim guście

Z przyjemnością jeszcze wielokrotnie przydrepczę do Twojego ogrodu ,by nacieszyc oczy tym bajkowym widokiem

Zielona Ja
* Marzena*
* Marzena*
Chyba jakiś Yeti odwiedził Twój ogród
, nie mógł się widocznie oprzeć spacerowi po takim trawniku!
Zmilczę, jakie uczucia wywołują we mnie takie trawniki, bo to niegodne człowieka uczucia
Kasiu, pomysł posadzenia Red Baronów przy czerwonym mostku super! W ogóle Twoje trawy, te pozatrawnikowe piękne! Ja się trochę trawami rozczarowałam, wiesz, że miałam tworzyć wielką trawową rabatę? Tymczasem tyle traw mi padło po tej zimie...Jakoś tak trawowa rabata się oddali w realizacji chyba...A Ty nie odnotowujesz żadnych strat w trawowych zasobach?

Kasiu, pomysł posadzenia Red Baronów przy czerwonym mostku super! W ogóle Twoje trawy, te pozatrawnikowe piękne! Ja się trochę trawami rozczarowałam, wiesz, że miałam tworzyć wielką trawową rabatę? Tymczasem tyle traw mi padło po tej zimie...Jakoś tak trawowa rabata się oddali w realizacji chyba...A Ty nie odnotowujesz żadnych strat w trawowych zasobach?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdjęcia niesamowite. Ta część ogrodu wygląda coraz ładniej.
Zauważyłam na jednym ze zdjęc z mostkiem, że przerwa między drzewami prowadzi chyba do dalszej części ogródu.
Czyzby czekały nas kolejne modernizacje?
Zauważyłam na jednym ze zdjęc z mostkiem, że przerwa między drzewami prowadzi chyba do dalszej części ogródu.
Czyzby czekały nas kolejne modernizacje?
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Agnieszko czasem jak podglądam sobie ogród zwłaszcza w porannych promieniach słońca to też czuję się jak w bajce, to jest takie miłe uczucie patrzeć jak wszystko rośnie i widzieć zupełnie inny świat. Zwłaszcza , że ja wychowałam się w dużym mieście w otoczeniu betonu, chociaż uważam ze Poznań jest bardzo zielonym miastem.
Jolu karmik rozrasta się bardzo szybko, nawet się nie obejrzysz i u Ciebie będą poduchy
Moniko kiedyś się znudzisz
Michale trawniczek to zasługa Tomka, kosi dwa razy w tygodniu zwłaszcza po nawiezieniu
Borowina zapraszam zaglądaj, U Ciebie również pięknie.
Romo cieszę się ze ktoś ma ochotę kopiować moje zestawienia
Gosiu postaram się wklejać dalej widoczki, chociaż przez ten tydzień nie było ani jednej fotki
Pawle roślina o którą pytasz to Języczka, posadziłam trzy obok siebie i tak się rozrosły.
Patkaza z nawierzchnia bez krawężników nic się nie dzieje, ponieważ jest podmurowana i trzyma się bardzo dobrze, polecam takie rozwiązanie
Babojola Masz rację coraz przyjemniej w nim przebywać, a jeszcze w zeszłym roku omijałam tą część szerokim łukiem przebywałam w innej części ogrodu
Marzenko wpadaj do nas kiedy tylko chcesz
Marto z trawnika też jestem zadowolona tylko powiem Tobie strasznie dużo wody wylewamy na niego, ostatnio cieszę się z deszczy które nawiedzają Wielkopolskę, bo już się bałam rachunku za wodę. U mnie trawy rosną jak szalone, po zimie zmarzły tylko dwie turzyce, ale nawet one odbijają, Na miskanty mam sposób dużo kompostu i dobrej ziemi no i oczywiście przykrycie korą, żeby woda tak szybko nie odparowywała i nawet radzą sobie bez specjalnego podlewania i nawożenia. Planuję powiększyć swoją kolekcję o kolejne odmiany. A na Twoją rabatę z trawami czekam dalej
nie zniechęcaj się , jak już się u Ciebie zadomowią to nie pozbędziesz się ich tak szybko.
Gosiu miejsce o którym piszesz to ogród sąsiadów, będzie tam mata, jakoś wolno nam idzie zakładanie jej
Jolu karmik rozrasta się bardzo szybko, nawet się nie obejrzysz i u Ciebie będą poduchy
Moniko kiedyś się znudzisz

Michale trawniczek to zasługa Tomka, kosi dwa razy w tygodniu zwłaszcza po nawiezieniu

Borowina zapraszam zaglądaj, U Ciebie również pięknie.
Romo cieszę się ze ktoś ma ochotę kopiować moje zestawienia

Gosiu postaram się wklejać dalej widoczki, chociaż przez ten tydzień nie było ani jednej fotki

Pawle roślina o którą pytasz to Języczka, posadziłam trzy obok siebie i tak się rozrosły.
Patkaza z nawierzchnia bez krawężników nic się nie dzieje, ponieważ jest podmurowana i trzyma się bardzo dobrze, polecam takie rozwiązanie
Babojola Masz rację coraz przyjemniej w nim przebywać, a jeszcze w zeszłym roku omijałam tą część szerokim łukiem przebywałam w innej części ogrodu

Marzenko wpadaj do nas kiedy tylko chcesz

Marto z trawnika też jestem zadowolona tylko powiem Tobie strasznie dużo wody wylewamy na niego, ostatnio cieszę się z deszczy które nawiedzają Wielkopolskę, bo już się bałam rachunku za wodę. U mnie trawy rosną jak szalone, po zimie zmarzły tylko dwie turzyce, ale nawet one odbijają, Na miskanty mam sposób dużo kompostu i dobrej ziemi no i oczywiście przykrycie korą, żeby woda tak szybko nie odparowywała i nawet radzą sobie bez specjalnego podlewania i nawożenia. Planuję powiększyć swoją kolekcję o kolejne odmiany. A na Twoją rabatę z trawami czekam dalej

Gosiu miejsce o którym piszesz to ogród sąsiadów, będzie tam mata, jakoś wolno nam idzie zakładanie jej