Marpy kwiatki i rabatki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.2

Post »

Maryniu no faktycznie lato zaczęło nam się nieciekawie....deszczu i zimna nam nie skąpi....ale prognozy zapowiadają poprawę pogody.....oby się sprawdziły....bo na razie kwiaty możemy podziwiać głównie przez szyby :?
Anabelka z patyczka....a już taka gwiazda, jest piękna :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny. Lato dojdzie do Was niebawem. U nas już dziś było bez deszczu, choć chmurki czarne straszyły, a po południu zrobiło się cieplutko i słonecznie. Oby do Was też już jutro dotarło. :wit
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Maryniu ;:196 twoim ogrodem jestem ciągle oczarowana, jest w nim tyle cudnych kwiatów, że można podziwiać bez końca. Trudno wymienić, które piękniejsze, dla mnie wszystkie są piękne. ;:138 ;:180
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Witaj ;:138 ;:138 ,byłam widziałam i podziwiałam ale przekrój kwiatów ,masz chyba wszystkie piękne kwiaty a ta biała lilia rewelacje jak on się nazywa? -pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Cóż za kolekcja ostróżek, tawułek lilii.... oj ale się napatrzyłam... cudne bujne rośliny.. a przetacznik mnie rozbawił tym swoim grzebykiem.. ale cudny jest i taki intensywny ma kolor....
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tajko,Agnieszko,Ado,Irenko, Mario,Alu serdeczne dzięki za odwiedziny i miłe słowa ;:79
Mario- imienniczko witaj u mnie po raz pierwszy :) , pytasz o lilię nie znam nazwy bo jej nie kupowałam, M dostał w doniczce od znajomych :)

U mnie jak lało tak leje ;:47 :( nie wiem co się dzieje u mnie w ogródku bo nie byłam od soboty, obawiam się o lilie bo niektóre były bardzo wysokie a dzisiaj do południa bardzo silnie wiało..

CD...

troszkę host jak zwykle
Obrazek

Obrazek

róża okrywowa Alberich b. stara w ubiegłym roku umarzła i jej nie było a w tym roku wyrósł pęd
Obrazek

trawkowa rabatka
Obrazek
Loretto
Obrazek
przetacznik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

nowa róża na poprawę humoru Violette Parfum
Obrazek
i monarda
Obrazek

i hortensja dębolistna - jednak uległam.. :;230
Obrazek

Obrazek

CDN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu hortensja dębolistna ma bardzo ciekawy pokrój liści, a jesienią cudownie się przebarwia.
Także o niej kiedyś myślałam, ale z pewnością nie przetrwała by zimy.
Róża Viollette Parfum cudowna. :roll:
I myślę, że pięknie pachnie. Masz ciekawe odmiany host.
W naszych ogrodniczych same badziewie. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu hortensja dębolistna przepiękna....i nawet z kwiatuszkiem :D moje niestety nie będzie kwitła....ale powiem szczerze, ze mocno się tym nie martwię na ma tak wspaniałe liście....a jesienią niesamowicie kolorowe, że nawet bez kwiatów jest warta tego, zeby ja mieć :D
Hosty cudo....to ostatnio moje największe chciejstwo....bo już tylko na nie mam miejsce :roll: :lol: ......no i jeszcze na kilka żurawek i różyczek 8-) :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, Ty jesteś jeszcze młodą ogrodniczką więc musisz rezerwować miejsce na nowinki na dalsze lata , ja to co innego - czasu coraz mniej bo to i wiek i siły nie te... :? więc upycham w tym ogródku co mogę,żeby się nacieszyć jak najwięcej ale komu ? i po co ? sama się czasem zastanawiam .. bo następców nie widzę :roll: Niedawno mówiłam wnuczce,że chciałabym ją wciągnąć w zabawę z roślinkami więc odpowiedziała ,że.."musiałaby się babcia bardzo starać "...
czasami jakieś zainteresowanie okazuje ale ma dopiero 10 lat . :D ja się do 30 roku życia też nie interesowałam kwiatami :;230 zbytnio ... ;:108
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Ja myślałam podobnie ale synowa już mnie pocieszyła, że nie odda za nic ogrodu i roślinek, tak że i twoje starania na pewno nie pójdą na marne i będą cieszyć innych ;:108
Póki co róbmy to co lubimy najbardziej :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Marylko , nic ująć nic dodać tylko ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu a ja jestem pewna, ze niepotrzebnie się martwisz ;:196 wnuczka to jeszcze maluszek....co to jest 10 lat......na razie lalki i skakanka w główce :D Moja córcia skończyła 17 i wcale się nie interesuje ogródkiem.....chociaż ....ostatnio coraz częściej podpatruje...ale ja tak sobie myślę....czym skorupka za młodu nasiąknie.....i wcale nie musi pracować, wystarczy, ze babcia, lub mama kochają ogród i go tworzą, to i dziecko później nie będzie mogło bez niego żyć.....widzę to po swojej rodzinie....moja mama od zawsze uprawiała ogród i my wszyscy a mam 3 braci nie możemy żyć bez ogrodu....mimo, ze w dzieciństwie wcale się nie garnęliśmy....ale mnie największą kara było jak musiałam iść plewić marchewkę lub zbierać truskawki :D A teraz co....nie wychodziłabym z ogrodu :roll: :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu , - Ty masz ogród przydomowy i chyba pisałaś ,że synowa pomaga to zupełnie co innego , mój ogródek działkowy najpewniej zostanie zaraz sprzedany jak ja zaniemogę... :? ale myślę,że jeszcze parę latek się pocieszę a potem... potem niech się : dzieje co chce... ;:7
To chyba aura ma wpływ na takie rozważania... :;230 Dopiero co przestało padać ...i widzę ;:3

Agnieszko - ;:196 ,dziękuję za pocieszenie a z wnuczką to oczywiście żart bo co to jeszcze można powiedzieć jak i co się ułoży :? Ja złapałam tego bakcyla ogrodowego przypadkiem w ogrodzie koleżanki taki nieuleczalny wirus mnie dopadł i trzyma a z drugiej strony tak sobie czasem myślę co bym robiła teraz będąc na emeryturze ? TV i siedzenie w oknie..jak moje sąsiadki... czy lepienie pierogów dla rodziny ...wnuczki odchowane .. :? Ale Ci powiem,że z plewienia marchewki i dzisiaj nie byłabym zadowolona .. na szczęście to domena mojego M...często nie wiem jakie warzywa mam dopóki nie urosną i korzystam... :;230

CD...

z ostatnich dni...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Moim tawułkom coś nie pasuje , mam je już kilka lat a takie marne kępy.
Za to takie kapuściane hosty to mam giganty i wcale im nie przeszkadza , że rosną w donicach.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu,- ja mam tawułki od zawsze i wcale ale to wcale o nie nie dbam :oops: uważam je za rośliny bezobsługowe, na zimę ścinam,na wiosnę najczęściej w nawale innych prac zapomnę o nawożeniu nigdy ,przenigdy ich nie podlewam :oops: i one sobie u mnie rosną w kilku miejscach ale jak pachną :roll: dopiero niedawno " odebrałam" były tylko wiele ,wiele razy dzielone i upychane jako zapchajdziury ... ;:224 bo nie uznaję wyrzucania roślin ...a teraz sobie rosną spokojnie ale na opłotkach mojej działki... jedna tylko ma zaszczytne miejsce wewnątrz , najbardziej ulubiona i pachnąca..

JADĘ NA DZIAŁKĘ - NIE PADA CHWILOWO... ;:3

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”