Tego kosmosa mam. Powiedz, czy u Ciebie też on rośnie taki wielgaśny i wykłada się na ziemi ....?
Gdyby nie to, to lubiła bym go bardzo.
U mnie też właśnie zakwitł oleander i chyba nawet taki sam
Pogoda nas nie rozpieszcza. U mnie leje niemiłosiernie cały dzień. Moja glina już nie przyjmuje wody
Witaj Wiolu Kosmos rośnie różnie nawet do 1 m. ale nie za wysoko nie pokłada się ,mam inne kolory - same się wysiewają i są ładne , ja je bardzo lubię . Z Oleandra bardzo się cieszę bo był taki marny po zimie , biały mi padł
Słoneczka życzę
Tereniu Oleander piękny. Kosmos , kiedyś miałam z roku na rok sam się rozsiewał, był tak nachalny jak chwast,więc zaczęłam go uszczuplać, może za ostro to robiłam ,bo pewnego roku już nie pokazał się
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.
Helen Witaj U mnie Kosmos też się wysiewa co rok , czasem muszę go trochę poskromić i parę wyrwać . Jak przyjedziesz to weźmiesz sobie nasionek .
Pozdrawiam
No pięne prezenty od Jagusi hihi znając jej metodę dostarczania rośłinnych upominków wiem, że można nimi obsadzić pół działki hihihi i to jakie piękne do tego.
Ula Witam Jagusia to bardzo szczodra kobieta - prezenty piękne , jestem jej bardzo wdzięczna
Właśnie wczoraj wieczorkiem siedziałam w twoim wątku i dwóch działkach ,podziwiałam Cie za taką werwę i miłość do kwiatów , nie skończyłam czytać , więc nic nie pisałam ( fajnie prowadzisz swój wątek ) .
Pozdrawiam i życzę
Teresa masz naprawdę przeuroczy ogród. Wiele kwiatów typowo królewskich zasługujących na miano królowych lata na przykład przepiękne dalie. Ja mam także sporo Kosmosów onętków, które juz zaczynają i kwitnąć, mają 1,20m a dopiero teraz wypuszczają pączki, chyba dorosną do ponad 2 metrów jak rok temu. Te kwiaty są piękne i mało wymagające, tak jak i ślazówki, które lada moment zaczną obficie kwitnąć. Ja się chyba zaraz załamię, dzisiaj spadło 20 mm deszczu, wczoraj 20mm, nie ma dnia, od tygodnia, w którym deszcz by nie lał, a kwitnie mi masa lilii, niestety mają zbyt wilgotno i na płatkach kwiatowych pojawiąją się brązowe plamy z nadmiaru wilgoci i szybko opadają, mając jeszcze odpowiednie do kwitnienia pręciki :x Najgorsze jest to, że nie zapowiadam poprawy pogody u mnie i u Ciebie w ciągu najbliższych 2 tygodni ma padać obficie deszcz, w następnych dniach pochodzenia burzowego niemal codziennie, ale na szczęście zrobi się upalnie i słońca przed burzami będzie więcej.
Carlos Witam Cię Cieszę się ze mnie odwiedziłeś , Dziękuję za miłe słowa . U mnie ślazówki w tym roku nie wzeszły ,zawsze same się wysiewały a teraz ich nie widzę , szkoda bo bardzo mi się podobają . Deszczu rzeczywiście mamy pod dostatkiem , choć ja mam działkę na zboczu górki , to dopiero teraz moim kwiatkom domoczyło i zaczęły rosnąć - ale co za dużo to nie zdrowo .
szkoda lilii ,u mnie też tak się robi .
Nie wiedziałam że jest taki wątek z pogodą - będę tam zaglądać jeśli pozwolisz .
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Danusiu Witam Dalie są wszystkie piękne - chyba nie ma takiej o której można powiedzieć że brzydka . Ja je uwielbiam i mimo że trochę kłopotu z wykopywaniem to i tak będę je mieć zawsze .
i znowu dalie