Masz piękne kwitnienia ten herbaciany jest super, a i bordowy śliczny
Storczykowo
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Storczykowo
Gosiu nie wiem jak ty ale ja miałam kiedyś podobne robaczki
nawet nie bardzo dokładnie wiem chyba przędziorki, kupiłam taki preparat w sprayu Agricole - natural firmy Target i je nim potraktowałam to środek jak piszą naturalny na przędziorki, mszyce, mączniaki, wełnowce i niektóre grzyby. Robaczki zniknęły a cambrie mają się dobrze i nadal kwitną mimo że i kwiatki też potraktowałam tym środkiem
Trzymam
za walakę z robaczkami i za nowego maluszka.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- gosiiiaczek
- 500p

- Od: 11 sty 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dzięki wielkie,kupię sobie ten środek na te robalki
a maluszka kupiłam jeszcze jednego, żeby tamtemu smutno nie było...także mam teraz 4 dzieciaczków
a maluszka kupiłam jeszcze jednego, żeby tamtemu smutno nie było...także mam teraz 4 dzieciaczków
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
- gosiiiaczek
- 500p

u mojego pieguska z robalkami się uspokoiło, pojawiają się jakieś pojedyncze, ale kwiatek czuje się tak samo jak wcześniej.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
- gosiiiaczek
- 500p

Witam po dłuuugiej nieobecności 
U mnie zaczyna się druga część kwitnienia
7 storczyków puściło pędy, więc czekam na kwiatuszki
biały z keramzytu

biały z rumieńcem

biskupi z keramzytu

budyniek

różowy

herbaciany przedłuża wszystkie pędy, puszcza nowe odbicia i jeszcze puścił 3 pęd

krówka

keiki na cytrynku

i coś od niego dla mnie

i jedyny obecnie kwitnący

U mnie zaczyna się druga część kwitnienia
7 storczyków puściło pędy, więc czekam na kwiatuszki
biały z keramzytu

biały z rumieńcem

biskupi z keramzytu

budyniek

różowy

herbaciany przedłuża wszystkie pędy, puszcza nowe odbicia i jeszcze puścił 3 pęd

krówka

keiki na cytrynku

i coś od niego dla mnie

i jedyny obecnie kwitnący

Ale pędów
Będzie masa kwitnień zimą - parapet twój, przeżyje oblężenie kolorami aż sąsiedzi będą zazdrość 
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- andzia0801
- 200p

- Od: 10 sty 2011, o 23:23
Ale u Ciebie pędów!! Będziesz miała kolorową zimę 
Widzę, że keramzyt w wazonach Twoim storczykom też służy (podobnie jak moim ;))
Widzę, że keramzyt w wazonach Twoim storczykom też służy (podobnie jak moim ;))
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Gosiu, udało Ci się doskonale wyczuć potrzeby swoich Phalaenopsisów, bo chętnie puściły pędziki w tradycyjnym podłożu jak i w keramzycie 
- gosiiiaczek
- 500p

szczerze powiedziawszy to z tym wyczuciem, to za dużo powiedziane. Od jakiegoś czasu praktycznie się nimi nie zajmuję...jedyne co robię regularnie to obmywam im liście przegotowaną wodą. Podlewam je jak mi się przypomni
ale widać służy im to, bo nie jeden a 7 w jednym czasie wypuściło pędy
ja niezmiennie czekam na pęd Mambonosa x corona, ale on jakiś uparty jest i na razie nic się nie szykuje, ale jak to mówią nie zna się dnia ani godziny
ja mam czas więc poczekam 
Widzę, że pędzików cała masa
a jak rozkwitną to dopiero będą widoki 
- gosiiiaczek
- 500p

Dawno mnie tu nie było więc pokażę co się zmieniło 
Na razie zakwitła krówka

cytrynek

i herbaciany

ale biały z keramzytu również niedługo pokaże co potrafi

zki ma też biały z rumieńcem, biskupi z keramzytu, i piękne były również pączki na budyńku, ale mój papug pożarł tego pęda
Na razie zakwitła krówka

cytrynek

i herbaciany

ale biały z keramzytu również niedługo pokaże co potrafi

zki ma też biały z rumieńcem, biskupi z keramzytu, i piękne były również pączki na budyńku, ale mój papug pożarł tego pęda
-
natalkastl
- 100p

- Od: 24 paź 2011, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to musiałaś byc na papuga zła ja bym była
mi też jakaś istota pęda zniszczyła więc się nie przejmuj ale szkoda bo dużo kwiatuchów by było
Po za tym czeka cię bardzo kolorowa i kwitnaca zima
Pozdrawiam 
- Mariusz3357
- 1000p

- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- gosiiiaczek
- 500p

Bardzo dawno mnie tu nie było więc trzeba coś napisać 
U mnie na razie mało kwiatowo. Trzej moi ulubieńcy właściwie tylko kwitną, one mnie jeszcze nie zawiodły
Oto one:
białasek

fiolecik, który zawsze zaczyna bardzo nieporadne kwitnięcia, a później kwitnie masą kwiatów i to najdłużej ze wszystkich

i herbaciany: miał 3 pędy, ale jednego mu obcięłam, bo biedak był taki ciężki że przeważało go na bok i ciągle się przewracał.

i pozostałe
biały z rumieńcem ma już tylko 1 kwiatka, ale wypuszcza listki i korzonki

biskupi : miał kwitnąć już jakiś czas temu, ale nie wiedzieć kiedy pędzik się kiedyś ułamał nawet nie wiem kiedy i storczyk zastrajkował. Wypuścił nowego liścia i ponownie uznał że czas zakwitnąć

budyniek : też miał kwitnąć już jakiś czas temu, ale jak już kiedyś pisałam, papuga udziobała pęd z kilkoma ładnymi pączkami. Od tego czasu budyniek wypuścił liścia i chyba zaczyna też zastanawiać się nad kwiatkami. Na drugim pędzie 2 keiki.

nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta mojego cytrynka, niestety chyba podczas zraszania zalany został stożek wzrostu i biedak niestety mnie opuścił. Mam jednak jego "dzieciaczka" który jeszcze rosnąc na cytrynku zaczął kwitnąć
oto on:

tu jeszcze keiki wyhodowane przez moją mamę. Mieszkał sobie w wazonie z keramzytem ale chyba wazon był za duży i chłopak się "odwodnił". wsadziłam go więc w mniejszą szklaneczkę i teraz wypuszcza nowego listka

tak wygląda Mambonosa X Corona. Z niecierpliwością czekam na pędzik u niego, ale coś mu się nie spieszy. Niedawno moja córka go zrzuciła na podłogę i się trochę poobijał, na szczęście znów wypuszcza liścia i idą 3 korzenie więc może doczekam się też i pędów

i jedna z moich miniaturek również odpuszcza boczny pędzik więc będą malutkie kwiatuszki
oczko było posmarowane własnoręcznie robioną pastą keiki, ale po długim czasie odpuścił pędzik 

i przedszkolaki. zostały 3 (Mok Choi niestety usechł :/ ), Sumatrana też pewnie padnie, ale cóż, pożyjemy zobaczymy

U mnie na razie mało kwiatowo. Trzej moi ulubieńcy właściwie tylko kwitną, one mnie jeszcze nie zawiodły
Oto one:
białasek

fiolecik, który zawsze zaczyna bardzo nieporadne kwitnięcia, a później kwitnie masą kwiatów i to najdłużej ze wszystkich

i herbaciany: miał 3 pędy, ale jednego mu obcięłam, bo biedak był taki ciężki że przeważało go na bok i ciągle się przewracał.

i pozostałe
biały z rumieńcem ma już tylko 1 kwiatka, ale wypuszcza listki i korzonki

biskupi : miał kwitnąć już jakiś czas temu, ale nie wiedzieć kiedy pędzik się kiedyś ułamał nawet nie wiem kiedy i storczyk zastrajkował. Wypuścił nowego liścia i ponownie uznał że czas zakwitnąć

budyniek : też miał kwitnąć już jakiś czas temu, ale jak już kiedyś pisałam, papuga udziobała pęd z kilkoma ładnymi pączkami. Od tego czasu budyniek wypuścił liścia i chyba zaczyna też zastanawiać się nad kwiatkami. Na drugim pędzie 2 keiki.

nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta mojego cytrynka, niestety chyba podczas zraszania zalany został stożek wzrostu i biedak niestety mnie opuścił. Mam jednak jego "dzieciaczka" który jeszcze rosnąc na cytrynku zaczął kwitnąć
oto on:

tu jeszcze keiki wyhodowane przez moją mamę. Mieszkał sobie w wazonie z keramzytem ale chyba wazon był za duży i chłopak się "odwodnił". wsadziłam go więc w mniejszą szklaneczkę i teraz wypuszcza nowego listka

tak wygląda Mambonosa X Corona. Z niecierpliwością czekam na pędzik u niego, ale coś mu się nie spieszy. Niedawno moja córka go zrzuciła na podłogę i się trochę poobijał, na szczęście znów wypuszcza liścia i idą 3 korzenie więc może doczekam się też i pędów

i jedna z moich miniaturek również odpuszcza boczny pędzik więc będą malutkie kwiatuszki

i przedszkolaki. zostały 3 (Mok Choi niestety usechł :/ ), Sumatrana też pewnie padnie, ale cóż, pożyjemy zobaczymy

- gosiiiaczek
- 500p

trochę mnie nie było
Sumatrana jak przypuszczałam nie przeżyła, ale 2 maluchy które pozostały czują się dobrze
Krówka już przekwitła, ale puszcza nowego pędzika
piegusek też niestety przekwitł
niezmiennie czekam za pędem Mambonosa, która zaczęła pędzik puszczać, ale wepchnął się tam korzeń i na razie znowu cisza
Mój ulubieniec - fiolecik

biały z rumieńcem

miniaturka nr.1

miniaturka nr.2 też nie będzie dłużna

biały z keramzytu też ponownie będzie kwitł

biskupi również

tak wygląda parapet u córci w pokoju

keiki na innym fioleciku

również on będzie kwitł

no i herbaciany też wypuścił pędzika, ale foto brak
Sumatrana jak przypuszczałam nie przeżyła, ale 2 maluchy które pozostały czują się dobrze
Krówka już przekwitła, ale puszcza nowego pędzika
piegusek też niestety przekwitł
niezmiennie czekam za pędem Mambonosa, która zaczęła pędzik puszczać, ale wepchnął się tam korzeń i na razie znowu cisza
Mój ulubieniec - fiolecik

biały z rumieńcem

miniaturka nr.1

miniaturka nr.2 też nie będzie dłużna

biały z keramzytu też ponownie będzie kwitł

biskupi również

tak wygląda parapet u córci w pokoju

keiki na innym fioleciku

również on będzie kwitł

no i herbaciany też wypuścił pędzika, ale foto brak