Marysiu - Michalska pada u mnie, ojjj pada, od kilku dni pada ... już mam dość tego deszczu
W związku z tymi opadami na działeczkę nie jeżdżę, dlatego zdjęcie z przed kilku dni, jak nie padało
Jacku - JacekP cienisty zakątek rzeczywiście jest cienisty i ziemia tam prawie zawsze wilgotna
Nie wiem dlaczego zdjęcie tak wyszło
Kalendarz ochrony roślin na lipiec
"Usuń z malw liście porażone przez rdzę, objawiającą się żółtymi plamkami na górnej stronie liścia, a siwymi poduszeczkami na dolnej stronie.
Zabieg na parcha gruszy (Antrocol 70 WG, Discus 500 WG, Zato 50 WG) ograniczą tę chorobę.
Na liściach winorośli pojawiają się żółte plamy, które mogą być objawami występowania mączniaka rzekomego, wykonaj wtedy zabieg preparatem Dithane NeoTec 75 WG.
Gdy zamierają rośliny cebulowe, sprawdź cebulki - mogą w nich żerować szkodniki, np. rudnica cebulowa lub pobzyg cebularz.
Zaatakowane egzemplarze natychmiast wyrzuć.
W deszczowe lato pojawiają się masowo ślimaki; usuwaj je na bieżąco, zostawiaj pułapki z piwem i cukrem, ewentualnie stosuj preparaty ślimakobójcze (Mesurol lub Ślimakol)."
twójogród styczeń 2011
I fotka z mojego ogrodu z pozdrowieniem dla wszystkich odwiedzających mój ogród
Witaj kochana przeprasza za zaniedbanie w pisaniu odwiedzam podziwiam ale czasu brak na klikanko sama rozumiesz dlaczego ..... Tawułki masz obłędne !!!!
Halinko ja bardzo lubię żółty kolor w ogrodzie i nie tylko w ogrodzie ale nie przepadam za żółtymi różami, miałam jedną i to był wielki niewypał i na kolejną chyba się nie skuszę. A na dowód że mam żółto w ogródku to dam takie zdjęcie.
U Ciebie wszystko rośnie i kwitnie wspaniale a okolice też masz śliczne.
Małgosiu - malgocha1960 to wiązówka, w takim delikatnym kremowym kolorze
Maroloko - Mariolas dzięki i ok
Cieszę się, że sumaczek ładnie Ci rośnie. Pamiętam, jak Ci go wkładałam do paczki, to był taki maleńki, nawet miałam wątpliwości, czy to na pewno sumak.
Olu - aleksandra odwazna miło mi
Marysiu - Michalska to wiązówka i kwitnie w delikatnie kremowym kolorze
Moniko - Monia68 dziękuję pięknie
Tereniu - TerDob to wiązówka.
Majeczko - edulkot słoneczniczek cudny, uwielbiam go, dziękuje za fotkę