AniuAmlos pisze: Czarujące te dzwonki. To dzwonki ogrodowe /Campanula medium / - rośliny dwuletnie.
Ciekawi mnie tylko, czy giną po dwóch latach, czy też podobnie jak np. wieczornik, odbijają lub rozsiewają się ?
Gratuluję jeszcze łanów pięknych host
Dziękuję za rozpoznanie.
Anielki - niech tak zostaną u mnie - są w moim ogrodzie 1 rok. Przywiozłam je w czerwcu rok temu . Jak tylko wgrają się fotki - to opiszę ich historie i poproszę o pomoc. Bo nie wiem jak dalej je traktować - a bardzo chciałabym je mieć na stałe.
Host ciągle mi przybywa i cieszę się z tego
Patryku
Dziękuję - ale mojemu ogrodowi dużo jeszcze brakuje ... ciągle jednak przybywa roślin - więc za kilka lat............Jakie masz piękne dzwonki hosty i całą resztę tych roślin
Agnieszko
Tak , obserwujecie mój ogród od początku prawie - od placu budowlanego .. dla mnie to cały czas ogród w powijakach .. ale kiedy zerknęłam na zdjęcia z 2008 - to jednak jest różnicaBernatko wiele przeszedł Twój ogród ale teraz kwiaty odwdzięczają się za Twoją troskę .
Grażynko
Te dzwonki przywołują w moich wspomnieniach Ciocię Anielkę - cudowną, ciepłą osobę .. dlatego tak bardzo mi zalezy żeby pozostały w moim ogrodzieDzwonki urzekają i przywołują wspomnienia.
Cudowności......
Alinko
W realu nie wygląda to tak obficie .. sama się zdziwiłam , że już ich tyle ...Beniu nie mogę oderwać oczu od twojej róży -piękna. z hostami i ich identyfikacja będziesz mieć kłopot . taka ilość ? .
A może przyjedziesz je pooglądać na żywo ?
Elżbietko i Elżbietko ( tiju )
Anielki cudne pięknie komponują się u ciebie z goździkami.
Miło popatrzeć na takie kolory lata ...
Piękne te "Anielki" i niesamowicie wyglądają z gożdzikami
To połączenie jest zupełnie przypadkowe - ale mnie też się podoba ,,, teraz wiatr i deszcz zwichrzyły rośliny i zniszczyły je .. na to nie mamy jednak wpływu
Ewko
Ja nie pamiętam co dokładnie Ci dałamMiiriam-dzwonki od cioci Anielki urzekające,jak z Leśmiana!Czy te dwa które mi dałaś też winny tak zakwitnąć?
Dorotko
- jaka szkoda, że nie przyjechałam dziś jednak - chociaż pogoda nieciekawa, bo ... teraz piłabym kawkę u Ciebie .. a tak , przed chwilą pokazywałam bratowym samochód - i , poślizgnęłam się na schodach ( płytki + ślimaki ) - boli jak diabli ...Bernadetko dzwonki piękne. Już są wakacje zapraszam.
Madziu
W Goczałkowicach w szkółce "Kapias" będą - ZIELONE WAKACJE 1-3 lipiec 2011.
Polecam-wybierz się
Na zielonych wakacjach nie byłam - bo samochodu nie mieliśmy .... a i jeszcze siły nie te.
Mam nadzieję,że piątek aktualny i pogoda nam dopisze
Już czekam