Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Post »

Zgadzam się z Anią. Chociaż lubię wszelkie obłości i falistości to taka rabatka bardzo pasuje do tego szpaleru z tui [jak już muszą być tuje :wink: ] Całość jest taka ......monumentalna....i tworzy całość.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu i Jagusiu :) oczywiście nie powiedziałam z jedynie że "ja bym ją zmieniła " a ja to nie Tulipanek :lol:
Oczywiście każdy robi tak jak mu pasuje i się podoba to naturalne......ja jestem trochę pokręcona chyba i gdzie nie spojrzę widzę rabaty właśnie niesymetryczne :roll:

Pozdrawiam Wszystkich mocno i gorąco ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bardzo ładny ogród :)
ładne kwiaty doniczkowe i sporo ich :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witam Was dzisiaj osiemnastkowo :heja :wit .
Jutro obchodzę, ale dzisiaj dla koleżanek i kolegów, a jutro dla rodziny . Trochę się wszystkim denerwuję, nie zamierzam się upić :lol: .

Jest u mnie kuzyn od tygodnia i nie miałem jak zabardzo pisać .
Piszę szybciutko i lecę bo muszę dopiąć wszytsko na ostatni guzik .

andrzejek - U mnie uporządkowane... :lol: , nie powiedziałbym bo wszystko z braku miejsca jest "nalepione" jedno na drugim . W tą wiosnę doszło trochę bylin i nie wiem gdzie na jesień upcham tulipany i inne cebulwe :roll: , no ale dzięki za miłe słowo . Wpaść i uporządkować zawsze mogę , ale dopiero po niedzieli wpadnę na wątek :wink: . Poza tym każdy tworzy ogród jak mu pasuje jedni chcą elegancki, od linijki , inni zielony busz , jeszcze inni z umiarem a inni dziki czy pół-dziki .

Ewelino - Tak oczywiście wszystko moja robota, bo i czyja ? Cały czas piszę, że rodziców to w ogóle rośliny nie interesują, ciągle mi mówią że strasznie świruje z kwiatami :roll: . Jedynie tata teraz zawsze kosi trawę . Nie wiem jak będzie z wakacjami , bo budowa... ( jeszcze nawet fotek z niej nie wstawiłem ) , ale mamy jechać do zakopanego . W przyszłym roku mamy też robić coś z nowym domem i remonty w tym co mieszkamy.. , i tak te roboty nigdy się nie kończą :? , ale mama obiecała mi że na przyszłe wakacje na 100 % jedziemy nad morze :) .

Jagusiu - Ciesze się :wink: .
Jagusia pisze:rabatka bardzo pasuje do tego szpaleru z tui [jak już muszą być tuje ]
Może źle zrozumiałem , ale co Masz na myśli pisząc zdanie w nawiasie ? Myślisz że te tuje za bardzo "gracą" ? No ale nie miałbym serca ich wywalić :shock: .

Ewo - Lało cały tydzień.. , myślałem że oszaleję z nudy . Pelargonie podlewam właśnie tym nawozem i jeszcze z plantpolu i kupuję tylko najlepsze nawozy . Na te deszcze były ściągane z barierki ale i tak deszcz je zalewał i są jeszcze gorsze... . Może się jeszcze wezmą z a siebie...

Aguś - Bardzo dziękuję ;:196 ;:167

jollla500 - Po pierwsze to dziękuję za wyrażęnie opinii i na pewno mnie ona nie uraziła bo lubię jak ktoś doradzi ;:196 . No ale.., właśnie zawsze jest jakieś ale :
- po pierwsze brakło by mi na te falistości palisady, której i tak mi brakuje przed domem i nie mogę nigdzie dokupić ,
- pod drugie chcociaż na zdjęciu się wydaje, że jest na to miejsce to na pewno nie ma miejsca żeby na całości zrobić falę bo prawie do połowy rabaty od bramy są już wyjeżdżone trochę kolejiny gdzie tata jeździ samochodem ,
- po trzecie chciałem już dawno zrobić falę ale głównie tylko przed kawałkiem z wysypaną korą, a reszta prosta
- a po trzecie to tata mówi że źle potem kosić , bo on teraz zawsze kosi trawę, bo kosiarka nawala i trzeba będzie nie długo kupić nową . Myślę jednak że to znikomy problem bo mógłbym wziąść norzyce i dociąć trawkę .

Przemyślę sprawę tak żeby było dobrze dla mnie , dla Ciebie i Ani z Jagusią

AniaDS - Też tak myślę, ale nie do końca, jednak Jola ma chyba trochę racji , jak napisałem wyżej mółbym zrobić lekką falę albo jakieś zaokrąglenie przed kawałkiem wysypanym korą . Dzięki za dobre słowo , staram się żeby w tym kawałku który musi mi jeszcze na trochę wystarczyć było w miare ładnie :.

Jacku ;:180

Pozdrawiam :wit
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Arturku, najlepsze życzenia z okazji wchodzenia w dorosłość ;:196

Ależ masz cudowne kępy host.....ja koniecznie muszę trochę urozmaicić swoje hostowe nasadzenia, na szczęscie na te roślinki miejsce jest....bo tak to już ciasnota :roll: :lol:
Ależ niesamowicie kwitły Ci Rh....przecież tych kwiatów jest olbrzymia ilość :shock: prawie nie widać liści :shock:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Agniesiu - Dziękuję bardzo ;:196 .

Jak już napisałem ostatnia seria zdjęć to nie z mojego ogrodu , nawet okolica na zdjęciach jak widadź inna i niestety rh i te hosty to nie moje , chociaż też mam dużo host bo z 20 pare... . Rh u mojej koleżanki są przepiękne.. , swoich nawet nie sfociłem bo miałem aparat wtedy zepsuty jak już pisałem :cry: , ja mam je tylko 4 szt.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku widzisz jaka ze mnie gapa, jakoś mi to umknęło....ale czyje by to nie było to jest ślicznie :D
A ponad 20 odmian host to też mnóstwo, ja mam 9 :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I tu cię rozczaruję bo odmian mam z 5, a krzaczków ponad 20 :roll: . Taki beznadziejny ten mój ogródek... , już polowałem na inne hosty żeby powymieniać ale nie widze nigdzie innych jak te moje :? ,cieszę się chcociaż że żurawek trochę powymieniałem z takich samych na każdą inną :wink: .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku a jakie masz hosty, moze ja mam inne, to jesienią jak będę wysyłała Ci paczuszkę to bym dorzuciła....oczywiście jeśli nie masz Undulaty i Undulaty zielonej, bo jedynie te mam duże kępy.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tulipanku,jutro obudzisz się już całkiem dorosły,wraz z Kostkiem bardzo serdecznie życzymy wiele dobrego! ;:167 ;:167 ;:138 ;:138 ;:71 ;:41
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Artur :)
Skąd, te tuje bardzo pasują do tej rabatki... Ja tylko mam osobistą awersję do tuj jako takich, bo to jest najpopularniejszy z żywopłotów teraz. Każdy kto chce się szybko odgrodzić sadzi tuje.... aż do obrzydzenia. Więc wszędzie gdzie się nie ruszysz: tuje, tuje, tuje i w dodatku najczęściej szmaragdy...
Ale powtarzam jeszcze raz: moim zdaniem w tym akurat przypadku tuje są ok. a wręcz bez nich nie byłoby takiego efektu.
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur-a kobiety nie lubią tui,bo w nich straszne pająki siedzą.Zrobiłeś dla swojego ogrodu wszystko co się dało i jeszcze trochę więcej.Wykorzystany jest ekstremalnie każdy skraweczek miejsca,a rośliny dorodne i wypielęgnowane.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit

Ciągle nie mam czasu bo gdzieś jeździmy za czymś co brakuje na budowę, albo coś tam robić...
W niedzielę byłem w Bolestraszycach i Łańcucie... , aparat wiziąłem... , co z tego....., głupi zapomniałem karty pamięci....... :cry: . No ale trudno.... :roll: .

Tak że niedzielę spędziłem super, na sobote i niedzielę jedziemy do zakopanego . Rabata przed domem skończona, nawet zagościł na niej jeż i żółw :lol: i jeszcze 2 iglaki na patykach :heja . Jednak jeśli chodzi o kwiaty to teraz kiepsko.. , nie wiem co będzie kwitło.. , chyba aksamitki i róże , coś tam może liliowce, na jesień astry bylinowe fioletowe , różowe i białe, ale brakuje mi takich co późnym latem kwitną :? .
Jutro na jarmaku mam ochotę sobie dokupić ostróżkę, bo jeszcze tydzień temu były piękne ale pogoda ma się nie udać... :? .

Agniesiu - tą zieloną to nie wiem czy mam , jakoś nie mogę rozróżnić... , ale chyba mam :roll: . Udało mi się ostatnio zdobyć 2 miniaturowe odmiany w nowej szkółce jak się na Rzeszów jedzie , mają jeszcze ze 4 odmiany , ale nie wziąłem bo brałem drogie iglaki, mimo to żąłuje i chyba w przyszłym tygodniu jak pojedziemy to po nie wpadnę :wink: .

Jagusiu - A wiesz.. , w moim miasteczku i w okolicach jakoś tego nie ma.. tych tuj sadzonych do obrzydzenia, naprawdę.... Szczególnie takich ładnych jak u nas nie ma nigdzie i wszyscy się zachwycają jak by nie widzieli :lol: . Nie powiem , bo jakoś mnie też się podobaja i na nowej działcę też posadzę z 3 stron ale może pomieszam z innym gatunkiem bądź kilkoma :wink: .

Ewo - U mnie i pająków mało w tych tujach , jeszcze dawniej to były a teraz nie ma :shock: . Ptaszki też były , dwa gniazda i koty zeżarły... :? , nie raz jak chodziłem wieczorem to właziły na tuje i można było się wystraszyć .

Budowę najwyższy czas pokazać... , dzisiaj jeszcze kominy obrobili i mają w przyszłym tyg. zacząć przykrywać, więc ciesze się bardzo. Tylko denerwuje mnie jedno...., działka :twisted: 7,9 ar to na pewno z czasem będzie mało, szczególnie z moimi planami . No ale porównując tą ciasnotę w której teraz musze się gnieździć :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Myślę że dla takich maniaków ogrodowych to i 5 hektarów by było z czasem mało :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur-nie martw się,zaczniesz zarabiać to dokupisz działki ile sobie zamarzysz czego Ci szczerze życzę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”