Gosiu te rośliny zawładnęły mną niesamowicie. Obecnie dwie trzecie mojej kolekcji to Masdevallie i ich pochodne.Goska1307 pisze:masz przepiękną i ogromną kolekcję Masdevalli
Henryku nie zawsze trzeba pisać. Wystarczy usiąść przy kawce i podziwiać piękne storczyki prezentowane w wątkach.Henrykbb pisze:Tyle piękności pokazujesz,że nie wiadomo co napisać.
Justynko tylko ona jest strasznie malutka. Ten kwiatek powiększyłam. W rzeczywistości jest o połowę miejsza.justus27 pisze:Masd. strobelii ma ciekawy kwiatuszek,
Dokładnie ta część. Twoja skoro tak ładnie rośnie to też za miesiąc powinna zakwitnąć. U mnie na balkonie najwyraźniej im bardzo dobrze. Twoje też na świeżym powietrzu będą rosły jak szalone. One potrzebują strasznie dużo świeżego powietrza.justus27 pisze:Czyżby to ta część masd.chasei Ci kwitnie, co do mnie przyjechała? Bo moja cząstka, po wyniesieniu na świeże powietrze, nagle cztery młode listki naraz wypuściła.
Dzięki za uznanie. Niestety mieszkam znacznie daleko. Chociaż i to można by zorganizować. Ale one nie kwitną w jednym czasie.Laura1806 pisze:Szkoda że to tak daleko, bo niejedną wystawę storczyków Twoja kolekcja mogłaby wzbogacić
Zapraszam na oglądanie na żywo. Ja niedługo oglądnę Twoje jak będziesz w domu.
Basiu dziękuję.

Kasia74 miło mi

Tylko musisz uważać na wysoką temperaturę i odpowiednią wilgotność powietrza i podłoża. Na południowym może być bardzo sucho.arlet3 pisze:Asiumoje już też poleciały na balkon. Mam południowy, ale słońce na nie nie świeci bo zasłania je daszek balkonu pietra wyżej.
Czy tak może być?
Maxillaria Fabricio Suarez rozszalała się.