Asia
Musisz kupić dwa różne środki. Najłatwiej w małych opakowaniach kupisz Euparen i Topsin. Zanim zrobisz oprysk przejrzyj grona i usuń każdy pomidor choćby z najmniejszymi objawami gnicia przy szypułce. Pryśnij najpierw jednym z tych preparatów dokładnie całe krzaki i grona a za tydzien powtórz oprysk drugim preparatem.Adam S. pisze: powiedz jeszcze ile razy i co jaki czas trzeba je spryskać
Mój pomidor też tak wygląda, właśnie gąsienica na nim baraszkowałaAdam S. pisze:Szkodnik może być , bo dolne liście podziurawione , znalazłem nawet jedną zieloniutką gąsienicę to pewnie sprawczyni ....
A co miałeś na myśli , że jeszcze nie szara pleśń ? a na liściach te plamy to co ? nie szara pleśń ?
I pewno radzisz poczekać, jak xthomas82x rozpalając ognisko , by było gdzie palićweteran pisze:to nie jest szara pleśń , przynajmniej jeszcze nie![]()
czekać ??? - eeee to chyba jakiś inny watek czytałeś :Pforumowicz pisze:I pewno radzisz poczekać, jak xthomas82x rozpalając ognisko
znowu jest dobryRybka pisze:Euparen jest wycofany
Mam nadzieję ,że ktos zdiagnozuje te zmiany na liściach bo takie objawy jak na Twoim pierwszym zdjęciu liściaAdam S. pisze:No dobra zostawmy owoce , a co z liśćmi ?