Ogród Doroty, coraz bardziej różany...
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)
Zgubiłaś mi się i w końcu zaczęłam szukać i znalazłam a tu aż 10 stron nowego wątku, kiedy ja to przeczytam
Obiecuję to nadrobić ale dzisiaj strasznie wolno chodzi net i zdjęcia się nie otwierają, ale teraz Cię nie zgubię.

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko, nie jest łatwo być na bieżąco we wszystkich ogrodach, ale cieszę się, że o mnie pamiętasz
Dziewczynki i chłopcy, na dzień dobry (a raczej dobre południe) zostawiam kilka fotek

Dziewczynki i chłopcy, na dzień dobry (a raczej dobre południe) zostawiam kilka fotek

- dodad

Dzięki
Roczne chabry to te roslinki, które już na stałe zagoszczą u mnie, podobnie jak kosmosy.
Super komponują się z różami
A do tego świetnie sobie radzą.
Roczne chabry to te roslinki, które już na stałe zagoszczą u mnie, podobnie jak kosmosy.
Super komponują się z różami
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Dorotko, toż to ślicznościdodad pisze:![]()
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, posadzona w tym miejscu o którym ostatnio rozmawiałyśmy. ma lekko różowy zadmuch, ale przy żółciach, pomarańczach raczej nie rzuca sie w oczy a poza tym w podobnej barwie przekwita rosnąca obok angielka, więc wydaje mi się, że się nie gryzą
Rozumieć
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dodad

Basiu, na pierwszym zdjęciu Lea Renaisance, wspaniale pachnąca, bardzo długo trzyma kwiaty. Cudowna, zakochałam się w niej.
Druga to Baronesse, omyłkowa od B. zakupiona jesienią jako Bonita R. Piekny kolor, kwiaty też bardzo trwale, dobrze sobie radzą w deszczu, przekwitając jaśnieje, nie śmieci. Niestety nie pachnie. Rośnie na razie zwarto, wszystkie pędy na jednej wysokości.
Musiałam ja przesadzić i troszkę pospuszczała główki kwiatów, więc obciachałam co cięższe kwiaty, tym bardziej, że u nas cały czas pada więc i tak nie nacieszę się nimi w ogrodzie. mam nadzieje, że nic jej nie będzie po tej przeprowadzce
Aga, oj tak, widać ją z daleka. Niby takie "kolorowe" kwiatki mi sie nie bardzo, ale ta jest naprawdę urocza. W rzeczywistości bardziej niz na zdjęciach. jak sie rozrośnie będzie super.
Ciekawostka, kupiona w Boguchwale (a może to już Rzeszów?) w takim centrum ogrodniczym przy restauracji "Pod Skrzydłami" Mieli fajne różyczki w doskonałych cenach, i hortensje bukietowe na pniu i parę innych ciekawych roślinek
Dalej pada
juz nie ma siły, kiedy wreszcie wyjdzie słoneczko
Różyce biedne, pospuszczały głowy, Liliowce nasiąknięte jak ścierki, tylko ślimaki sie cieszą

Chopin, pierwszy pąk. Biedaczek ledwie przeżył zimę

Druga to Baronesse, omyłkowa od B. zakupiona jesienią jako Bonita R. Piekny kolor, kwiaty też bardzo trwale, dobrze sobie radzą w deszczu, przekwitając jaśnieje, nie śmieci. Niestety nie pachnie. Rośnie na razie zwarto, wszystkie pędy na jednej wysokości.
Musiałam ja przesadzić i troszkę pospuszczała główki kwiatów, więc obciachałam co cięższe kwiaty, tym bardziej, że u nas cały czas pada więc i tak nie nacieszę się nimi w ogrodzie. mam nadzieje, że nic jej nie będzie po tej przeprowadzce
Aga, oj tak, widać ją z daleka. Niby takie "kolorowe" kwiatki mi sie nie bardzo, ale ta jest naprawdę urocza. W rzeczywistości bardziej niz na zdjęciach. jak sie rozrośnie będzie super.
Ciekawostka, kupiona w Boguchwale (a może to już Rzeszów?) w takim centrum ogrodniczym przy restauracji "Pod Skrzydłami" Mieli fajne różyczki w doskonałych cenach, i hortensje bukietowe na pniu i parę innych ciekawych roślinek
Dalej pada
Różyce biedne, pospuszczały głowy, Liliowce nasiąknięte jak ścierki, tylko ślimaki sie cieszą

Chopin, pierwszy pąk. Biedaczek ledwie przeżył zimę

-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Dorotko jak się nazywa ta biała róża Niesamowita
- dodad

Andrzeju, to Ledreborg Castle. Piękna i mimo tych deszczów jeszcze wygląda całkiem dobrze.
Szkoda, ze zrzuciła tyle paków, ale młoda jest więc pewnie musiało tak być. Czekam na następne kwitnienie
Szkoda, ze zrzuciła tyle paków, ale młoda jest więc pewnie musiało tak być. Czekam na następne kwitnienie
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Zachwycające te dwie ciemno różowe róże. 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ale mi się podobają te ciemne powojniczki 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dorotko, jak ja mogłam tak długo Cię nie odwiedzać
Takie widoki.
Przeciez u Ciebie rob się prawdziwy ogród różany,
No, ale oprócz nich podziwiam też hostowisko, powojniki, oczko.....
W ogóle cały Twój ogród jest cudny.
Takie widoki.
Przeciez u Ciebie rob się prawdziwy ogród różany,
No, ale oprócz nich podziwiam też hostowisko, powojniki, oczko.....
W ogóle cały Twój ogród jest cudny.
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko kolejne zdjęcia zapierające dech w piersiach...Róże u Ciebie rosną wspaniale,a deszcz w ogóle ich nie dotyczy...
Jeżeli chcesz zobaczyć kwiatek powojnika Violet Elizabeth to zajrzyj do Danusi -danutab 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości