storczyki dorotykol cz.2
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: storczyki dorotykol cz.2
No Dorotko teraz trafiam do Ciebie od razu
... i czekam na kolejne zdjątka

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Dzięki
Jeszcze troszkę, ale niektóre już powolutku dochodzą
Powolutku, powolutku i dzisiaj pokazała swą buźkę
Kwiatuszki jeszcze są przymknięte i malutkie, ale myślę że niedługo pokażą swą prawdziwą urodę

a tak wybarwiła się pomarańczowa
Drugi pęd zasechł, prawdopodobnie po oprysku.
Tak wystraszyłam się plamami na Surat spot, ze potraktowałam wszystkie vandzie ostrą chemią i chyba ta i siberianka się obraziły

a tu suratka, żadne plamy się nie pojawiły, a zniewalający zapach towarzyszy jej przez całą dobę

i salonowa pogladówka

Nic podobnegoAgita pisze:Dorotko, chyba żartujesz, to raczej my się od Ciebie uczymy ;)dorotakol pisze:Dziękuje też za Ciepłe słowa skierowane do mnie i moich podopiecznych oraz za to, że dzieliliście się ze mną swoim doświadczeniem i cennymi spostrzeżeniami![]()
![]()
![]()
Cuda pokazujesz, zawsze pokazywałaś i z pewnością pokazywać będziesz; Twoje zapowiedzi już mówią same za siebie. Czekamy zatem (nie)cierpliwie!
Jeszcze troszkę, ale niektóre już powolutku dochodzą
A już myślałam, że o mnie zupełnie zapomniałeśHenrykbb pisze:Wiedziałem,wiedziałem,że od paru dni brakuje mi jakiegoś wątku,że zgubiłem jakąś dziewczynkę.
Już jest ok,melduję się w drugiej części,życzę tak samo udanej jak ta pierwsza.
Powolutku, powolutku i dzisiaj pokazała swą buźkę
Kwiatuszki jeszcze są przymknięte i malutkie, ale myślę że niedługo pokażą swą prawdziwą urodę

a tak wybarwiła się pomarańczowa
Tak wystraszyłam się plamami na Surat spot, ze potraktowałam wszystkie vandzie ostrą chemią i chyba ta i siberianka się obraziły

a tu suratka, żadne plamy się nie pojawiły, a zniewalający zapach towarzyszy jej przez całą dobę

i salonowa pogladówka

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Przecudne widoki
Vandzie fantastyczne.
Vandzie fantastyczne.
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, przecież to różowe cudo już jest pięknością, czy może być jeszcze piękniejsza ?
Nieładnie, że moja pomarańczowa ulubienica straciła pęd
Myślałam, że długo będzie nas cieszyć kwiatami. Często uroda i kaprysy idą razem
Na temat okna w salonie nic nie napiszę, bo mam ubogie słownictwo i przymiotników mi brakło
Nieładnie, że moja pomarańczowa ulubienica straciła pęd
Na temat okna w salonie nic nie napiszę, bo mam ubogie słownictwo i przymiotników mi brakło
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Dorotko ależ cuda
A salonowy parapecik bajeczny
A salonowy parapecik bajeczny
Dorotko CUDNIE - dech zapiera 
Piękne Vandy i nie tylko
Piękne Vandy i nie tylko
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Szczęka mi opadła na te cudne Vandy i parapecik
Wielkie gratulacje
Wielkie gratulacje
- gosiiiaczek
- 500p

- Od: 11 sty 2011, o 12:11
nie no, coś bym napisała, ale jak zobaczyłam fotkę Twojego okienka to słów mi zabrakło 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepiękny kolorowy parapet

Jeszcze trochę a i u mnie tak będzie wyglądał

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O rany...same rarytaski...nic, tylko z sokiem wiśniowym wygodnie się rozsiąść w fotelu i...podziwiać

Dorotko, nadrabiam stopniowo zaległości i wreszcie TU trafiłam
Świetne podsumowanie 1 cz. i wybór storczykowych kwitnień. A jest na co patrzeć
Ściślej mówiąc, można się nabawić kompleksów. I obyśmy mogli nadal nabawiać się tych kompleksów, bo dla takich kwiatów warto
W uprawie Vandowatych jesteś Mistrzynią. Niesamowite kwitnienia w całej palecie barw
Świetne podsumowanie 1 cz. i wybór storczykowych kwitnień. A jest na co patrzeć
Ściślej mówiąc, można się nabawić kompleksów. I obyśmy mogli nadal nabawiać się tych kompleksów, bo dla takich kwiatów warto
W uprawie Vandowatych jesteś Mistrzynią. Niesamowite kwitnienia w całej palecie barw
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko z opóżnieniem ale melduję się w II części. Zachwycam się Twoimi Vandowatymi , są BOSKIE
Botaniczne i hybrydki ślicznie się zaprezetowały
Ascocenda Surat Spot ma fajnie wybarwione kwiaty. I tu mam pytanie jeśli pozwolisz - moja mama ma tę ascocendę ale od ponad 2 lat nie chce jej zakwitnąć , jest duża z mnóstwem korzeni w wazonie. Mogę prosić o małą podpowiedż jak ją doprowadzić do tak wspaniałego widoku jaki zobaczyłam u Ciebie
Będę wdzięczna 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
...powtórzę za Gosią...słów mi brakgosiiiaczek pisze:nie no, coś bym napisała, ale jak zobaczyłam fotkę Twojego okienka to słów mi zabrakło
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Dorotko parapecik rewelacja
a na twoje kwitnące vandeczki mogę patrzyć i patrzyć bez końca

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Bardzo mi miło, że moi ulubieńcy Wam się podobają
Witam wszystkich którzy pierwszy raz goszczą w tej części wątku
Jeżeli ascocenda mamy jest zdrowa to powinna niedługo zakwitnąć
Możecie spróbować na jakiś czas przestawić ją w ciemniejsze miejsce, a potem znowu w jasne, może to zmobilizuję ją do odwdzięczenia za opiekę.
Na pocieszenie dodam, że ja też mam jednego zakalca. Na pewno ją pamiętasz - różowa, drobnokwiatowa, dokładnie taka, którą Ty kiedyś miałaś. Miałam z nią wielkie problemy, straciła prawie wszystkie korzenie, ale powolutku zdążyła już je odbudować i w tym roku powinna wypuścić pęd i... nic!
żebym tylko nie była przyczyną Twego niewyspania 
Aniu wydaje mi się, że Suratka jest storczykiem bardzo skorym do kwitnienia. Jak do mnie przyszła latem zeszłego roku to po jakiś 2 miesiącach chciała wypuścić pęd, ale niestety jej stan uniemożliwił utrzymanie go. Korzenie miała bardzo słabe, czarne i pokryte nalotem (chyba z kamienia). Teraz też jej system korzeniowy pozostawia wiele do życzenia, a pomimo to postanowiła zakwitnąć.AnnaL pisze:Dorotko z opóżnieniem ale melduję się w II części. Zachwycam się Twoimi Vandowatymi , są BOSKIEBotaniczne i hybrydki ślicznie się zaprezetowały
Ascocenda Surat Spot ma fajnie wybarwione kwiaty. I tu mam pytanie jeśli pozwolisz - moja mama ma tę ascocendę ale od ponad 2 lat nie chce jej zakwitnąć , jest duża z mnóstwem korzeni w wazonie. Mogę prosić o małą podpowiedż jak ją doprowadzić do tak wspaniałego widoku jaki zobaczyłam u Ciebie
Będę wdzięczna
Jeżeli ascocenda mamy jest zdrowa to powinna niedługo zakwitnąć
Możecie spróbować na jakiś czas przestawić ją w ciemniejsze miejsce, a potem znowu w jasne, może to zmobilizuję ją do odwdzięczenia za opiekę.
Na pocieszenie dodam, że ja też mam jednego zakalca. Na pewno ją pamiętasz - różowa, drobnokwiatowa, dokładnie taka, którą Ty kiedyś miałaś. Miałam z nią wielkie problemy, straciła prawie wszystkie korzenie, ale powolutku zdążyła już je odbudować i w tym roku powinna wypuścić pęd i... nic!
i tego Ci życzędudus327 pisze:Przepiękny kolorowy parapet
O Matkorysia13 pisze:Siedzę i patrzę , a przecież trzeba iść spać, ale jeszcze popatrzęCudne są
Pozdrawiam Dorota!