Pozdrawiam serdecznie
Ogród Helen
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Helen
Helen
Witam
Jakie piękne Rudbekie ,Juki i tawuła
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Helenko - piękne masz juki.Mają takie żywe,wysycone liście .Jakoś widywałam dużo w fazie kwitnienia
i kwiat był cudowny,ale liście beznadziejne - Twoje są cudowne

i kwiat był cudowny,ale liście beznadziejne - Twoje są cudowne
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia, u mnie juki mają już 12 lat, ale o ile pamiętam też przez parę lat nie kwitły. Na wiosnę spróbuj podsypać je azofoską. Na wiosnę rozsiewam azofoske na trawę , i przy okazji niewielką ilością obsypuję juki.
Tereniu, dziękuję za to że podobają Ci się moje kwiaty .
Krysiu, juki moje bardzo długo po tej zimie przychodziły do siebie.Były przyklepane, połowę liści zżółkniętych odrzuciłam, byłam pewna ,że nic z nich nie będzie. Czasami można się mylić

Tereniu, dziękuję za to że podobają Ci się moje kwiaty .
Krysiu, juki moje bardzo długo po tej zimie przychodziły do siebie.Były przyklepane, połowę liści zżółkniętych odrzuciłam, byłam pewna ,że nic z nich nie będzie. Czasami można się mylić
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Heleno zachwyciły mnie Twoje kwiaty i ...krople wody na hostach
Czy u Ciebie padał deszcz
cały dzień wyglądałam deszczu, bo u mnie strasznie sucho, a "pogodynka" obiecywała burze 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękne,dorodne hosty,też pewnie maja kilka ładnych lat?
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Helenko , podziwiam u Ciebie piękne , dorodne juki , hosty i kompozycje z trawą . Rudbekie wnoszą kolor słoneczny do ogrodu , siałaś je , czy gotowe sadzonki kupiłaś ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Helen

Iwonko, u nas deszcz pada od tygodnia , albo dłużej, (nie wiem gdzie mieszkasz).Współczuję Ci ,bo ja też tego deszczu oczekiwałam, ale przypuszczam ,że dzisiaj też już masz mokro. Mam dosyć tej pogody, chciałabym już ciepła i upałów.
Gosia, hosty - zależy od miejsca, co roku dosadzałam .Te starsze wyrośnięte mają 5 lat młodsze 3 lata.
Jagódko, miło mi ,że Ci się te przypadkowe kompozycje podobają. Marzy mi się w niektórych miejscach zmiana, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać. Jagódko , rudbekie sadziłam w ubiegłym roku , gdzieś tak pod koniec lata. Posadziłam je w paru miejscach ,ale tylko w jednym miejscu wyrosły. I tak jak piszesz ożywiają ogród.

Gosia, hosty - zależy od miejsca, co roku dosadzałam .Te starsze wyrośnięte mają 5 lat młodsze 3 lata.
Jagódko, miło mi ,że Ci się te przypadkowe kompozycje podobają. Marzy mi się w niektórych miejscach zmiana, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać. Jagódko , rudbekie sadziłam w ubiegłym roku , gdzieś tak pod koniec lata. Posadziłam je w paru miejscach ,ale tylko w jednym miejscu wyrosły. I tak jak piszesz ożywiają ogród.
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chyba przepastny ten Kraków, bo ja w nim też mieszkam (dzielnica Podgórze), a deszcz lał u mnie dopiero wczoraj
ale "od tygodnia" to jestem mocno zdziwiony. Pewnie że mogłoby być cieplej i rozumie Cię że każdy pochmurny i chłodniejszy dzień traktujesz jak deszcz, jednak część ogrodów i pól rolników mimo tych skromnych według mnie opadów czeka na deszcz, a lasy to już na pewno. Wiadomo że jak to mówią "wszystkim nie dogodzi" Brakuje normalnych spokojnych opadów a trafiają się lokalne mocne 'pompy', które od razu powodują podtopienia i straty.
Przepraszam że tak tylko o niepożądanym przez Ciebie Helen deszczu, ale zbulwersowała mnie Twoja wypowiedź o tygodniowych opadach, to by już Wisła nie mieściła się w korycie.
Życzę Tobie i nam wszystkim jak najwięcej ciepła ale i gdy nasze roślinki zapragną to ewentualnie nocnego deszczyku
Twój ogród nawodniony z nieba, wygląda znakomicie, mnie susza zaglądała już w oczy, stąd pewnie ta moja wypowiedź.
Pozdrawiam Tomek
Przepraszam że tak tylko o niepożądanym przez Ciebie Helen deszczu, ale zbulwersowała mnie Twoja wypowiedź o tygodniowych opadach, to by już Wisła nie mieściła się w korycie.
Życzę Tobie i nam wszystkim jak najwięcej ciepła ale i gdy nasze roślinki zapragną to ewentualnie nocnego deszczyku
Twój ogród nawodniony z nieba, wygląda znakomicie, mnie susza zaglądała już w oczy, stąd pewnie ta moja wypowiedź.
Pozdrawiam Tomek
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Helen
Pięknie zakwitły Ci Juki i hosty
Trawki wspaniałe jak zawsze .
Pozdrawiam i życzę dużo

Pozdrawiam i życzę dużo
- Helen

Tomku,na moim osiedlu , są przelotne , mocne opady od środy ( 29 czerwca)( stwierdzone i udokumentowane ) .W środę padało przelotnie , czwartek w nocy mocno padało przez parę godzin,w piątek w dzień przelotne opady, jedynie wczoraj nie padało.No dzisiaj to już się nie da wyjść bez parasola.Nigdy pochmurnego dnia nie biorę za deszczowy,
.Ja w swoim ogrodzie mam mokro , a nawet za mokro, i dosyć mam tego deszczu
.
Widzę zdenerwowanie w Twojej wypowiedzi, a może zazdrość, że chmurki przyniosły mi deszcz zapominając o Tobie.
Życzę ulewnego deszczu.
Tereniu, to pewno zasługa deszczu, a również słońca które, czasami wychodziło zza chmur

Widzę zdenerwowanie w Twojej wypowiedzi, a może zazdrość, że chmurki przyniosły mi deszcz zapominając o Tobie.
Życzę ulewnego deszczu.
Tereniu, to pewno zasługa deszczu, a również słońca które, czasami wychodziło zza chmur
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Za ulewny to nie dziękuję, ja złożyłem Tobie wydaje mi się sympatyczniejsze życzenia, a w ogóle to przepraszam że się odezwałem w deszczowej sprawie, szkoda się sprzeczać i źle lub dobrze życzyć i tak nie mamy wpływu na natury wolę
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- Helen

Ciągły deszcz dał się we znaki wszystkim kwiatom. Tawuła pokładła się w różne strony

Kwiaty Hosty ,też im nie za wesoło.

Po raz pierwszy zakwitły liliowce, rdzawe niskie wsadzone w ubiegłym roku

Lilie są bardzo wysokie, duże pączki mają, lada dzień powinny zakwitnąć
Z nadmiaru wilgoci dzikie grzyby urosły
czym je usunąć? Przypuszczam ,że nie są one przyjazne
Czy mogą zainfekować inne rośliny?

Kwiaty Hosty ,też im nie za wesoło.

Po raz pierwszy zakwitły liliowce, rdzawe niskie wsadzone w ubiegłym roku

Lilie są bardzo wysokie, duże pączki mają, lada dzień powinny zakwitnąćZ nadmiaru wilgoci dzikie grzyby urosły

-
Bergenia
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 8 lip 2011, o 22:17
Spotkał mnie wielki zaszczyt spacerując po tak pięknym zadbanym ogrodzie. na razie podpatruję i obserwuję.Czy mogę częściej wpadać?
Jestem ,byłam , bedę
Pozdrawiam , Sylwia
Pozdrawiam , Sylwia
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U mnie tez w trawie pojawiły się grzyby,pierwszy raz,nigdy ich nie miałam.