Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu, dziękuję Ci, ale mam juz tę ożankę! Dostałam sadzonkę od Ewy/gloriadei i dlatego szukałam jej nazwy, zeby Ewie nie zawracać teraz głowy.
Niemniej dziękuję Ci bardzo za szczere chęci ;:196
Chciałam Ci powiedzieć, ze jestem zachwycona jak biały zawilec przekwita! Robi takie sliczne białe fąfelki ;:226
Etiuda rzeczywiście kwitnie na schwał! ;:63 A Chopin to jest wyjątkowo piękna róża! Też ją ;:169 mam i niezmiennie czuję się oczarowana jej kwiatami! :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Baśko, już Iza mi rozpracowała tego krzaczora. dzięki Izuś ;:196
Dziękuje za przemile spędzony czas i zapach maciejki. Ale grzeczna byłam prawda? :;230 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tosia byłaś tak grzeczna jak nigdy ;:196 . Basia ;:196 miło się siedziało przy zastawionym stole, wśród pięknych zapachów i blasku świec . Tetni zyciem Twój ogród i pełen kwiecia i szkoda ,że Heidi akuratnie tez nie kwitła ,ale wszystko przed nami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tosia byłaś bardzo grzeczna i mam nadzieję, że już Ci tak zostanie :D zapraszam wkrótce na liliowe zapachy.
Według mnie również Chopin należy do najpiękniejszych róż i nie pozbyłabym się go za żadne skarby.

Stasiu mój Chopin ma już trzy lata, ale był przesadzany, w związku z czym nie grzeszy wzrostem, chociaż pąków ma sporo. Widziałam kiedyś półtorametrowy krzaczor i takiego chciałabym doczekać. Masz rację, musisz go zdobyć :)

Ania Chopichon pochodzi z All i jest piękną różą. Ma kolor, którego aparat nie łapie, taki lekko rozbielony burak. Nazwa jest wymyślona, ale może powoli dojdziemy do prawidłowej.

Kasia Etiuda jest jedną z nielicznych, zastanych po przejęciu ogródka przeze mnie, róż. Przesadzoną, traktowałam przez dwa lata, jak wielkokwiatową i ścinałam wiosną nisko. Dopiero w zeszłym roku zorientowałam się, że to pnąca. Na razie rośnie bez podpórki, pędy ma sztywne, trzymające się prosto w pionie i mnóstwo nowych przyrostów od ziemi. Kwiaty o wiele ładniejsze, niż na fotkach.

Jagusia Purple Rain to maleństwo, zarówno krzaczek, jak i kwiatki. Miały być fioletowe, są karminowe. To róża okrywowa, więc powinna się rozrastać na szerokość. Pożyjemy, zobaczymy...

Krysiu jak już Jadzia napisała, mam Chopichona posadzonego przypadkowo, obok Heidi. Krzaczki wyglądają podobnie, liście też. Szkoda, że nie kwitną jednocześnie, wtedy można by na 100% powiedzieć, czy to ta sama róża. U mnie Heidi zakwitła pierwsza, jednym kwiatkiem, który wydawał mi się bardziej napakowany, niż kilka kwiatów wydanych przez Chopichona. A tak w ogóle, to on fleschowy i jak wszystkie róże tego sprzedawcy okazały krzak. Renomowanym szkólkom daleko do takich sadzonek :wink:

Jadzia cieszę się z odwiedzin i obiecuję na następne...kupić cukier :;230
Może wkrótce zagadkowy Chopichon zakwitnie wraz z Heidi, więc będziemy mieć pewność. Oba krzaki mają pąki :) Tajka twierdzi, że jest inny, niż Sato Pison. Zobacz u niej, mnie wydają się podobne.

Tajka cały problem w tym, że nasze aparaty fałszują kolory :( ja nie mam szans na uchwycenie odcieni czerwieni i fioletu. Będziemy nadal porównywać, może do końca sezonu się uda.
Flamingi i kaczki miały stawik, a nawet sztuczną rzeczkę :) postarano się stworzyć im w miarę naturalne warunki.

Iza obiecuję większą sadzonkę zawilca, tylko wykombinuj trochę czasu i wpadnij ;:108 jeśli przytnie sie tego zawilca po kwitnieniu, potrafi obudzić sie jeszcze raz i zakwitnąć, chociaż już nie tak obficie.
Ożanki niech nam rosną i się rozmnażają, będziemy obdzielać nasze koleżanki :)
Obok Chopina chyba nikt nie przejdzie obojętnie :)

Jeszcze raz Chopichon w kolorze zbliżonym do realu
Obrazek

Obrazek

I inne
Obrazek

Obrazek

i następnego dnia
Obrazek

Jiżina Bohdalova, kupiona eksperymentalnie od Starkla
Obrazek

Obrazek

Śliczna miniaturka
Obrazek

Obrazek

Piękność nn, prezent od Jadzi
Obrazek

I na liliowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziurawiec barwierski i pieciornikiem alpejskim
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i ogólnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Lilii u Ciebie co nie miara a jakie kolory, w kwitnieniu dorównują różom i wszystko tworzy śliczną całość. :shock: ;:138
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Basiu przepięknie u ciebie ;:138 ;:138 ;:138
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:108 ;:108 ;:108 przepięknie . Masz rację Basiu widzieć w realu a na zdjęciach to wielka różnica a cukrem sie nie przejmuj moze nawet być miodek też kawka z nim dobrze smakuje :;230 . Dziś zakwitła mi Barcarole jaka ona piekna musisz moją Astrid zobaczyc w realu ;:196 Miło sie siedziało przy tych zapalonych lampionkach
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu u Ciebie jeszcze różano i liliowo nadal masz ogród jak busz ,po wczasach
chyba nie wychodzisz z tego buszu nawet kicia spaceruje jak dama :lol: .Jak to jest Basiu
że Ty wszystkie rośliny znasz na pamięć mam na myśli ich imiona ;:224 ,bo ja ani w ząb ;:223
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Basik no cudnie.Róże to wiadomo ale lilie i ich mnogość wyzwoliły u mnie zazdrość,że nie mam tyle placu aby też mieć takie ich całe pole.Dzisiaj u Kapiasa oparłam się różom i n ie kupiłam(chociaż mogłam bo 3 szt podarowałam)chociaż biała pnąca bardzo mnie zaczepiała.Kupiłyśmy za to naparstnice.Kiedy się zjawicie?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Jadzia, cukier, to już niech kupi!! Siok!!! Kilo cukru na 5 lat!!! :;230 Ci co słodzą kawę ruszajcie do Basi!!!! Za dobrze ma!!!Ludzie się dzielą na inteligentnych i tych co słodzą kawę. Basiu, przygotuj się. Już lepiej znam drogę do Ciebie!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Basieńko Twoja Etiuda rośnie u mojej sąsiadki...na żywo jeszcze piękniejsza...Długo trzyma kwiat i kolor ,co najważniejsze... :uszy
Widzę ,że też małe czarne robaczki urzędują w pręcikach..ciekawe ,czy je zjadają ,czy kolor jasny je nęci...i lecą jak ćma do światła... :wink: Ogródek masz wypełniony kwiatami tylko patrzeć i podziwiać...i wąchać :D
Jak już Ania napisała u Kapiasów nadal róże stoją ,jest John Cabot...kupowałaś tę różę...?ma bardzo ładny kwiat i kolor...chyba Majka ją kupiła...Naparstnice nas wzięły na dobre...jedna purpurowa ,druga kremowa nakrapiana,zawsze chciałam mieć naparstnice...a teraz patrzę i cm wolnego nie widzę...gdzie ja je dam... :roll:
Właśnie ...ponoć odwiedzinki w piątek ;:138 ,oby tylko nie lało :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Basieńko, uwielbiam podczytywać Wasze pogaduchy na temat różyczek. Co prawda momentami, to jakby inny , jeszcze nie do końca zrozumiany jezyk. Te nazwy ;:224 Ja należę do tej drugiej grupy z wypowiedzi Tosi, czyli tych słodzących cukrem :;230
A jakaż cudna jest Ninetta i Aquarell. Muszę się także przyznać, że Chopichon również kojarzył mi się bardziej od małpiszona i dziwiłam się dlaczego tak brzydko przezywacie Chopina :oops:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dobrze Ci mówić "wpadnij", jakbym mieszkała za płotem :lol: A to cała wyprawa, bo jestem niezmotoryzowana :roll: Ale przejrzę kalendarz ;)
Basieńko, sadzonka, którą mam przyjęła sie pięknie, więc mam nadzieję, że teraz będzie się rozrastać :D Wystarczy mi! ;:196 Nie będę obcinac zawilców, bo te "waciki" strasznie mi sie podobają :D

Aquarel chyba w kolorze jest bardzo podobna do Glori Dei, prawda?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIA pogoda raczej nie pozwala na siedzenie na działce . Co chwila leje z nieba chyba trochę już miarka sie przebrała . Jak na razie wystarczy tego podlewania ;:224 . Teraz trzeba do Izy wysłać ten deszczyk ,żeby wszyscy mieli po równo ;:196
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Basiu Czytam,że u was pada i to bardzo...no popatrz a u mnie deszczu jak na lekarstwo.Wczoraj pokropiło jak ksiądz kropidłem a dzisiaj mimo zapowiedzi...znowu,gorący upalny dzień.Kocham lato i taką piękną pogodę ale roślinkom deszczyk by się przydał.
Basiu u ciebie pełnia kwitnienia ;:138 przyglądam się twoim różom i przymierzam co niektóre do swojego ogródka :D Jadzia mi napisała,że masz pnącą Alohę- daj jej fotkę to porównam ze swoją-jak ci się sprawuje ?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”