Ja przywiozlam sobie Talstar z Polski, opryskalam fasole, baklazany i papryke bo cos zjada liscie. Tutaj, w New Jersey nie widzialam takich preparatow, oni nawet nie wiedza, ze biala wloknina istnieje!!!

Faktycznie ... co to ta włóknina???gienia1230 pisze:Tutaj, w New Jersey nie widzialam takich preparatow, oni nawet nie wiedza, ze biala wloknina istnieje!!!
Witam.rafik_ptp pisze:Niestety Tattoo został wycofany (chyba już w 2010) i mnie mimo że szukałem nie udało się go kupić, faktycznie świetnie działał interwencyjnie ( uratował mi 1 ha pomidora dwa lata temu gdy weszła mi zaraza ziemniaczana). Natomiast w tamtym roku pryskałem pomidora Infinito (jest zarejestrowany tylko na ziemniaka).tadeusz48 pisze:...W ostatecznej rezerwie mam środek grzybobójczy TATTO, z którym czekam na 'wejście" do tunelu choroby, jak się dwukrotnie już przekonałem jest rewelacyjny, i przywraca do życia już zarażone pomidory ( ziemniaki też). Udało mi się go w ty roku kupić w sklepie( w byłych CN), więc powinien być na rynku,trudno jest go kupić bo jest rozchwytywany.
Ale substancję aktywną o działaniu systemicznym ma tą samą co Tatto - Chlorowodorek propamokarbu.
Tattoo (skład: Chlorowodorek propamokarbu, chlorotalonil ) / Infinito (skład: Chlorowodorek propamokarbu, Fluopikolid ).