Ps Napisałam z grubsza bo należało by wziąć dokładnie 980 ml wody i 20gramów substancji by uzyskać dokładnie 2 % roztwór

Dziękujękozula pisze:Aguscac, leczenie już zastosowałaś. To początkowe objawy braku magnezu. Nie zdziw się, jak po leczeniu liście się pogorszą. Często po zastosowaniu nawożenia magnezowego owoce zaczynają tak szybko rosnąć, że środkowe liście żółkną całkiem. ...
Moim też ta susza dała się trochę we znaki. Nie ważne czym, ważne że pomagaelik_49 pisze:Maćku nie każdy ma dostęp do takich dobrodziejstw jak odciek z obornika, trzeba się czymś ratować a przede wszystkim pomidory które u mnie wyraźnie zbuntowały się.
W jakim odstępie czasu prysnąłeś drugi raz ?Suppa pisze:U mnie też widać braki magnezu, dałem już dwa razy siarczan magnezu dolistnie.
Producent zaleca kilka oprysków co 3 - 5 dni, ja prysnąłem po trzech dniach, bo objawy się pogłębiają. Wiem że to nie zmieni już wyglądu liści, ale chodzi o owoceaguskac pisze:W jakim odstępie czasu prysnąłeś drugi raz ?Suppa pisze:U mnie też widać braki magnezu, dałem już dwa razy siarczan magnezu dolistnie.