Jeżówką mnie prześladujecie z Martą. Piękna jest niezmiernie
Trawki też.
Ta niby "podsychająca" to co? Lubie trawy w takich kolorach
A rudbekię i mnie ślimaki wp..... do ostatniego liścia, mimo granulek dookoła. Delicje chyba jakieś
Jolu zakupy zrobiłaś wspaniałe, zresztą tak, jak zawsze.
Jeżówka śliczna, a nawet listki ma inne, jak pozostałe jeżówki.
Szałwię podobną spotkałam w sklepie, ale pani powiedziała, że to szałwia omączona i u nas nie zimuje, byłam nie pocieszona.
Nachyłek śliczny, nie spotykany, myślałam, że są tylko żółte.
Niebo niesamowite, u mnie zwyczajne szare chmury się snuły, tylko deszczu z nich nie było, a jest bardzo sucho.
Jeżówką się pozachwycałam ale nachyłek w barwach narodowych, no,no, no.... nawet nie wiedziałam że coś takiego może być... myślałam ze one wszystkie żółte,....
Reszta zakupów fantastyczna.... ciekawe jak je posadzisz...
`Jakaś taka bardzo ładna szałwia` to i mnie w oko wpadła
Ale ja nie o tym.. Joluś, to ostatnie Twoje panoramiczne zdjęcie , cytowane właśnie przez Jagódkę.. bardzo mi się dobrze kojarzy do Twojego awatarku
No i ta jeżówka po nalocie szarańczy prawdziwie dla koneserów i smakoszy
Jolu tą skrzyneczkę z trawką,nachyłka i jeżówkę chętnie bym Ci podprowadziła...szkoda że tak daleko mieszkasz
Róże i łysą rudbekię bym Ci zostawiła żeby Ci smutno nie było
Jeżóweczka z fryzurą... na NRD-owskiego futbolistę, rudbekia za to łysiną świeci
Ot... taka moda dziwaczna nastała: nie dalej jak w ubiegłym tygodniu, odbierałam z kwiaciarni zamówione wiązanki - a tu w jednej prym wiedzie słonecznik - bez płatków
Mnogości zakupów nie skomentuję, nawet mi nie żal martowych nóg... sama też chętnie bym się poświęciła
Jolus jak zawsze masa piękności u ciebie jeżówka ,trawki itd. (aż trudno zapamiętać).Widok wspaniały jeśli pozwolisz zrobię sobie tapetę z niego (na kompa oczywiśćie )
Rzeczywiście, fryzura na NRD-wskiego futbolistę, w szalonych latach 80-tych wszyscy moi kuzyni takie mieli Ale ten kolorek jest naprawdę soczysty! Ta szałwia też bardzo ciekawa.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec) Moje linki- i aktualny Wizytówka
Jolu, przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale chcialam podziękować za wspólny szkółking.
Szkoda, że nie było czasu na pogaduchy.
Czas leciał niemiłosiernie.
Jolu jutro jadę w stronę Kurowa, gdzie jest duży wybór róż? Pytam, bo nie będę miała zbyt dużo czasu na poszukiwania.A twoje zakupy świetne, zwłaszcza jeżówka i szałwia.