Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Ja tylko wiem , że co roku wyżej. Ale nie mam z tym problemu , bo obmarzają . Tylko to co przykryte zostaje. Nareszcie Multi Blue namyślił się i będzie kwitł

-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zamierzam dokupić kilka roślin, ale już sama nie wiem, co kupić pierwsze...jedne mamią różami, ty clemkami...chyba przyjdzie mi jakiś bank obrabować, tylko kto potem będzie przysyłam mi paczki 
No zdjęcia piękne jak zwykle, ale, ale, gdzie są zdjęcia nowych nabytków? Kolanem trzeba było upychać, drzwi się nie domykały, a tu cisza na ten temat? 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Adaś wciąż się staram
Trochę roślinek kupiłam, wiele dostałam, inne wysiałam. Clematisy z tegorocznego to małe okazy, ale juz zaczynaja kwitnąć kilkoma kwiatami. Trzeba dać im trochę czasu, bo muszą sie zaaklimatyzować. Te dwa ostatnie to tegoroczne. Poprzednie z ubiegłego roku.
Anetko dziękuję
Ewa
trawki jeszcze będą. Clemki nawożę od czasu do czasu magiczną siłą do powojników. W tym roku chyba ze dwa razy.
Po przesadzeniu trzeba roślince dać czas na regenerację, poczekaj do przyszlego roku.
Jule pierwszy Jadwiga, drugi Isago, który w tym roku niestety nie zakwitł pełnymi kwiatami.
Pawełku moje Ice Breakery też wywołują takie odczucia, choć to maleńkie rośłinki jeszcze. U Sylwka to jest już okaz
A żebym to ja pamiętała cóż to za hortensja
Jeden z pierwszych zakupów.
Ula nie ma sprawy, jesienią.
Aga, a czemu Twoje clemki juz po? Czyżbyś miała takie wczesne odmiany? Nic sie nie martwpowtórzą kwitnienie. Ogród sie rozwija, jednak najprędzej przybywa chwaściorów, ktore sieją się z okolicy
Aga-empuza coś tam dzisiaj uchwyciłam pomna na Twe słowa, ale czy ładne? Zaraz wstawię.
Wandziu to Abies koreana Ice Breaker.
Jagusiu ostatnio w Końskowoli w centrum ogrodniczym trafiłyśmy na bardzo ładne okazy clematisów po ... 16 złotych chyba. Duży wybór i polecam jakbyś była w okolicy. A ja nabyłam tam Veronica's Choice
Było tez wiele odmianowych dużych różyczek w dobrej cenie.
Z cięciem clemków trzeba się stosować do zaleceń, które są na znaczniku każdej roślinki. Zasady są proste dostępne na stronie Marczyńskich zresztą http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/ .
Tadeusz, a ja wcale w tym roku nie okrywałam clemków
jakoś mi umknęło.
Iwonko wybór wcale nie jest prosty, nie poradzę. Powiem tylko ja zaczynałam od clemków, bo różyczek miałam nie mieć
i nic z tego nie wyszło. Ceny nie sa wysokie, ostatnio odmianowe różyczki kupowałam po 6-7 zł, a zimą clemki po 9-11 zł.
Marta coś tam cyknęłam, zaraz wstawię, choć fotki nie rewelacyjne. Kolanem to chyba byś nie upchnęła tych różyczek, ktore miałaś pod nogami
Ty jutro na dzialeczke a ja ... to work.
Anetko dziękuję
Ewa
Po przesadzeniu trzeba roślince dać czas na regenerację, poczekaj do przyszlego roku.
Jule pierwszy Jadwiga, drugi Isago, który w tym roku niestety nie zakwitł pełnymi kwiatami.
Pawełku moje Ice Breakery też wywołują takie odczucia, choć to maleńkie rośłinki jeszcze. U Sylwka to jest już okaz
A żebym to ja pamiętała cóż to za hortensja
Ula nie ma sprawy, jesienią.
Aga, a czemu Twoje clemki juz po? Czyżbyś miała takie wczesne odmiany? Nic sie nie martwpowtórzą kwitnienie. Ogród sie rozwija, jednak najprędzej przybywa chwaściorów, ktore sieją się z okolicy
Aga-empuza coś tam dzisiaj uchwyciłam pomna na Twe słowa, ale czy ładne? Zaraz wstawię.
Wandziu to Abies koreana Ice Breaker.
Jagusiu ostatnio w Końskowoli w centrum ogrodniczym trafiłyśmy na bardzo ładne okazy clematisów po ... 16 złotych chyba. Duży wybór i polecam jakbyś była w okolicy. A ja nabyłam tam Veronica's Choice
Z cięciem clemków trzeba się stosować do zaleceń, które są na znaczniku każdej roślinki. Zasady są proste dostępne na stronie Marczyńskich zresztą http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/ .
Tadeusz, a ja wcale w tym roku nie okrywałam clemków
Iwonko wybór wcale nie jest prosty, nie poradzę. Powiem tylko ja zaczynałam od clemków, bo różyczek miałam nie mieć
Marta coś tam cyknęłam, zaraz wstawię, choć fotki nie rewelacyjne. Kolanem to chyba byś nie upchnęła tych różyczek, ktore miałaś pod nogami
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jakie takie tam
To różowe cudne jest
Coś ostatnio mini kwiatki mnie uroczą ...zauraczają ..tfu polski język trudny język .Podobają mi się 
Ja też ...to work
A jeszcze się podzielę taką obserwacją, powiedzmy...Wspominałyśmy wczoraj, jak wyglądały moje nogi po śmiganiu po różanym polu rok temu...No i wyglądają podobnie po wczorajszym szkółkingu
Żadnego różanego pola nie zaliczyłyśmy, ale czemu spośród tych wszystkich miłych roślin mi pod nogi dostały się róże? 
A jeszcze się podzielę taką obserwacją, powiedzmy...Wspominałyśmy wczoraj, jak wyglądały moje nogi po śmiganiu po różanym polu rok temu...No i wyglądają podobnie po wczorajszym szkółkingu
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Marzanko znaczy zauroczyły Cię serduszki
Marta zapomniałam, ze jutro masz jeszcze pracę
teraz już pamiętam
A różyczki dostały się pod nogi, bo jako jedne z ostatnich zakupine, nie licząc skrzynki traw, która wyladowała na kolenach Uli
Mowiłam, ze to autko za małe
Kilka zdjęć zakupowo-prezentowych
jeżówka Hot Papaya

jakaś taka bardzo ładna szałwia

i druga, a w tle piękna trawka, nie podsycha, taki jej urok

i jednoroczne, na wymiankę bratków, gailardie ... tu też trawkę widać i ostróżeczkę jednoroczną

nachyłek

i rudbekia dla koneserów

różyczki Pirouette, Alchymist, Flora Danica, Augusta Luise (Ulcia
) i jakaś taka nn

trawki, trawki

i widoczek dla Agi

Doranoc
Marta zapomniałam, ze jutro masz jeszcze pracę
Kilka zdjęć zakupowo-prezentowych
jeżówka Hot Papaya

jakaś taka bardzo ładna szałwia

i druga, a w tle piękna trawka, nie podsycha, taki jej urok

i jednoroczne, na wymiankę bratków, gailardie ... tu też trawkę widać i ostróżeczkę jednoroczną

nachyłek

i rudbekia dla koneserów

różyczki Pirouette, Alchymist, Flora Danica, Augusta Luise (Ulcia

trawki, trawki

i widoczek dla Agi

Doranoc
Klematisy i róże miłe dla oka, zwłaszcza jak we własnym ogrodzie prezentują się ubogo. Przynajmniej tu mogę się nasycić ich widokami. 
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Coś jej płatki zjadłopamelka pisze:i rudbekia dla koneserów
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś zakupy wspaniałe, jeżówką już się zachwycałam....ale i cała mas pięknych trawek....no jak zwykle same cudności.
Clematisy przepięknie Ci kwitną....ale powiedz, że to nie te kupione w tym roku

Clematisy przepięknie Ci kwitną....ale powiedz, że to nie te kupione w tym roku
Tych powojniczków, to zazdroszczę. Mój jeden jedyny marny i nie kwitnie. Zmarzł zimą, no i chyba stanowisko nie za dobre dla niego
U mnie sporo cienia.
Naprawdę zakup całkiem udany, a te trawy.......... choć najpiękniejsza ta jeżówka
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Jolu wypasione zakupy to już teraz wiem co Cię tak pochłonęło że nie zajechałaś do mnie.
Rudbekia rzeczywiście jakaś wybrakowana
Może po przecenie?
Sam nie wierzę w to co piszę, ale jeżówka bardzo ładna
Sam nie wierzę w to co piszę, ale jeżówka bardzo ładna
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Uwielbiam Wasze relacje ze szkółkingów
a zakupów zazdraszczam zwłaszcza trawek i jeżówki , różyc jakby mniej .................... ciekawe dlaczego 
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny