Iwonko wielkanocnik sprawił Ci nie lada niespodziankę, ślicznie zakwitł moja szczepka od Ciebie też pięknie przyrasta, czy to od tej mamusi widok kliwii kwitnących wart całorocznego dreptania w koło nich
Iwonko kliwie kwitną świetnie, postarały się, a wielkanocnik zrobił Ci niespodziankę, chociaż u mnie ostatnio też kwitł i grudnik ale miały po jednym kwiatku.
Clivia cudowna! Moja ma na razie 4 listki i one rosną, na razie nie produkuje nowych. Jestem ciekawa czy Clivia zaczyna kwitnienie po iluś latach czy po osiągnieciu jakiejś liczby liści Ten fiołeczek tez niczego sobie
Wszystkie osoby, które dostały ode mnie kliwię (i te które dostaną) mają okazję zobaczyć, jak niedługo zakwitnie ich roślina Moje kliwie kwitną każdego roku, więc i ich potomstwo ma zapisane w genach kwitnienie
Pozostałym właścicielom życzę szybciutkiego i obfitego kwitnienia ich pociech
Martusiu wpadłam w panikę...czy podołam, czy go nie wykończę...mimo, że czytam w necie wszelkie informacje o jego uprawie, to niemniej proszę o jakąś instrukcję
Dzisiaj byłam na targu po owoce i warzywa, a że obok ziemniaków stały takie doniczki po 2 zł, to wzięłam wszystkie
Ten nawet otoczony jest maluchami
Może na zdjęciach tego nie widać, ale nie są takie małe
Iwonko nie martw się z pewnością poradzisz sobie z episcią, wymagania ma podobne jak fiołek afrykański, więc nietrudna :P
Widzę, że ładne `warzywka` na Twoim targówku sprzedają skutecznie powiększasz kolekcje kłujących.
Podziwiam oszołomionego nieco wielkanocnika, faktycznie mu się pomieszało, ale tym bardziej cieszy takie nietypowe kwitnienie
...no to kłujaki nowe są... dobry targ... w poniedziałek ogromnym łukiem ominęłam stragany kwiatowe.... ale w następny poniedziałek to chyba tego nie zrobię...oj oj te zachciewajki...