Mój ogród - moja pasja.
Re: Mój ogród - moja pasja.
Piwonie oglądałam

- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Znasz może nazwę tej lilii? Piękna
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Łano lilie prześliczne....już teraz z dnia na dzień będzie ich coraz więcej kwitło....u mnie na razie 2 odmiany czarują.....ale już pąki na innych wybarwiają sie ....będzie się działo
Pierwsza fotka ze wspaniałą lilią i delikatnie widocznymi na drugim planie piwoniami przepiękna
Pierwsza fotka ze wspaniałą lilią i delikatnie widocznymi na drugim planie piwoniami przepiękna
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Zaczął się sezon liliowy u Ciebie - z przyjemnością pooglądam. U mnie na Mazurach zacznie się jak u was przekwitną
Kaśka
Witajcie dziewczyny!
Elu, ostatnio byłam na działce w niedzielę, musiałam niektóre drzewka i krzaczki reanimować, było bardzo sucho. Cieszę się więc, że popadało, bo znowu zapowiadają upały. Nawet zdjęć nie porobiłam, byłam krótko, no i ratowałam rośliny ... Zaczynają kwitnąć róże
Ale różom to właściwie się dziwię, tak mało opieki im udzielam, co roku odbijają po zimie od samej ziemi, a jednak odrastają i kwitną ... mam wyrzuty sumienia ... muszę je jednak zabezpieczać na zimę ...
KaRo, miło Cię widzieć u mnie
fajnie, że zaglądasz.
Lilia nepalska najwyraźniej jest taka powolna, zaczęła rosnąć dopiero po 2-ch miesiącach. Ale i tak się cieszę, że jednak rośnie, bo u mnie kilka lilii, z posadzonych w tym roku, w ogóle się nie pojawiły. Mam nadzieję, że jednak żyją i pojawią się w przyszłym roku.
Ilono, witam w moim ogrodku
Ja na posadzenie p. drzewiastych zawsze namawiam. Mają nieprawdopodobnie piękne kwiaty!
Halinko, miło mi bardzo, jeśli mogłam w czymś pomóc
Jolu, no to fajnie, że już nie masz problemów z komputerem. Cieszę się bardzo, że do mnie zajrzałaś. Lilie zaczynają kwitnienie, ale u mnie jak na razie zakwitły te, pędzone w doniczkach, więc czekam, czekam ...
Izabelo, dziękuję bardzo i zapraszam
Aniu, witaj
Twoje peonie też są przepiękne. Urzekła mnie Twoja 'Yellow Crown', cudnie Ci zakwitła
Moja jest jakaś mizerna, nie wiem, ile lat jeszcze mam czekać na pierwsze kwitnienie ...
Beatko, wg moich notatek to ma być 'African Queen'. Cudna jest
Agness, dzięki
Czekam na następne kwitnienia, trochę orienpetów kupiłam tej wiosny, więc będzie niespodzianka
Kasiu, ja to będę czekała na kwitnienie Twoich lilii, masz przepiękną kolekcje

Elu, ostatnio byłam na działce w niedzielę, musiałam niektóre drzewka i krzaczki reanimować, było bardzo sucho. Cieszę się więc, że popadało, bo znowu zapowiadają upały. Nawet zdjęć nie porobiłam, byłam krótko, no i ratowałam rośliny ... Zaczynają kwitnąć róże
KaRo, miło Cię widzieć u mnie
Lilia nepalska najwyraźniej jest taka powolna, zaczęła rosnąć dopiero po 2-ch miesiącach. Ale i tak się cieszę, że jednak rośnie, bo u mnie kilka lilii, z posadzonych w tym roku, w ogóle się nie pojawiły. Mam nadzieję, że jednak żyją i pojawią się w przyszłym roku.
Ilono, witam w moim ogrodku
Halinko, miło mi bardzo, jeśli mogłam w czymś pomóc
Jolu, no to fajnie, że już nie masz problemów z komputerem. Cieszę się bardzo, że do mnie zajrzałaś. Lilie zaczynają kwitnienie, ale u mnie jak na razie zakwitły te, pędzone w doniczkach, więc czekam, czekam ...
Izabelo, dziękuję bardzo i zapraszam
Aniu, witaj
Beatko, wg moich notatek to ma być 'African Queen'. Cudna jest
Agness, dzięki
Kasiu, ja to będę czekała na kwitnienie Twoich lilii, masz przepiękną kolekcje
Łano , napisz mi proszę czy masz pewne źródło zakupu piwonii , bo ja już tyle razy się nabrałam kupując na allegro ,ze więcej chyba nie zaryzykuję.Odnośnie piwonii Yellow Crown odpowiedziałam w swoim wątku.Ja czekam dopiero na kwitnienie lilii, bo jakoś się nie śpieszą.Mam ich bardzo dużo bo wiosną kupiłam z 20 w tamtym roku też nie mniej a jeszcze na dodatek otrzymałam 1,5 kg siewek od jednego z forumków i niektóre z nich mają nawet pączki więc jak nic zakwitną.
Jaka to odmiana -śliczna

Jaka to odmiana -śliczna

- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ja też poproszę o namiary na piwonie.... jeśli można oczywiście....Anna Guba pisze:Łano , napisz mi proszę czy masz pewne źródło zakupu piwonii
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Witajcie dziewczyny!
Aniu, kupowałam peonie na cebule.pl i w warszawskich sklepach ogrodniczych. W zeszłym roku spróbowałam na alll., ale, jak już pisałam, więcej tego już nie zrobię ... Teraz już będę bardzo ostrożnie kupować, chcę spróbować na http://www.pivoinesriviere.com/ Podobno sadzonki są bardzo duże.
Nie jest tam tanio, ale jak policzyć wszystkie wpadki, to też wcale tanio nie wychodzi
Beatko, ależ nie ma za co
Jagusiu, już odpowiedziałam wyżej. Można spróbować u kolekcjonerów, ale trzeba mieć namiary. Spróbuj na pivoinesriviere, ja, jeżeli finanse pozwolą, to spróbuję zamówić jesienią.
Aniu, kupowałam peonie na cebule.pl i w warszawskich sklepach ogrodniczych. W zeszłym roku spróbowałam na alll., ale, jak już pisałam, więcej tego już nie zrobię ... Teraz już będę bardzo ostrożnie kupować, chcę spróbować na http://www.pivoinesriviere.com/ Podobno sadzonki są bardzo duże.
Nie jest tam tanio, ale jak policzyć wszystkie wpadki, to też wcale tanio nie wychodzi
Beatko, ależ nie ma za co
Jagusiu, już odpowiedziałam wyżej. Można spróbować u kolekcjonerów, ale trzeba mieć namiary. Spróbuj na pivoinesriviere, ja, jeżeli finanse pozwolą, to spróbuję zamówić jesienią.
Aha, na zdjęciu paeonia 'Nymphe'.
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Łano, ja także kupowałam piwonie w cebulach, o "białej" już wiesz
,
a moja Nymphe wygląda tak, jak, na zdjęciu.
Co o niej sądzisz? Mam wątpliwości, choć to było dopiero pierwsze kwitnienie.
a moja Nymphe wygląda tak, jak, na zdjęciu.
Co o niej sądzisz? Mam wątpliwości, choć to było dopiero pierwsze kwitnienie.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Elu, ładna jest, ale mam wątpliwości, czy to jest 'Nymphe'. Zaczekajmy do następnego kwitnienia ... 
-
jola z izer
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłam na spacerku w Twoim ogrodzie. Pięknie
.
Często w różnych wątkach czytam pytania o źródła zakupów roślin. Otóż w mojej "biblii", jak nazywam często polecany miesięcznik p.Grabowskiej, natrafiłam na notkę o Związku Szkółkarzy Polskich, który dysponuje informacjami o roślinach produkowanych przez swoich członków - tel. 22 644 50 25. .Może się przyda
Często w różnych wątkach czytam pytania o źródła zakupów roślin. Otóż w mojej "biblii", jak nazywam często polecany miesięcznik p.Grabowskiej, natrafiłam na notkę o Związku Szkółkarzy Polskich, który dysponuje informacjami o roślinach produkowanych przez swoich członków - tel. 22 644 50 25. .Może się przyda
Dzięki Jolu! 
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Piwonie miodzio .
:P
Pewnie już gdzieś pisałaś ,ale trudno mi odszukać .Mogła byś tak oględnie i dla laików napisać kilka słów o uprawie i zimowaniu piwonii drzewiastych
.Nie chodzi mi o suche fakty z Google ,czy innego miejsca ,ale fakty płynące z doświadczenia .
Była bym bardzo wdzięczna i myślę ,że nie tylko ja
.Inni miłośnicy tych pięknych kwiatów ,pewnie też chętnie skorzystają ,z Twoich rad . :P
Pewnie już gdzieś pisałaś ,ale trudno mi odszukać .Mogła byś tak oględnie i dla laików napisać kilka słów o uprawie i zimowaniu piwonii drzewiastych
Była bym bardzo wdzięczna i myślę ,że nie tylko ja