ale też czasem jest lekko różowawa, kupiłam ją tak przypadkiem - przy zakupie iglaków i nazwa kojarzy mi się ze Swany
Ogród Moni cz.4
-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Moni cz.4
Dziękuję Moni, wychodziłam obejrzeć szczegóły, moja ma może ciut pełniejsze kwiaty,
ale też czasem jest lekko różowawa, kupiłam ją tak przypadkiem - przy zakupie iglaków i nazwa kojarzy mi się ze Swany
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to być może to Swany. Moja Swany na pniu też czasami różowieje 
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moniko doczytałam własnie - narzekasz na Uetersener Klosterrose.
Ja kupiłam jesienią i mimo,że zima poczyniła u mnie pustki to ta akurat przetrwała w dobrym stanie.
Rośnie jednak wolno,słabo przyrasta a o kwiatach chyba nie mam co marzyć...tak myslałam sobie a tymczsem czytam,że to problematyczny krzew.
Nie chce kwitnąć u Ciebie to pewnie tymbardziej nie zakwitnie u mnie bo ją posadziłam ...pod jabłonką.
Ale nie będę jej przesadzać niech rośnie w tym żółwim tempie a jak się ostatecznie
to ją wykopię- dosłownie wykopię z ogródka.
Miłego weekendu
Ja kupiłam jesienią i mimo,że zima poczyniła u mnie pustki to ta akurat przetrwała w dobrym stanie.
Rośnie jednak wolno,słabo przyrasta a o kwiatach chyba nie mam co marzyć...tak myslałam sobie a tymczsem czytam,że to problematyczny krzew.
Nie chce kwitnąć u Ciebie to pewnie tymbardziej nie zakwitnie u mnie bo ją posadziłam ...pod jabłonką.
Ale nie będę jej przesadzać niech rośnie w tym żółwim tempie a jak się ostatecznie
Miłego weekendu
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu, a co słychać w okrągłej różance? Pewnie widoki różane zapierające oddech ...
.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś róże masz przepiękne , to nie ulega wątpliwości....ale mnie niesamowicie zachwyciły ich połączenia z innymi roślinami, szałwią, lawendą, czyśćcem......niesamowicie wygladają główki róż przytulone do poduch czyśćca.....czy delikatny kwiatostan lawendy na cudnym różowym kwiecie ....aż dech zapiera 
- Alania

Krysiu, ponoć róże długo trzymane w chłodni tak mają. Mojej powoli zamierają pędy, więc sądzę, że nic z niej nie będzie
Monia - dziękuję
, postaram się zrobić jakieś nowsze fotki okrągłej różanki
Aguś, za chwilę pokażę z czym jeszcze łączę swoje róże - to istna mieszanka
.
-- So 25 cze 2011 22:16 --
Oto rabata, na której jest większa część moich żurawek:

I fragmenty tej rabaty:

Monia - dziękuję
Aguś, za chwilę pokażę z czym jeszcze łączę swoje róże - to istna mieszanka
-- So 25 cze 2011 22:16 --
Oto rabata, na której jest większa część moich żurawek:

I fragmenty tej rabaty:

- Alania

A róże łączę w przeróżny sposób - z lawendą, szałwiami, bylinowymi powojnikami, margaretkami, bodziszkami, ostróżkami, naparstnicami, czyśćcem, przywrotnikami ostroklapowanymi, przetacznikami, wrzoścami, żurawkami, kostrzewą siną, miodunkami, rozchodnikami okazałym, iglakami i innymi.

i z perzem
U mnie to plaga nie do wytępienia

i z perzem

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Róża na pierwszych dwóch zdjęciach mnie zachwyciła a przecież ja nie przepadam za pełnymi różami....
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Monia - byłam ciekawa jak zakwitnie Ci Pink Swany - ciekawie wygląda.
Patrzyłam u siebie na róże - wszystkie z tej szkółki rosną doskonale - mimo że w Rosarot róże przycinają na krótko - sadzonki są w bardzo dobrej jakości.
Patrzyłam u siebie na róże - wszystkie z tej szkółki rosną doskonale - mimo że w Rosarot róże przycinają na krótko - sadzonki są w bardzo dobrej jakości.
- Alania

to prawdaDeirde pisze:Monia - byłam ciekawa jak zakwitnie Ci Pink Swany - ciekawie wygląda.
myślę, że warto tam robić zakupy
U mnie co roku mam kłopot z różami od Cwika. W zeszłym roku nie przetrwała zimy młoda Jasmina, w tym Moonlight i Alexandra Princesse de Luxembourg. Wszystkie niby dobrze rozrośnięte, ale coś z nimi nie tak. Nigdy mi się to nie zdarzało z młodymi sadzonkami. Powiedziałabym nawet, że takie młode, pierwszosezonowe lepiej zawsze zimują niż dwuletnie. Z innych szkółek nie było takich problemów, nawet niekiedy kiepskiej jakości sadzonki lepiej znosiły swoją pierwszą zimę. Niemki wszystkie przezimowały doskonale
Comciu, to Leonardo da Vinci - piękna i niezawodna różaComcia pisze:Róża na pierwszych dwóch zdjęciach mnie zachwyciła a przecież ja nie przepadam za pełnymi różami....
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś zachwycające są te połączenia....ja nie przepadam za jednorodnymi różankami - same róże bez towarzystwa....uwielbiam jak rosną na rabatach pomiędzy innymi kwiatami, które tylko podkreślają ich piękno i urok
U Ciebie są przepięknie skomponowana....tak jak najbardziej lubię 
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Witaj Moniko
Chyba mamy podobne gusta, bo twoje róże też w sąsiedztwie bylinowym.
Piszesz, że padły Ci nowe nasadzenia. Mnie też 3 róże wyleciały, nie wiem dlaczego, bo ładnie odbiły po zimie, a potem nagle dętka.
Ale ja kupowałam wszystkie w innej szkółce, w Rosarium.
Już czytałam gdzieś na forum, że sporo nowych róż wypadło po zimie i nawet szkółkarze mieli ten problem.
Może i coś jest na rzeczy
Twój ogród pięknie się rozrasta i pewnie niedługo będzie busz
Chyba mamy podobne gusta, bo twoje róże też w sąsiedztwie bylinowym.
Piszesz, że padły Ci nowe nasadzenia. Mnie też 3 róże wyleciały, nie wiem dlaczego, bo ładnie odbiły po zimie, a potem nagle dętka.
Ale ja kupowałam wszystkie w innej szkółce, w Rosarium.
Już czytałam gdzieś na forum, że sporo nowych róż wypadło po zimie i nawet szkółkarze mieli ten problem.
Może i coś jest na rzeczy
Twój ogród pięknie się rozrasta i pewnie niedługo będzie busz
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Monia - miałam już pytania na PW - na pewno będzie Rosarot, Schultheis, rosen-goenewein i chce zamawiać u Austina. Na razie wykluczam Angel - co prawda krzewy wyglądały od nich dobrze ale nie mogłam porozumieć się z właścicielem.
W kwietniu kupiłam jedną róże od Kordesa - wyglądała o wiele lepiej niż te wysyłane z RĆ a była droższa tylko o 5 zł.
W kwietniu kupiłam jedną róże od Kordesa - wyglądała o wiele lepiej niż te wysyłane z RĆ a była droższa tylko o 5 zł.
- Alania

Gosiu, pamiętam, że z Agel były problemy, ale róże ostatecznie okazały się b.dobrej jakości i cenowo OK 
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Monika, za rabatą żurawkową rosną cisy?
Zamierzasz je przycinać?
Zamierzasz je przycinać?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety