Róże Georginii (Alicji)
- Piotr-Sz
- 200p

- Od: 28 gru 2010, o 12:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże Georginii (Alicji)
Poziom uzależnienia uświadamia analiza stosunku dochodów do wydatków na rośliny
Nie muszę mówić jaki stosunek wskazuje na ... problem 
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu jak rosną do 1,20 to zwykle kupuję 3 szt.Chyba że nie ma miejsca wtedy trzymam się zasady.Różowe +czerwone+ białe lub pomarańczowe+ żółte + białe.Lubię też połączenia różnych odcieni różu.
Piotrze finanse to problem ok. 90 % forumowiczów.
Piotrze finanse to problem ok. 90 % forumowiczów.
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Do tej pory tzn.do tego sezonu kupowałam po jednej sztuce.W ubiegłym "zaszalałam " i dokupiłam Herkulesa i Sebastiana Kneipa
ale w tym już staram się po 2, 3 sztuki .Grus An Aachen mam 5 ale ona mi pasowała na rabatę.Leonarda da Vinci mam tez 5 szt. itd.....dokupiłam też takie które sprawdziły się u mnie bądż u innych.No i patrząc u Ciebie jeżeli posadzi się kilka jest efekt.Szkoda a może dobrze,że finanse nas ograniczają
ale w tym już staram się po 2, 3 sztuki .Grus An Aachen mam 5 ale ona mi pasowała na rabatę.Leonarda da Vinci mam tez 5 szt. itd.....dokupiłam też takie które sprawdziły się u mnie bądż u innych.No i patrząc u Ciebie jeżeli posadzi się kilka jest efekt.Szkoda a może dobrze,że finanse nas ograniczają
- Georginia

Olu kredytu na zakup róż jeszcze nie bierzemy to znaczy że wszystko w normie.Wiem że większość kupując rośliny, oszczędza na sobie.Teraz mam miejsce na róże pojedyncze takie kolekcjonerskie,do wys.1-1.20.Potem takie do 2 m,tylko jeszcze nie wiem ile szt.
- Georginia

Cristata

Camelot

Aleksander MacKenzie

Jarocin

Leonardo da Vinci

Eden Rose

Emelie

Camelot

Aleksander MacKenzie

Jarocin

Leonardo da Vinci

Eden Rose

Emelie

- Georginia

New Dawn

Sebastian Knaipp

Rhapsody in Blue

Queen of Sweden

Sebastian Knaipp

Rhapsody in Blue

Queen of Sweden

- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alicjo witam w niedzielny słoneczny poranek. Odwiedzam cię cichaczem, dziś pozostawiam ślad.
Niestety finanse to dość bolesny temat i masz rację pisząc, ze rezygnujemy z czegoś na rzecz roślin. Ale dokonujemy wyborów. Wybieramy to, co w danym momencie cieszy albo odkładamy na później.
Patrząc na twoje róże wszelkie niepewności związane z rozterkami, czy aby wybór trafny(odnośnie wydanych pieniędzy) zostają rozwiane.
Camelot-cudna. Długo stałam przy New Dawn, ale wybrałam Eden. Na kolejne też przyjdzie czas
Niestety finanse to dość bolesny temat i masz rację pisząc, ze rezygnujemy z czegoś na rzecz roślin. Ale dokonujemy wyborów. Wybieramy to, co w danym momencie cieszy albo odkładamy na później.
Patrząc na twoje róże wszelkie niepewności związane z rozterkami, czy aby wybór trafny(odnośnie wydanych pieniędzy) zostają rozwiane.
Camelot-cudna. Długo stałam przy New Dawn, ale wybrałam Eden. Na kolejne też przyjdzie czas
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Alu przecież wiesz, że ja żartuję. To dzięki Twojej fascynacji i kuszeniu róże ( i nie tylko) pojawiły się w moim ogrodzie.
tyle, że ja detal nadal preferuję i mimo mojej miłości niestety nie może się to przeistoczyć w hurt. Róże są u mnie dodatkiem do kompozycji. Zauważyłam, że przy planowaniu nowych rabat bez róż już ani rusz
tyle, że ja detal nadal preferuję i mimo mojej miłości niestety nie może się to przeistoczyć w hurt. Róże są u mnie dodatkiem do kompozycji. Zauważyłam, że przy planowaniu nowych rabat bez róż już ani rusz
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Strasznie przepraszam, miało być pw , a poszło tutaj 
- Georginia

Justynko myślę że ja też bym wybrała w pierwszej kolejności Eden Rose.Powinna być w każdym ogrodzie.
Monisiu wiem,widzę też jak coraz bardziej podobają Ci się róże.Wcale się nie dziwię.Zwróć uwagę że tam gdzie dosadzisz różę.Kompozycja zupełnie inaczej wygląda.Nabiera życia i szlachetności.
Monisiu wiem,widzę też jak coraz bardziej podobają Ci się róże.Wcale się nie dziwię.Zwróć uwagę że tam gdzie dosadzisz różę.Kompozycja zupełnie inaczej wygląda.Nabiera życia i szlachetności.
- Georginia

Ida zobaczę jak długo trzyma kwiatek i czy wrażliwa jest na słońce.
Walentynko wszystko OK.
Walentynko wszystko OK.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Alicjo, to dzięki tobie i Oliwce oraz kilku innym forumkom przekonałam się do róż. Mam już kilka, następne w planach. Szukam i
na ich temat. Wszelkie sprawdzone sposoby ( o ile nie są tajemnicą) odnośnie pielęgnacji mile widziane
. Jeszcze jej nie posadziłam w docelowe miejsce. Może jakaś podpowiedź odnośnie stanowiska. Co powinnam wziąć pod uwagę przy doborze miejsca. Naprawdę jestem laikiem w tej dziedzinie. Przy Mery i Kardynale popełniłam wielki błąd-za mało miejsca im zostawiłam i na jesień będą przesadzanki. Nie chciałabym z tymi różycami biegać po ogródeczku ( dla ich dobra, dla mnie ruch wskazany
)
Edenka urzekła-czarodziejka jedna
Edenka urzekła-czarodziejka jedna
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
- Georginia

Justynko róże wbrew pozorom wcale nie są trudne w uprawie.Myślę że to żadna tajemnica ,tylko jak pielęgnujesz róże zależy od warunków jakie posiadasz w ogrodzie ,a te każdy ma inne.Są ogólne zasady jak z nimi postępować i jeśli będziesz ich przestrzegać ,jesteś skazana na sukces. 
- Georginia

Moim zdaniem róże najlepiej rosną gdy mają słońce rano i po południu.Tak żeby w najbardziej gorącym okresie dnia coś je zacieniało.Wiem że nie zawsze mamy takie miejsce ale może trzeba coś przesadzić żeby zapewnić jej takie warunki.Róże parkowe sadzimy co 1.20-1.5 od siebie.natomiast pozostałe zależy od odmiany 0.5-0.70 m.