Bardzo podoba mi się to ujęcie
Ogród Piotra-
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Piotra-
Wiesz Piotrze o tym samym dziś pomyślałam jak pojechaliśmy po truskawki na działkę.
Wiał dość silny wiatr i pięknie kołysały się trawy ale kołysanie innych już mniej mi się podobało ...
Faktycznie sporo dalii wymaga wiązania a ja strasznie tego nie lubię jednak mając w pamięci wyłamane grube pędy u samej podstawy skutecznie mobilizują mnie.
Piętrowe sadzenie odmian o odpowiedniej wysokości pozwala unikać palikowania ale nie wszystkie tak można sadzić.
Wiał dość silny wiatr i pięknie kołysały się trawy ale kołysanie innych już mniej mi się podobało ...
Faktycznie sporo dalii wymaga wiązania a ja strasznie tego nie lubię jednak mając w pamięci wyłamane grube pędy u samej podstawy skutecznie mobilizują mnie.
Piętrowe sadzenie odmian o odpowiedniej wysokości pozwala unikać palikowania ale nie wszystkie tak można sadzić.
- Piotr-Sz
- 200p

- Od: 28 gru 2010, o 12:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja tak sadzę byliny na rabatach mieszanych- ale palikowania i tak nie da się uniknąć. U nas jest za sucho i zbyt silnie wieje.
Witam Piotrze masz piekny ogród ja zaczynam dopiero powoli urzadzać ogródek przydomowy. Mam pytanie co robisz aby twoje rabaty przy trawniku nie przerastały trawą.Piotr-Sz pisze:Ja tak sadzę byliny na rabatach mieszanych- ale palikowania i tak nie da się uniknąć. U nas jest nas ucho i zbyt silnie wieje.
pozdrawiam
- Piotr-Sz
- 200p

Witaj w moim wątku
jeśli chodzi o trawę to mam dwie metody.
Trawnik "do góry" przy lwie jest wyznaczony za pomocą plastikowych obwódek wkopanych w ziemię. Są zielone ale polecam czarne- kiedy zakladalem nie bylo takich
. Jednak z perspektywy czasu jestem z tego średnio zadowolony. Wyłazi z ziemi, kruszy się. Nie jest to tragedia ale szału też nie ma.
Na dole za to darń przycinam nożem. Troche pracochłonne, ale ładne efekty. No i można być elestycznym- coś zawsze zmienić. Od dawna poluję na specjalny szpadel do przycuinania, ale u mjnie nie moge znaleść a przesyłka p[rzy zakupie internetowym w tym przypadku srasznie przedraża.
jeśli chodzi o trawę to mam dwie metody.
Trawnik "do góry" przy lwie jest wyznaczony za pomocą plastikowych obwódek wkopanych w ziemię. Są zielone ale polecam czarne- kiedy zakladalem nie bylo takich
Na dole za to darń przycinam nożem. Troche pracochłonne, ale ładne efekty. No i można być elestycznym- coś zawsze zmienić. Od dawna poluję na specjalny szpadel do przycuinania, ale u mjnie nie moge znaleść a przesyłka p[rzy zakupie internetowym w tym przypadku srasznie przedraża.
- Piotr-Sz
- 200p

- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Piotrze uzależnieniem tego bym nie nazwała ale początkiem choroby tak
Jest piękna, kolorowa , pachnąca i ... czasami bardzo boli gdy zbytnio zbliżymy się do niej.
Widzę,że kompletujesz róże w określonej kolorystyce.
Jest piękna, kolorowa , pachnąca i ... czasami bardzo boli gdy zbytnio zbliżymy się do niej.
Widzę,że kompletujesz róże w określonej kolorystyce.
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Piotrze, Spring prześliczna,bardzo mi się podoba.
- Piotr-Sz
- 200p

Dzisiaj posadziłem
Wymagało to przemodelowania dużej części rabaty,ale jestem zadowolony. Obecnie wygląda średnio, ale jak na szeroki zakres zmian- da się przeżyć
Alicjo mi spring tez bardzo do gustu przypadła
christinkrysia Na razie skupiam się na różach ( jako pojęcie koloru) i czerwieniach w odcieniach. Jesienią uderzam w żółcie- Graham Thomas, Aprikola, Bernstein Rose
Alicjo mi spring tez bardzo do gustu przypadła
christinkrysia Na razie skupiam się na różach ( jako pojęcie koloru) i czerwieniach w odcieniach. Jesienią uderzam w żółcie- Graham Thomas, Aprikola, Bernstein Rose
- Georginia

Piotrze ja taką rabatę różowo-łososiowo-pomarańczową założyłam jesienią a dokończyłam wiosną .Ma nietypowy kształt więc część róż jest wysokich a część niskich.Jeśli chcesz to podam Ci zestaw odmian.
- Georginia

Tylko raczej Ci narysuję i napiszę gdzie która róża posadzona.Przeanalizujesz i może coś sobie dopasujesz.