A jeśli rdza zawędrowała prawie na metr w górę?Siberia pisze:1. Oberwać dolne, najbardziej porażone liście!
Malwa (Alcea rosea)- dyskusje ogólne
- katja
- 500p

- Od: 2 paź 2008, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Malwy
Malwy rosną u mnie od kilku lat, ale tyle rdzy i tak wcześnie nie miałam nigdy. Pomyślałam, że może za bardzo im dogodziłam, bo do tej pory rosły prawie samoobsługowo /podlewanie, podwiązywanie/, a tej wiosny szalałam z przefermentowanym krowieńcem i malwom też się dostało. Ale to chyba zbieg okoliczności 
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
Nadeszła ta wiekopomna chwila - proszę, Kochani, oto premiera w wielkim świecie mojej, przecudnej urody, czarnej malwy
Zdjęcia zostały usunięte przez hosting.
bab...
Jaki ona ma głęboki wiśniowy kolor pod światło
Byle mi jej ta paskudna rdza nie zżarła...
Zdjęcia zostały usunięte przez hosting.
bab...
Jaki ona ma głęboki wiśniowy kolor pod światło
regulamin
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te malutkie zarodniki pod liśćmi które juz u nich widać to grzyby z rodziny Puccinia malvacearum. Gatunek rdzy występujący tylko i wyłącznie na roślinach z rodziny malw ...zajada tylko liście ....
To poczekamy razem - kupiłam sadzonkę z pąkami i też nie mogę się doczekać.
A poza tym wysiałam malwę jednoroczną, ale niestety trochę późno i jeszcze nie ma pąków. Póki co rośnie w liście. Mam nadzieję, że jednak zobaczę jej kwiaty...
A poza tym wysiałam malwę jednoroczną, ale niestety trochę późno i jeszcze nie ma pąków. Póki co rośnie w liście. Mam nadzieję, że jednak zobaczę jej kwiaty...
Pozdrawiam, Joasia.
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Mam pytanie, wykopałam od mojej siostry kilka malw, niestety nie zawsze udało mi się wyrwać z korzeniem, powkładałam w ziemię przy murku, tak, żeby miały o co się oprzeć, tylko nie wiem, czy szybko się przyjmą i czy będę się cieszyła jeszcze w tym roku kwiatami ?
Czy to są kwiaty, które szybko się ukorzeniają ?
Czy to są kwiaty, które szybko się ukorzeniają ?
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Wiem, ale u mojej siostry by poszły na zmarnowanie, pozbywała się ich ze względu na przyciągające bąki, osy, pszczoły..
Ja mam za domem taką szopkę, którą właśnie chciałam ozdobić malwami. ;)
To co nie przyjmą się

Ja mam za domem taką szopkę, którą właśnie chciałam ozdobić malwami. ;)
To co nie przyjmą się