aleksanderk pisze:Jak dla mnie było by miło gdybyś podpisywał pokazywane rośliny ,są piękne lecz nie wiem na co patrzę .Nie jestem aż tak zaawansowany .
Aleksandrze, przede wszystkim dzięki za odwiedziny
Jeśli chodzi o brak opisów to wynika to z trzech powodów.
Po pierwsze. Robię to celowo, po to by w pewnym sensie spowodować Waszą większą aktywność w moim wątku. Jeśli ktoś jest zainteresowany nazwą danej rośliny to wystarczy spytać, o ile będę znał odpowiedz to z przyjemnością odpowiem.
Po drugie. Pomimo tego, że staram się poznać nazwy gatunkowe posiadanych roślin z uwagi między innymi na to by zapewnić im odpowiednie warunki nigdy nie zwracałem i nadal nie zwracam uwagi na ich nazwy odmianowe a bez nich podpisy nie są pełne.
Po trzecie. Powiedz mi Aleksandrze czy będąc na przykład na łące oczekujesz że znajdziesz przy każdej roślinie jej opis

Czyż nie jest przyjemniej samemu odgadnąć jej nazwę a co za tym idzie poznać ją bardziej.
Wiem Aleksandrze że łatwiej jest przeczytać gotowy opis lecz, przynajmniej moim zdaniem, odbiera to połowę przyjemności wynikającej z poznawania nowych roślin.
A jeśli chodzi o zaawansowanie, to zapewniam Cię Aleksandrze że ja również nie jestem fachowcem w zakresie taksonologii