Ogród Zenka cz.4
-
Carlos9
- 200p

- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Zenka cz.4
Ale masz piękne kolory powojników, taki fioletowy to rzadkość i trudno go zdobyć. Róże też bardzo urodziwe i te iglaki takie zdrowe. A lilie? Kwitną już? Jak są już wielkie?
W Twoim ogrodzie jest naprawdę ślicznie! Lubię te zdjęcia w szerokim ujęciu- widać wtedy, jak dojrzały jest ogród. 
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Carlos dziękuje za odwiedziny, prezentowane powojniki to krzewy kupione przed 10 lat i już kilkakrotnie dzielone i przesadzane , a mimo to rosną i pięknie kwitną. Lilie natomiast zaczynają pokazywać swoje kwiaty, może po deszczu który padał w nocy i obecnie ilość kwiatów będzie większa

Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Witaj Aneto dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, zapraszam do kolejnych spacerów po naszym ogrodzie . Każdy kolejny pogodny dzień dostarcza nowych barw i kolorów.

Pozdrawiam Zenek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zenku w Twoim ogrodzie jest wszystko piękne i zadbane.
Ja nie wyrabiam się z wszystkimi pracami na bieżąco, ciągle jest coś nie zrobione.
Klematisy śliczne Ci kwitną.
Moje na słońcu mają przypalone liście, jak przesadzę do cienia, to przestają kwitnąć.
Śliczne róże, ale ta morelowa jest przecudnej urody.
Goździki są wieloletnie, czy jednoroczne?
Dawniej takie w kwiaciarniach sprzedawano.
Ja nie wyrabiam się z wszystkimi pracami na bieżąco, ciągle jest coś nie zrobione.
Klematisy śliczne Ci kwitną.
Moje na słońcu mają przypalone liście, jak przesadzę do cienia, to przestają kwitnąć.
Śliczne róże, ale ta morelowa jest przecudnej urody.
Goździki są wieloletnie, czy jednoroczne?
Dawniej takie w kwiaciarniach sprzedawano.
- ZENOBIUSZ

Witaj Tajka dziękuje za odwiedziny, a z tą dbałością i pieknością to troszkę przesada. Ogród nasz jak wiele innych utrzymywany jest w miarę potrzeb i możliwości, nie jest on miejscem stałego pobytu lecz codziennych dojazdów z uwagi na bliskość położenia. Codzienne w nim pobyty umożliwiają nam prowadzenie drobnych prac na bieżąco nie powodując w nim ich spiętrzenia
Clematisy rośna już od wielu lat , i nie sprawiają zadnych trudności, natomiast gożdziki to jednoroczne sadzonki zakupione przez córkę która lubi ich zapach.
Clematisy rośna już od wielu lat , i nie sprawiają zadnych trudności, natomiast gożdziki to jednoroczne sadzonki zakupione przez córkę która lubi ich zapach.
Pozdrawiam Zenek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zenku dziękuję bardzo za odpowiedź.
Tak mi się wydawało, że goździki są jednoroczne, ale warto je mieć dla cudownego zapachu, ale także bardzo ładnie wyrośnięte i śliczne .
Tak mi się wydawało, że goździki są jednoroczne, ale warto je mieć dla cudownego zapachu, ale także bardzo ładnie wyrośnięte i śliczne .
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku masz tak niesamowicie zarośnięty winem domek
....ależ widok....cudo....wyobrażam sobie jak on wygląda jesienią jak wino się przebarwia...jak w płomieniach
Powojniki, róże, lilie wszystko piękne i dorodne
Powojniki, róże, lilie wszystko piękne i dorodne
- ZENOBIUSZ

Witaj Agnieszko dziękuje za odwiedziny i miłe słowa bluszcz pięcioklapkowy to pnącze bardzo ekspansywne które bardzio szybko pokrywa wszystko co znajduje się na jego drodze.Zarówno latem jak i pózną jesienią jest bardzo ozdobny z liści, u mnie rozgśscił się na starej altanie.
W dniu dzisiejszym w godzinach południowych u mnie troszkę popadało, był to opad krótki lecz bardzo intensywny i ziemia znów dostała niewielką dawkę wody.

W dniu dzisiejszym w godzinach południowych u mnie troszkę popadało, był to opad krótki lecz bardzo intensywny i ziemia znów dostała niewielką dawkę wody.

Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Gosiu ta hosta rośnie w naszym ogrodzie około 6 lat i z roku na rok staję się coraz większą, a kwiaty jej bardzo mi się podobaja.gosia07 pisze:Na taką hostkę to trzeba parę latek poczekać
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Witaj Igor jak na razie na brak opadow to nie moge narzekać,pojawiają się one z reguły prawie co dziennie choć krótkotrwałe lecz obfite i bez porwistych wiatrów.
Pozdrawiam Zenek