Jola to ja tak miałam gdy kupowałam róże "na targu", ten pan miał wszystkie kolory , a jak się okazało same białe
Dziś przedstawiam oleandra, ma 6 lat i prowadzę go na drzewko. Mierzy 2,5 metra, właśnie rozpoczyna kwitnienie
Kwiaty ma różowe pełne, bardzo ciężkie dlatego tak się nagina ale jeszcze nigdy się nie połamał.
Bardzo mi się podoba to co zobaczyłem na kilku Twoich zdjęciach- podziwiam i zazdroszczę- ale to trzeba być kobietą aby stworzyć taką radość dla oczu , np. moich
dziękuję i pozdrawiam!
Ja nie mam u siebie takich piękności ale mam problem, bo mam od kilku lat inwazje paproci ogrodowych i nie umiem ich zlikwidować- może jesteś w stanie coś poradzić- byłbym wdzięczny i z góry dziękuję!
Marek- pustelnik.... przy starym domu stary ogród i czlowiek który chciałby, cokolwiek zmienić....
Cześć Marku dziękuję za tak miłe słowa, fajnie tam u Ciebie, piękna skała , a studnia czynna?
Niestety nie znam się na paprociach, nigdy nie miałam więc nic nie mogę doradzić.
A u mnie jeszcze; oleander c.d.
malwa
lilia Św. Antoniego, niestety zakwitła tylko jedna
Cześć Igor miło że wpadłeś. Twój "olek" na pewno zdąży zakwitnąć, ma jeszcze całe lato i jesień. A masz je w swoim wątku bo nie mogę znaleźć a chciałabym zobaczyć
Będę przycinała na jesień bo mi się nie zmieści do kwatery zimowej. A teraz mam problem bo mi się nagina do ziemi a ja podpieram i prostuję. Po wczorajszej burzy znowu było to samo, ale przynajmniej mam zajęcie
Ok. To jutro włożę do wody bo mam takie małe zbędne gałązki co wyrastają z pieńka a żal było obciąć. A wiesz że trzeba trzymać w wodzie , w ciemnym naczyniu , tak już robiłam i ładnie puści korzenie
A ja mam drzewka oleandrowe , ponad 150 cm , wiele razy próbowałam ukorzenić i nic z tego nie wyszło . Słyszałam , że należy włożyć gałązkę do ciepłej wody . Prawdopodobnie jest ten temat poruszany w wątku o oleandrach .
Gałązki olków siedzą w wodzie i czekam , może coś z tego będzie.
Zakwitła druga malwinka bordo. A na drugi rok może doczekam się pełnych malwinek bo mam z siewu, tylko żeby przezimowały.
Fajne masz te przycinane bukszpany i trzmielinę . Będą pięknie się w przyszłości prezentować w ogrodzie , gdy podrosną . Można tanim kosztem mieć swoje , a w szkółkach są bardzo drogie .