Działka na Kaszubach 2011
- 
				andrzejek
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Bardzo ładna biała naparstnica,a rabatka pierwiosnkowa będzie cieszyła oczy.Masz na niej pierwiosnek viali,bo bardzo fajnie wygląda.Ostatni się w niego zaopatrzyłem

- 
				lenanna
- 100p 
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna naparstnica!! U mnie wysiała się sama zeszłego roku i teraz czekam na kwiaty 

Pozdrawiam Magda

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Paweł  - to będzie wąż wąż pierwiosnkowo-hostowo-żurawkowy  , żeby było na czym oko zawiesić gdy pierwiosnki przekwitną
 , żeby było na czym oko zawiesić gdy pierwiosnki przekwitną
Ewo - ja już nie wiem jak Ci mam dziękować 

Pierwiosnkowa wymaga teraz obsadzenia i wykończenie obrzeża. tak więc nudzić się nie będę.
Andrzeju - mam pierwiosnek viali - ale trochę poturbowany, gdyż wykopał go kret i trochę przysechł. Liściom nic się nie stało, odżyły po ponownym wsadzeniu i podlaniu, ale zawiązki kwiatostanów wyglądały nędznie Nie mam wielkiej nadziei na piękne kwiaty. Ale to nic, najważniejsze żeby przeżył.
 Nie mam wielkiej nadziei na piękne kwiaty. Ale to nic, najważniejsze żeby przeżył.
Lenanno - To jest samosiejka od koleżanki. Tam gdzie ją wykopałam rosły właśnie białe, oczywiście do końca nie miałam pewności czy naprawdę zakwitnie na biało. Ale się udało 

A ja się chciałam pochwalić dwoma nabytkami z ostatnich dni. Po pierwsze mam nowego storczyka - oncidium. Ocalony przed śmietnikiem ( już stał przy kuble - tylko się nie zmieścił) - kupiony za 5 złotych. Kończy kwitnienie - ale obskubany z zaschniętych kwiatów jeszcze cieszy oko Po za tym całkiem rześki. Jak można żywą roślinę do śmietnika - nie rozumiem...
 Po za tym całkiem rześki. Jak można żywą roślinę do śmietnika - nie rozumiem...
Kolejny nabytek - drewniane rolbordery - kupione w Realu( po 5 zł) tylko pięć sztuk, bo więcej mi nie weszło do mojej torby na kółkach
Na zdjęciach - liliowiec od Izy - Tu.Ji oraz botaniczne mieczyki - śliczne drobiazgi. Zaskoczyły mnie zupełnie terminem kwitnienia. Myślałam, że będą kwitły w sierpniu jak wszystkie gladiole....

, żeby było na czym oko zawiesić gdy pierwiosnki przekwitną
 , żeby było na czym oko zawiesić gdy pierwiosnki przekwitnąEwo - ja już nie wiem jak Ci mam dziękować

Pierwiosnkowa wymaga teraz obsadzenia i wykończenie obrzeża. tak więc nudzić się nie będę.
Andrzeju - mam pierwiosnek viali - ale trochę poturbowany, gdyż wykopał go kret i trochę przysechł. Liściom nic się nie stało, odżyły po ponownym wsadzeniu i podlaniu, ale zawiązki kwiatostanów wyglądały nędznie
 Nie mam wielkiej nadziei na piękne kwiaty. Ale to nic, najważniejsze żeby przeżył.
 Nie mam wielkiej nadziei na piękne kwiaty. Ale to nic, najważniejsze żeby przeżył.Lenanno - To jest samosiejka od koleżanki. Tam gdzie ją wykopałam rosły właśnie białe, oczywiście do końca nie miałam pewności czy naprawdę zakwitnie na biało. Ale się udało

A ja się chciałam pochwalić dwoma nabytkami z ostatnich dni. Po pierwsze mam nowego storczyka - oncidium. Ocalony przed śmietnikiem ( już stał przy kuble - tylko się nie zmieścił) - kupiony za 5 złotych. Kończy kwitnienie - ale obskubany z zaschniętych kwiatów jeszcze cieszy oko
 Po za tym całkiem rześki. Jak można żywą roślinę do śmietnika - nie rozumiem...
 Po za tym całkiem rześki. Jak można żywą roślinę do śmietnika - nie rozumiem...Kolejny nabytek - drewniane rolbordery - kupione w Realu( po 5 zł) tylko pięć sztuk, bo więcej mi nie weszło do mojej torby na kółkach

Na zdjęciach - liliowiec od Izy - Tu.Ji oraz botaniczne mieczyki - śliczne drobiazgi. Zaskoczyły mnie zupełnie terminem kwitnienia. Myślałam, że będą kwitły w sierpniu jak wszystkie gladiole....

- 
				andrzejek
a  jakie wymiary rolobordera

- amba19
Andrzejku - 120 cm długości i 20 cm wysokości.

- 
				andrzejek
to przyzwoita cena

- Lusia 57
- 1000p 
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Ależ długa ta pierwiosnkowa rabatka. A ja muszę też swoje pierwiosnki przesadzić ale nie mogę znaleźć dla nich miejsce. Mam jeszcze za mało cienia.  A czym wykończysz obrzeża rabatki?

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Miałam dziś kupić właśnie taki roloborder, na 20 cm wysoki, ale za 2m 25 zł to trochę dużo  

- amba19
Aniu - to ja za 25 zł. mam 6 metrów rolbordera  

Lusiu - najpierw plastykowym obrzeżem, żeby mi tam trawa nie wrastała, tudzież inne chwaściory - a potem... no sama jeszcze nie wiem. Raczej na pewno nie będą to kamienie, bo sprawiają trudności przy koszeniu. Może właśnie taki drewniany rolborder?
A może przyjdzie mi do głowy jeszcze coś innego
Andrzejku - ja też tak myślę!
Jeszcze nigdy nie miałam tak ładnie kwitnącego liliowca. Przeważnie był to jeden kwiat, który wzbudzał we mnie niesamowite emocje - a w tym roku .......
 .......

Lusiu - najpierw plastykowym obrzeżem, żeby mi tam trawa nie wrastała, tudzież inne chwaściory - a potem... no sama jeszcze nie wiem. Raczej na pewno nie będą to kamienie, bo sprawiają trudności przy koszeniu. Może właśnie taki drewniany rolborder?
A może przyjdzie mi do głowy jeszcze coś innego

Andrzejku - ja też tak myślę!
Jeszcze nigdy nie miałam tak ładnie kwitnącego liliowca. Przeważnie był to jeden kwiat, który wzbudzał we mnie niesamowite emocje - a w tym roku
 .......
 ....... 

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Marysiu, u Ciebie wszystko jest takie przemyślane
Rabatka pierwiosnkowa zapowiada się bardzo ciekawie!
Mieczyki juz kwitną? Moje dopiero w przedszkolu...pancia zapomniała na czas posadzić 

Fotki jak zwykle prześliczne. 

Rabatka pierwiosnkowa zapowiada się bardzo ciekawie!
Mieczyki juz kwitną? Moje dopiero w przedszkolu...pancia zapomniała na czas posadzić

Fotki jak zwykle prześliczne.

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012

Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- amba19
Empuzo - kwitną mieczyki botaniczne. Mam je pierwszy raz i sama jestem zaskoczona terminem ich kwitnienia. A powiem Ci , że u Tu.ji w Elblagu zakwitły co najmniej tydzień wcześniej 

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-ten liliowiec jest olbrzymi i jeszcze przy tak długotrwałej suszy pięknie kwitnie.

- amba19
- Lusia 57
- 1000p 
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Piękna żółta Marysiu, a to płożące na żółto kwitnące to pewnie też tojeść tylko rozesłana.

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Nic nie przesadzam! Narobiłaś się przy tej pierwiosnkowej rabacie. A liliowiec się postarał i zawziął widać