Na działce mam piękne tuje szmaragdy 80 szt na skarpie, cyprysik lawsona, nuthajski, 5 kurników, świerki serbskie, jodły koreańskie, sosny od limby do czarnej; dokoła działki tuje brabant już b. spore (w zeszłym roku trochę zmarniały ponieważ było b.mokro co niektóre stały w wodzie i dostały grzyba więc od 2-ch miesięcy je leczę środkami anty grzybowymi i są efekty); cisy, jałowców sporo, forsycje i wiele innych krzaków a wśród nich byliny. Jestem na ukończeniu sporego skalnika który powstaje na gruzowisku po budowie. W przyszłym roku powstanie oczko wodne (30 m) z wodospadem oraz suchy potok żwirowy z różnymi trawami. Takie są moje założenia staram się robić wszystko sama ale już mi sił brakuje. Dzisiaj posadziłam dwa buki i dwa wiązy holenderskie - pięknie się komponują. Wszystko co wsadzam do ziemi szczepię mikoryzą. Mikoryza jest bardzo pomocna dla roślin. Wczoraj zaszczepiłam wszystkie różaneczniki, azalie i 3 magnolie. Jeszcze mi trochę zostało szczepionki to jutro zaszczepię wrzosy. Mam tego bardzo sporo na szczęście w zeszłym roku kupiłam dużo kory więc chwasty jakoś nie wychodzą.
Pozdrawiam wszystkich

To jest mój okaz na balkonie bugenwilia ma 6 lat piękna. Zdjęcie robione w zeszłym roku

To też bugenwilia tylko płożąca/zwisająca ma jaśniejsze kwiaty od tej u góry.
To jesień zeszłego roku (2010)