W moim ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kwiatpap
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 kwie 2011, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

W moim ogródku

Post »

Jestem początkująca, ale od dawna przeglądam forum ogrodnicze. Jestem posiadaczką działki 4000 m2 na niej stoi dom już prawie ukończony. Od trzech lat zajmuję się moim wymarzonym ogrodem pracy sporo, ale już są efekty. Mam sporo zdjęć więc muszę któregoś dnia usiąść i powstawiać na forum. Teraz u mnie przepięknie kwitną róże i juki. Do clematisów nie mam szczęścia co kupię to po 2-ch miesiącach marnieje, na drugi rok wypuszcza nowe pędy ale kwiaty marne.
Na działce mam piękne tuje szmaragdy 80 szt na skarpie, cyprysik lawsona, nuthajski, 5 kurników, świerki serbskie, jodły koreańskie, sosny od limby do czarnej; dokoła działki tuje brabant już b. spore (w zeszłym roku trochę zmarniały ponieważ było b.mokro co niektóre stały w wodzie i dostały grzyba więc od 2-ch miesięcy je leczę środkami anty grzybowymi i są efekty); cisy, jałowców sporo, forsycje i wiele innych krzaków a wśród nich byliny. Jestem na ukończeniu sporego skalnika który powstaje na gruzowisku po budowie. W przyszłym roku powstanie oczko wodne (30 m) z wodospadem oraz suchy potok żwirowy z różnymi trawami. Takie są moje założenia staram się robić wszystko sama ale już mi sił brakuje. Dzisiaj posadziłam dwa buki i dwa wiązy holenderskie - pięknie się komponują. Wszystko co wsadzam do ziemi szczepię mikoryzą. Mikoryza jest bardzo pomocna dla roślin. Wczoraj zaszczepiłam wszystkie różaneczniki, azalie i 3 magnolie. Jeszcze mi trochę zostało szczepionki to jutro zaszczepię wrzosy. Mam tego bardzo sporo na szczęście w zeszłym roku kupiłam dużo kory więc chwasty jakoś nie wychodzą.
Pozdrawiam wszystkich

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To jest mój okaz na balkonie bugenwilia ma 6 lat piękna. Zdjęcie robione w zeszłym roku
Obrazek
To też bugenwilia tylko płożąca/zwisająca ma jaśniejsze kwiaty od tej u góry.

To jesień zeszłego roku (2010)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”