Ogródek chatte - cz. 10, wiosna 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek chatte - cz. 10, wiosna 2011

Post »

Izuniu Twoje oczko wygląda wspaniale, takie naturalne i piękne....ależ posiedziało by się przy nim na leżaczku, słuchając szmeru wody.....i upajając się zapachem wspaniałych róż :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Augusta jest piękna, chociaż jak przekwita, to wygląda jak odpustowe kwiaty :lol:
A nie mówiłam :?: :;230 Jak ze strzelnicy w wesołym miasteczku :wink: I to w niej lubię :D

Ładna rozmowa o stylach ogrodu ;:108 Każdy z nas dostając te same rośliny zrobiłby z nich zupełnie odmienne aranżacje. I myślę, że ten styl ogrodu po prostu wychodzi z nas samych. Czy da się stworzyć swój własny ogród przeciw sobie? A nawet jeśli tak, to po co?

Ależ oczko zarosło - lilie szaleją ;:138

Na kwitnienie tulipanowca muszę czekać dalej... Dokładne oglądanie od dołu i od góry( z balkonu) wskazało jednoznacznie - nie w tym sezonie :;230 A te inne kwiaty na Twoim tulipanowcu to czemu takie inne?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IZA nawet nie wiem czy to prawdziwe Józefinki albo jeszcze coś innego . Danusia twierdzi ,że to nie Papa . Poczekam aż kwiat w pełni sie rozwinie popatrzę na listki i wszystko porządnie obfocę . Moje ogórki już kwitna wiec musiałam szybko im coś podsunąć pod nogi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Gieniu, takie trawniczki w małym ogrodzie w zupełnosci wystarczą :D Twój ogród byłby piękny nawet bez nich :D

Asieńko, napraaawdę? ... ;:196 ;:196 ;:196
Musi, to poczeka :? Ale nie za długo?
Do Pisarzowic chyba się nie wybiorę, bo kupować i tak nic nie będę, a ostatnio jakoś często wyjeżdzam, tymczasem mam taką masę pracy w ogródku. I jeszcze ta susza :roll:
Tozumiem, że uwolnisz mnie od małej krzewuszki? :D
Złotlin sie znajdzie, aż tyle tego nie było :lol:

Tosiu, ja już nie jestem moderatorem ;) - ale wątek zamknęłam :D

Aguś, tak się cieszę, że oczko wydaje Ci się naturalne! Bardzo nym chciała, żeby tak własnie wyglądało :D Tylko z leżaczkiem mógłby być problem ... bo nie ma na niego miejsca :;230
Jak chodzę koło iczka, to coraz częściej muszę stawać na większych kamieniach, żeby czegoś nie zadeptac :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izulku, Agusta rzeczywiście tak wygląda, ale tylko przekwitając. Rozwinięty, ale nie w pełni dojrzały kwiat, ma szlachetny ;) :D
Powiedziałaś: "styl ogrodu po prostu wychodzi z nas samych" - właśnie mówię, że sam wychodzi :lol:
W oczku jedna lilia tak szaleje. Bo to szalona lilia :;230
Sądzę, że "inne" kwiaty tulipanowca, to wynik suszy. Tulipanowiec też ją odczuwa i oszczędza wodę najpierw na kwiatach :roll:

Jadziu, no to może Jzefinki ? Będziemy oglądać.
Danusia ma Papę, ale nie widziała przecież Twojej Józefiny, to skąd wie?
Twoje ogórki już kwitną? :shock:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Chatte-odzywam się w sprawie złotlinu i cienia/półcienia,u mnie w Podwórkowym rośnie przy siatce między podwórzem ze śmietnikiem i trzepakiem całkowicie w studziennym cieniu pogrążonym,a ogrodem zacienionym punktowo wysoką leszczyną (sięga i piętra w starym budownictwie) i lipą,słońce zagląda tam tylko w godzinach porannych i złotlin kwitnie i się rozrasta,mam nadzieję,że z czasem ów pełny złotlin i kępy dwu różnych rudbekii stworzą parawan zieleni i żółci rozświetlający ten zakątek i zasłaniający konieczne,a nie reprezentacyjne urządzenia.
Masz rację swój ogród każdy tworzy po swojemu,preferencje bywają różne i uwarunkowania również.
A z tym oczkiem to mogę mieć podobnie,jak stawać,żeby nie zadeptać nawet stopą w obuwiu nr 36?I na razie nie będę robić.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu tak zrobię jeśli Rene nie wypuści ani jednego pąka będę ją musiała jesienią przesadzić. Jeśli przyjedziesz do mnie dam Ci nie tylko niespodziankę ale również patyczka Papy i Alfreda bo to twoje kolorki.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewka, dziękuję Ci bardzo za cenne spostrzeżenia co do złotlinu! Jadzia się ucieszy :D
Twoje doświadczenia z cienistego Podwórkowego pewnie jeszcze nie raz nam się przydaszą :D
Nad oczkiem jeszcze się zastanów ... Moze być całkiem malutkie ;) A fajnie miec trochę wody w ogródku i słuchać wieczorem rechotu żab :D
Jak chodzi o tworzenie ogrodu, to coraz bardziej odczuwam ograniczenia wodno-glebowe, znacznie krępijące moją inwencję :roll:

Danusiu, jesteś kochana ;:196 A mówiłam ... Nie, nie mówiłam! Falstaff ma pączusie! ;:87
Nie mogę się doczekac na te pierwsze kwiatki ;:49
Na pewno jeszcze przyjadę do Cieszyna, ale teraz to Ty powinnaś wybrać się do mnie ;) :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Oj Izuniu ja mam oczko a żaby omijają go szerokim łukiem ze względu na mojego Aleksa on poluje dosłownie na wszystko :( ostatnio jedną widziałam i po 3 dniach znikła :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Po Twoim stwierdzeniu Izulko przejrzałam w Googlach na temat złotlina a teraz i na dodatek Ewcia też to poparła . Więc 1 roslinka na pewno będzie tam rosła nawet róża kwitnie w tym kącie a jest za siatką na takim głodnym terenie . Zakryłam ją tylko liśćmi i skoszoną trawą sama sobie radzi jak może . Nawet mało co ją podlewam . Posadziłam tam też Bonicę tę moją ukorzenioną i jak na razie świetnie przezimowała i powoli zabiera sie również do kwitnienia . na razie tych 2 różyczek nie będe obcinać niech sie porządnie zakotwiczą ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izunia przyjedzie do Cieszyna...... ;:87 ;:87 ;:87
Rzeknij tylko kiedy a przyjedziemy zaraz po Ciebie. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Celinko, może żabka sprytna i chowa się w wodzie ;)
Moje koty tez zaglądały do oczka, ale je przeganiałam i chyba przestały polować na żabki. Czasem któryś próbuje się tylko napić wody :D

Jadzieńko, bardzo się cieszę, że to co tam posadziłas rośnie i będzie kwitło ;:196
Może ten kąt nie jest taki całkiem zacieniony? ;)
A dlaczego miałabyś obcinać róże? ...

Grazynko, jeszcze nie wiem kiedy. Ale to wcale nie znaczy, że "Cieszyn" nie musi juz przyjeżdżać do mnie ;) Danusia mi obiecała :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tak, tak....cały czas pracujemy nad tym. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Iza ! Ty w ogóle nie ściólkujesz , a widzę,ze nadążasz z pieleniem Ja zginęłabym bez skoszonej trawy
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Izuśka masz rację....lecą ale łezy rozpaczy....nic innego.

A mój złotlin i inne krzaczki już ledwo dyszą na tej patelni.
Wiesz Izka oczko bardzo ładnie się prezentuje...kamulce zrobiły swoje ..rewelacja. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”