Papa M.z ta ciemną barwą bardzo mnie korci...Coral Satin też ślicznota...Jak sie sprawują kapiasowe nabytki?
Majkowy zielony dom i .....
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Majka Koszuty tylko raz kwitnie...Twoja też tak ma...?Jest naprawdę cudna...
Papa M.z ta ciemną barwą bardzo mnie korci...Coral Satin też ślicznota...Jak sie sprawują kapiasowe nabytki?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Dziękuję za odpowiedź
Jutro jadę kupic drugą naparstnicę, przyznaję, skradła mi serce
Bardzo podoba mi się, Twój przetacznik Maju, to raczej niewysoka roślinka, prawda? Gdzieś na forum widzialam chyba też w różowym kolorze..?
Bardzo podoba mi się, Twój przetacznik Maju, to raczej niewysoka roślinka, prawda? Gdzieś na forum widzialam chyba też w różowym kolorze..?
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Długo mnie nie było, wracam a tu goście mnie odwiedzili i to jacy mili.
Aniu do Beatki będę zaglądać bo przecież muszę.
Ja taką starą różę przesadzałam pierwszy raz ale widać zrobiłam to z miłością skoro tak zaczęła kwitnąć.
Majka myślę że Beatka się nie pogniewa jak jeszcze jednego fana jej ogrodu przyprowadzę. Tu masz link
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&t=35981 pooglądaj sobie od początku bo warto.
Nela Moja chyba Koszuty kwitnie tylko raz, miała zawiązanych dużo pączków ale coś je podgryzło i wczoraj opadło chyba z 10, aż mnie coś ścisnęło w dołku. Jeszcze dwa kwiatki i muszę czekać cały rok.
Papa M. malutka ale warta dla tych kwiatów i zapachu i kwitnienia do jesieni. Coral Satin trudno dostać. Kapiasowe nabytki jeszcze w doniczkach. Najpierw czekałam aż przekwitną irysy, potem na deszcz bo okropnie sucho. Troszkę popadało i się ochłodziło to jutro zbieram się za przekopki. I znowu nie będzie nic wolnego, robota od rana do wieczora.
Joasia Kupuj bo naprawdę warto. Przetacznik Kłosowy występuje w kilku kolorach ale ja mam tylko taki. To jest delikatna roślinka dorastająca może do 70cm i co ważne łatwo się rozsiewa więc będzie u Ciebie dość długo. Chyba widziałam gdzieś małe sadzonki to już masz taki niebieski.
Aniu do Beatki będę zaglądać bo przecież muszę.
Ja taką starą różę przesadzałam pierwszy raz ale widać zrobiłam to z miłością skoro tak zaczęła kwitnąć.
Majka myślę że Beatka się nie pogniewa jak jeszcze jednego fana jej ogrodu przyprowadzę. Tu masz link
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&t=35981 pooglądaj sobie od początku bo warto.
Nela Moja chyba Koszuty kwitnie tylko raz, miała zawiązanych dużo pączków ale coś je podgryzło i wczoraj opadło chyba z 10, aż mnie coś ścisnęło w dołku. Jeszcze dwa kwiatki i muszę czekać cały rok.
Joasia Kupuj bo naprawdę warto. Przetacznik Kłosowy występuje w kilku kolorach ale ja mam tylko taki. To jest delikatna roślinka dorastająca może do 70cm i co ważne łatwo się rozsiewa więc będzie u Ciebie dość długo. Chyba widziałam gdzieś małe sadzonki to już masz taki niebieski.
Dzisiaj jadę do centrum ogrodniczego po swój prezent urodzinowy
to przy okazji porozglądam się za przetacznikiem 
A do Ciebie Maju, to ja chyba ciężarówką przyjadę, bo już lipka u Ciebie dla mnie rośnie i łubin mi obiecałaś, tak się cieszę

A do Ciebie Maju, to ja chyba ciężarówką przyjadę, bo już lipka u Ciebie dla mnie rośnie i łubin mi obiecałaś, tak się cieszę
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ciekawe czy ta moja posadzona w donicy to też będą Koszuty . Przez to ciągłe przesadzanie już nie wiem gdzie jaka róża siedzi dobrze z tymi co mają metki czyli od Ćwika . Ostróżki wybujałe a moze ten podkop tak na niego podziałał
,że tak sie wspiął do góry
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko jak się najadłam czereśni to dopiero teraz przyszłam ale obejrzałam wszystko
jak mogłam zapomnieć o różach
ale Ty masz gatunków gowa boli
i to wszystkie nazwane
ja wiem tylko że mam Westerlanda i Monicę i jeszcze hit a reszta to nn
jak mogłam zapomnieć o różach
ja wiem tylko że mam Westerlanda i Monicę i jeszcze hit a reszta to nn
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Majeczko dziękuję za link do ogrodu Beatki.
Znam ten ogród, od dawna podziwiałam jej krzaki róż, szczególnie odcienie fioletów. Piszę krzaki bo są takie dorodne. Muszę zostawić u niej wpis, to mi nie umknie.
Ładna i zdrowiutka jest Coral Satin, napisz coś oniej. Widzę ją pierwszy raz.
Ładna i zdrowiutka jest Coral Satin, napisz coś oniej. Widzę ją pierwszy raz.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Te czosneczki niskie ładniutkie są... ja mam różowe a nie wiedziałam że ich tyle kolorów jest...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Majeczko, odwiedziłam przed chwilą ogród Beaty. Rzeczywiście o tej porze jest zachwycający, bo wszędzie kwitną róże. Ale jak wygląda ten ogródek, ZANIM one kwitną i gdy JUŻ nie kwitną? Ja chyba zamiast jednostronności wolę różnorodność. I róże, i hosty, i liliowce, i irysy, i żurawki... Uważam, że ty masz wystarczająco dużo pięknych róż, a także innych roślin, nie mówiąc o zielono obrośniętej chałupce. Nie musisz dążyć do czegoś innego 
-
edulkot

Witam i bardzo się cieszę że tylu gości dzisiaj odwiedziło mój ogród.
kozino
Joasiu ciężarówką nie potrzeba, do bagażnika śmiało się zmieści.
Przetacznik już w doniczce czeka na Ciebie a łubiny jeszcze na grządce.
Jadziu tak to jest z tym przesadzaniem. Ja też jakieś maleńkie różyczki powsadzałam a teraz nie wiem co zacz a kwitnąć nie będą jeszcze. A wszystko możliwe że to ją pogoniło do góry, dobrze że wiatr ich nie połamał bo wiało mocno aż pęd róży mi złamał.
Stasiu chyba wpadłaś na kolejne czereśnie

Gatunków róż nie mam aż tak dużo i wcale nie znam ich wszystkie, zaraz pokażę te nn.
Majka Coral Satin to róża kupiona w latach 90 w jakimś markecie i jak do tej pory nie sprawiła mi żadnego problemu, nigdy nie chorowała i nie zmarzła i zawsze kwitła do późnej jesieni. Teraz ją przesadzałam i bardzo dobrze to zniosła - twarda dziewczyna.
Jaguś czosnki kupowałam ze względu na nornice i karczowniki i też nie wiedziałam że aż tyle kolorów. Jesienią znowu jakieś kupię, może będą inne.
Wanda nie wiemy co u niej kwitnie jak nie kwitną róże bo nie pokazała, do zimy to pewnie kwitną ale wiosną to smutno bez kolorowych cebulowych. W normalnym ogrodzie powinno rosnąć wszystko co zechce tam rosnąć i nie zamieniłabym tego widoku na inny

no chyba że jeszcze tam gdzie jest trawa kwitną róże w towarzystwie innych roślin.
Ogród Beatki to jest dla mnie ściągawka jakie róże dobrze rosną w naszym rejonie bo trochę tego trawnika chcę obsadzić różami.
kozino
Joasiu ciężarówką nie potrzeba, do bagażnika śmiało się zmieści.
Jadziu tak to jest z tym przesadzaniem. Ja też jakieś maleńkie różyczki powsadzałam a teraz nie wiem co zacz a kwitnąć nie będą jeszcze. A wszystko możliwe że to ją pogoniło do góry, dobrze że wiatr ich nie połamał bo wiało mocno aż pęd róży mi złamał.
Stasiu chyba wpadłaś na kolejne czereśnie
Gatunków róż nie mam aż tak dużo i wcale nie znam ich wszystkie, zaraz pokażę te nn.
Majka Coral Satin to róża kupiona w latach 90 w jakimś markecie i jak do tej pory nie sprawiła mi żadnego problemu, nigdy nie chorowała i nie zmarzła i zawsze kwitła do późnej jesieni. Teraz ją przesadzałam i bardzo dobrze to zniosła - twarda dziewczyna.
Jaguś czosnki kupowałam ze względu na nornice i karczowniki i też nie wiedziałam że aż tyle kolorów. Jesienią znowu jakieś kupię, może będą inne.
Wanda nie wiemy co u niej kwitnie jak nie kwitną róże bo nie pokazała, do zimy to pewnie kwitną ale wiosną to smutno bez kolorowych cebulowych. W normalnym ogrodzie powinno rosnąć wszystko co zechce tam rosnąć i nie zamieniłabym tego widoku na inny
no chyba że jeszcze tam gdzie jest trawa kwitną róże w towarzystwie innych roślin.
Ogród Beatki to jest dla mnie ściągawka jakie róże dobrze rosną w naszym rejonie bo trochę tego trawnika chcę obsadzić różami.
-
edulkot

Dzisiaj pokażę róże w towarzystwie.

duecik różany i taki patriotyczny wyszedł

to obok róży to coś od Neli-Alionuszki i nie wiem co to jest
a to z New Dawn zrobiła mi się biała a może ona zawsze taka była

Maju, Twoje zdjęcia , jak zwykle powalają
Mnie najbardziej zachwyciło pierwsze, róży w towarzystwie lawendy
Mnie najbardziej zachwyciło pierwsze, róży w towarzystwie lawendy
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękne róże i ich otoczenie . Flagowa para ślicznie sie dobrała a żółć z czerwienią i różowa chyba Etiuda z tymi białymi kuleczkami czy to jakaś gipsówka . Slicznie wyglądają . Masz fajnie to wszystko zgrane Maju
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Majeczko, nie znam słów, żeby wyrazić to co widzę. Po prostu p i ę k n e . Możesz być dumna ze swojej pracy.