Storczyki dorotykol
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki dorotykol
Nie, ale nie każdemu taka uprawa wychodzi. Trzeba tylko przestrzegać kilku zasad, a rośliny odwdzięczają się z nawiązkąjack55 pisze:Ale piękności tu pokazujesz. Ja też przymierzam się do zakupu storczyków Vanda i Catleya. Czy Vandy trudne są w hodowli w warunkach domowych?

Lucynko koniecznie chociaż jedną.... potem druga, trzecią....i ani się obejrzysz a masz już tuzinlucynaf pisze:Dorotko, storczyki bardzo Cię kochają i to jest niepodważalne![]()
Pięknie Ci kwitną i rosną![]()
Chyba przez takie prezentacje zaczęło mnie ciągnąć do tego, żeby choć jedną mieć![]()

Gosiu większość to reanimki kupione okazyjnie, mam też parę z allegro i jedną z wystawygoskle pisze:O matko jakie cuda masz?
Vandy są boskie.... słów mi zabrakło.....A gdzie je kupiłaś?
Ja mam chyba bliżej, widzę, że moje rejony......arlet3 pisze:Dorotko ależ u Ciebie piękne widoki![]()
szkoda, że nie jedziemy w najbliższym czasie do teściów
bo bym się wprosiła na podziwianie tego na żywo.
![]()

Twoje zdecydowanie

Rysia, mis 20 dziękuję za odwiedzinki i zapraszam ponownie, bo jeszcze sporo w temacie vandziowym będzie się działo

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko cudne te Twoje Vandy. Zbiorowe zdjęcie kąpielowe na medal. Dziękuję
za zbliżenie c-c, jest piękny.

A Vandy gdzie kupiłaś? Są po prostu piękne
Reanimki są b. wdzięczne, bo wynagradzają cały trud i ślicznie potem kwitną

Reanimki są b. wdzięczne, bo wynagradzają cały trud i ślicznie potem kwitną

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko przede mną zostałio powiedziane,mnie pozostaje tylko gratulować.
Nie będę ukrywać,że w skrytości ducha nawet zazdroszczę. 

Dorotko przeglądam znowu od początku twój wątek i tylko ah,oh i nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Przepiękne takie wyrafinowane rośliny.
Jak długo utrzymywał sie kwiatuszek na Phal. Tetraspis?
Chyba coś robię zle bo umnie był 2-3 tygodnie.
Przepiękne takie wyrafinowane rośliny.
Jak długo utrzymywał sie kwiatuszek na Phal. Tetraspis?
Chyba coś robię zle bo umnie był 2-3 tygodnie.

- dorotakol
Dzięki dziewczyny
Alu - nie wiem - to moje pierwsze kwitnienie, ale myślę, że kwiatki u mnie nie utrzymają się zbyt długo.
Ostatnio storczyki w kuchni wiele przeszły, miałam sporo gości w domu, toteż ciągle były przestawiane i narażone na przewianie.
Equestris aurea się obraziła i pogubiła sporo pączków, mariae przestała przedłużać pęd i tetraspisowi też się dostało. Jedynie c-c przyjął to "na klatę" i kwitnie przepięknie
Teraz już wszystko wróciło do normy i arystokracja znowu jest należycie traktowana

Alu - nie wiem - to moje pierwsze kwitnienie, ale myślę, że kwiatki u mnie nie utrzymają się zbyt długo.
Ostatnio storczyki w kuchni wiele przeszły, miałam sporo gości w domu, toteż ciągle były przestawiane i narażone na przewianie.
Equestris aurea się obraziła i pogubiła sporo pączków, mariae przestała przedłużać pęd i tetraspisowi też się dostało. Jedynie c-c przyjął to "na klatę" i kwitnie przepięknie

Teraz już wszystko wróciło do normy i arystokracja znowu jest należycie traktowana

Pozdrawiam Dorota!
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Zachwyciło mnie wspólne zdjęcie kwitnących Vandowatych ;) Ślicznie razem się prezentują 

Trochę mnie nie było a tu proszę nowe okazy i piękne kwitnienia a vandy cuda 

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Dorotko!
jakoś długo było cicho w Twoim wątku,ale jak juz wróciłaś -to jakbym "wejście smoka" zobaczyła

Vandowate przecudne!...zaraźliwie cudne
.
Surat spot -takiej to jeszcze u nikogo nie widziałam-niesamowicie oryginalna!
A cc i tetraspis w tyloma pędami ---mogę tylko powiedzieć WOW i tak jak koleżanki wprosić się na oglądanie tych cudów natury na żywo.
...a teraz to Dorota pieski wypuści do ogrodu z obawy przed natłokiem gości
jakoś długo było cicho w Twoim wątku,ale jak juz wróciłaś -to jakbym "wejście smoka" zobaczyła

Vandowate przecudne!...zaraźliwie cudne

A cc i tetraspis w tyloma pędami ---mogę tylko powiedzieć WOW i tak jak koleżanki wprosić się na oglądanie tych cudów natury na żywo.

Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Jak Wam jeszcze nie zbrzydły vandowate to zapraszam do oglądania
pomarańczowa u której w zanadrzu czai się jeszcze jeden pęd

Princeska

Biała reanimka jak na razie raczej w odcieniach zieleni

suratka

zgniła niespodzanka - okazało się znowu, że mam niebieską

i razem po kąpieli
[/quote]
Dorotko ale cuda pokazujesz ślinka mi leci mam nadzieję, że mi moja kiedyś zakwitnie
a tak przy okazji to te Niebieskie chyba bardzo Ciebie kochają

pomarańczowa u której w zanadrzu czai się jeszcze jeden pęd

Princeska

Biała reanimka jak na razie raczej w odcieniach zieleni

suratka

zgniła niespodzanka - okazało się znowu, że mam niebieską

i razem po kąpieli

Dorotko ale cuda pokazujesz ślinka mi leci mam nadzieję, że mi moja kiedyś zakwitnie

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak ... dopiero oglądałam pędy a tu już takie kwitnienia
Piękne Dorotko wszystkie ale z pewnością nie będę oryginalna i napiszę, że dla mnie nr 1 to Ascocenda Surat Spot - no i w dodatku pachnie
Niesamowite jest to, że tak pięknie i chętnie vandowate kwitną u Ciebie - gratuluję i z wielką przyjemnością podziwiam
Chyba znów muszę się wybrać na kawkę 

Piękne Dorotko wszystkie ale z pewnością nie będę oryginalna i napiszę, że dla mnie nr 1 to Ascocenda Surat Spot - no i w dodatku pachnie

Niesamowite jest to, że tak pięknie i chętnie vandowate kwitną u Ciebie - gratuluję i z wielką przyjemnością podziwiam

- dorotakol
Gosiu, Justynko, Julitko dziękuję
A tu żeby nie było tak vandowato
amboinensis

i aurea

A ja bardzo lubię gości i mój piesek teżrenatas pisze:Dorotko!
jakoś długo było cicho w Twoim wątku,ale jak już wróciłaś -to jakbym "wejście smoka" zobaczyła![]()
Vandowate przecudne!...zaraźliwie cudne.

Zapraszamkasiunieczka_32 pisze:No tak ... dopiero oglądałam pędy a tu już takie kwitnienia![]()
Piękne Dorotko wszystkie ale z pewnością nie będę oryginalna i napiszę, że dla mnie nr 1 to Ascocenda Surat Spot - no i w dodatku pachnie![]()
Niesamowite jest to, że tak pięknie i chętnie vandowate kwitną u Ciebie - gratuluję i z wielką przyjemnością podziwiamChyba znów muszę się wybrać na kawkę

A tu żeby nie było tak vandowato

amboinensis

i aurea

Pozdrawiam Dorota!
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30

A aurea taka delikatna

- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
No to się wproszę na wystawę cudnych Vand i phal.botanicznych-przepiękne masz okazydorotakol pisze: A ja bardzo lubię gości i mój piesek też![]()

Pozdrawiam, Renata