no chyba , że znowu jestem do tyłu

Kiedyś tez miałem tunel foliowy a w nim pomidory. I używałem Betoksonu. Miałem go rozrobionego w 0,25 l flakoniku z jakichś perfum z atomizerem. Pryskałem tym roztworem przez cały sezon. A co do grzybów, które mogły się namnożyć w tym flakonie ,to chyba z rodzaju Penicillium a te dla pomidora są obojętne.czy mozna rozrobic betokson "na zapas" tak cirka na 3 tygodnie?
Specjalnie pojechałem na działkę by strzelić fotę i zapomniałem aparatu.kozula pisze:Mazurzak, pokaż te plamki od spodniej strony liści.
Gnojówka z pokrzywy : pokrzywa + H2Oweteran pisze:a ktoś wie jaki skład ma gnojówka z pokrzyw i ze skrzypu![]()
Może Kozula ??
Szukałem , ale nie znalazłem , może ktoś jest sprytniejszy ??
Z góry dzięki za wszelkie info
NITKA ty złośnicoNITKA pisze:Gnojówka z pokrzywy : pokrzywa + H2OGnojówka ze skrzypu : skrzyp + H2O
To musisz sama ocenić czy twoje pomidory maja jakieś braki pokarmowe czy nie, może to co maja w ziemi im wystarcza, ja podlewałam to dawałam 1 łyżeczkę na 10 litrów wody, tak było wg zaleceń.SteniaN pisze:WitamJa podlewam Magiczną Siłą a tam jest potas ale może za mało dajję 1/2 łyżeczki na konewkę/8l/.Ziemia pod pomidory była z kompostownika przekopana obornikiem jesienią.Czy zwiększyć dawkę Magicznej Siły.Stenia