Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Dziękuję kochane za kciuki Gosiu nawet te u stup ;:196 :;230
No jak to jest ja mam na miniaturkach piękne keieczki na Tygrysku chyba .Na rodzynce wyrosły przedłużenia dziwolągi z których pączki już przed rozwinięciem się, zżółkły,obcięłam je, a Jagoda po maści na przedłużenie ma keiki :roll:
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Tak po paście flora.A najlepsze w tym to że na buraczku mi zależało na keiku ponieważ ma pęd z stożka wzrostu i jakieś dziwadło wyrosło na nim;:223
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Jagódko to coś Ci pokażę
Pamiętacie mojego Jaśminka też kupiony z przeceny z 3 pędami co strasznie mnie ucieszyło .Dopiero jak w domu dokładnie go obejrzałam to okazało się że jeden z tych pędów wyrasta ze środka .Jeszcze wtedy nie byłam tak zorientowana jak teraz i to dzięki Wam ,co oznacza pęd wyrastający ze środka czyli stożka wzrostu
Tak wyglądały kwiatki Jaśminka
Obrazek piękne prawda .Jak już mnie oświeciłyście że to raczej koniec tego pięknisia i tylko potomek w tej sytuacji ,dosłownie modliłam się o keikę i w niedługim czasie dostałam to co chciałam :D
Obrazeki tak ten maluch sobie jest no będzie już prawie rok :roll:
Po tym jak pokazał się dzieciaczek okazało się że Jaśminek wypuszcza nowe korzonki ze starych wydawałoby się już obumierających i całkiem nowiutkie .Co mnie bardzo cieszyło a jeszcze bardziej ucieszyło mnie gdy pewnego dnia zobaczyłam że Jaśminek postanowił żyć i obok pędu który miał skończyć jego żywot wyjrzał maleńki listeczek .Potem drugi i trzeci a dzisiaj wygląda tak
Obrazeknowe listki są węższe ale też w piegi :D I niedawno zobaczyłam to Obrazekkorzonek a niedługo będzie drugi .Więc wygląda że ten osobnik szykuje się do samodzielnego życia a kiedy zakwitnie ?
Widzisz Jagódko czasami storczyk ma tak dużą wolę życia że to co ma być jego końcem okazuje się być początkiem :tan
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

Super, że nie jaśminek chce żyć, widać ma serce wojownika.... Piekne ma kwiaty... ;:167 ;:167
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Dlatego Kasiu ja wierzę w Twojego Tygryska, bo storczyki potrafią walczyć :uszy
Moja bratowa też kupiła storczyka z pędem ze stożka i po kilku miesiącach puszcza... tylko, że drugi pęd obok tego starego ;:108
Jaśminek to bohater storczykowy ;:180
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Mój buraczek ładnie kwitnie ma 5 kwiatków.Korzonki też ładnie mu rosną ,listki ma bardzo ładne.U mojej mamy brudasek z podpadniętym stożkiem wzrostu pięknie jej kwitnie ale czekamy z utęsknieniem na przyrost.Bardzo nam zależy.Mama opowiada że ma taką śliczną kiść z kwiatami.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko ja coraz bardziej obawiam się o Tygryska ,dzisiaj zaczął żółknąć mu listek czyli zostanie jeden o korzonkach pisałam nie wiem czy jakieś jeszcze tam są :( A jak padnie ostatni listek który też już jest pomarszczony to z czego będą pobierały pokarm maluchy ?a na razie nie widać nawet jednego zaczątku maleńkiego ,mikroskopijnego korzoneczka :(
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu, nie wiem czy teraz można coś jeszcze zrobić, bo jest obawa o keiki. Szkoda, że nie przesadziłaś go wcześniej. Storczyk może oddać siebie dla potomstwa, oby tylko zdołał je wykarmić. Rób może rano okłady nawilżające na liściach, trzeba jakoś mu pomóc ;:108
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko ja go jakiś czas temu przesadziłam, bo mam w nawyku przesadzanie nawet kwitnące co im nie szkodzi a nawet bym powiedziała że wręcz przeciwnie dobrze robi .Codziennie rano wszystkie zraszam, Tygryska też po listkach i po keieczkach w nadziei że może któryś zdecyduje się na puszczenie choć jednego korzonka :roll:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu, to pozostają tylko kciuki i nadzieja ;:168
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Nadzieję mam cały czas a kciuki od Was ;:196 będzie dobrze ,musi być ;:80
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tygrysek wygląda jak mój Rudy, tak sobie właśnie uświadomiłam po tych fotkach. A może by jakimś ukorzeniaczem pomyziać małe Tygryski? Albo gniazdko nasadzić na pęd, wyścielone mchem czy jakoś tak. Szkoda by było, żeby te wyczekane maluszki ucierpiały, oj, nie miał kiedy Tygrysek podupadać na zdrowiu... :(
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu to ja też przyłączam się do trzymających kciuki za Twojego storczysia, niech się rozwija i rośnie w siłe.....
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu, no właśnie co słychać ? ;:65
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Adaś dziękuję każdy jeden kciuk się przyda nawet od stup :;230
Lucynko co słychać :roll: mam dwie, oj nie trzy nowości i coś w jednej doniczce u storczyka chyba temat takiego czegoś był poruszany u Moniki (sama) Zdjęcia jutro
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”