Czosnek zimowy cz.1
Re: Czosnek zimowy
Ręcznie ręcznie razem z siostrą walczyłyśmy 

- AniaAnia
- 50p 
- Od: 14 mar 2011, o 22:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow   to podziwiam! Też się nam tym zastanawiałam, ale może na następny rok.. Aalice będzie miała już doświadczenie to nam doradzi
 to podziwiam! Też się nam tym zastanawiałam, ale może na następny rok.. Aalice będzie miała już doświadczenie to nam doradzi 

to podziwiam! Też się nam tym zastanawiałam, ale może na następny rok.. Aalice będzie miała już doświadczenie to nam doradzi
Pozdrawiam,
Ania

Ania
- Marek-BB
- 500p 
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A ile Wam to czasu zajeło? No taka ilośc to trzeba przypilnowac, żeby owocnie było, tu o eksperymentach raczej nie ma co gadac, ilosc konkrena, powodzenia w uprawie 

Aalice ilość powala. Pełen szacun.  

A u nas czosnek już powiązany i czeka na rwanie. Mamusia Właścicielki Działki rzekła, że na początku lipca będą czosnkokosy. 

Wrzucam parę zdjęć, które pokazują, co ten nasz biedny musiał przechodzić 3 maja. 

Inne zdjęcia z wczoraj, albo przedwczoraj:

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrawiam.

A u nas czosnek już powiązany i czeka na rwanie. Mamusia Właścicielki Działki rzekła, że na początku lipca będą czosnkokosy.

Wrzucam parę zdjęć, które pokazują, co ten nasz biedny musiał przechodzić 3 maja.

Inne zdjęcia z wczoraj, albo przedwczoraj:

Pozdrawiam.
Wow robi wrażenie a w tym śniegu rewelacyjne wygląda  mój jest wiosną sadzony także jeszcze nie mam czego wiązać. Życzę zatem obfitych czosnkoplonów
 mój jest wiosną sadzony także jeszcze nie mam czego wiązać. Życzę zatem obfitych czosnkoplonów 

mój jest wiosną sadzony także jeszcze nie mam czego wiązać. Życzę zatem obfitych czosnkoplonów
W sumie wysadziłyśmy 40 kg czosnku na 4ar bo niby 10kg/1ar ale teraz wiem że to trochę za mało miejsca chociażby na samo odchwaszczanie... jakoś dajemy radę:P same we 2 sadziłyśmy 4 dni po pracy więc takie 2 dni porządnej pracy... palce i plecki trochę cierpią ale nie narzekajmy tylko do przodu:) 

W tym tygodniu pierwszy raz od początku sezonu podlałem mój czosnek, susza okropna... a główki rosną trzeba je wspomóc.

- 
				Pelasia
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
 Ja juz jadłam swoj czosnek
 Ja juz jadłam swoj czosnek  Wyrwalam 4 głowki czosnku. Pomyslałam ,po co mam kupować ,skoro rosnie mi na działce
 Wyrwalam 4 głowki czosnku. Pomyslałam ,po co mam kupować ,skoro rosnie mi na działce  I wiecie co....mam już całkiem duże glowki .Takie duże, jak docelowe w zeszłym roku
 I wiecie co....mam już całkiem duże glowki .Takie duże, jak docelowe w zeszłym roku  A maja jeszcze miesiąc do wykopek
 A maja jeszcze miesiąc do wykopek  
 Asia
- KONdzio1156
- 100p 
- Od: 30 lip 2010, o 14:33
aalice a ty sadziłaś polski czy chiński/ bo jak chiński to nic żadnych zbiorów nie będzie chiński to taki biały z marketów

Kondzio przecież widzisz fotki że czosnek rośnie, czemu miało nie być by zbiorów 

Sadziłam tylko i wyłącznie polski czosnek za chiński nie ma co się brać bo tylko by straty były:) 

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Podpytam za sąsiadkę.
Ma posadzone dwa rodzaje czosnku, jeden jest zielony i nieźle ma się , drugi zółknie i na części podziemnej (łodyżka +główka) pojawiła sie pleśń. U mnie czegoś takiego nie ma , więc was proszę o radę.
Wyciągać i czyścić czy od razu "koszalin"?

Ma posadzone dwa rodzaje czosnku, jeden jest zielony i nieźle ma się , drugi zółknie i na części podziemnej (łodyżka +główka) pojawiła sie pleśń. U mnie czegoś takiego nie ma , więc was proszę o radę.
Wyciągać i czyścić czy od razu "koszalin"?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012

Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Ja mam dwa pytania odnośnie czosnku:
1. Czy jak wypuscił mi bulwy nasienne ( chyba nasienne ) to miałem to obciąć czy zostawić?
2. Wyjeżdżam 1 lipca na urlop, czy lepiej zebrać wcześniej czy w drugiej połowie lipca będzie ok? pierwszy raz mam czosnek więc nie wiem.
z góry dziękuję za odpowiedzi

1. Czy jak wypuscił mi bulwy nasienne ( chyba nasienne ) to miałem to obciąć czy zostawić?
2. Wyjeżdżam 1 lipca na urlop, czy lepiej zebrać wcześniej czy w drugiej połowie lipca będzie ok? pierwszy raz mam czosnek więc nie wiem.
z góry dziękuję za odpowiedzi
- 
				chudziak
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwiatostany koniecznie oberwać a co do zbiorów to zależy od tego jak Twój czosnek bedzie wygladał [pod koniec czerwca i jaka bedzie pogoda przez te 2 tygodnie Twej nieobecności.