mis20 dziękuję
Iwonko myślę ,że teraz panowie będą bardzo uważać.
U mnie wczoraj po południu i w nocy popadało, roślinki dziś pięknie stoją, na szczęście nie ma upału, słoneczko za chmurmi więc szybko ziemia nie obeschnie.
Wczoraj po raz kolejny na różach zauważyłam nowe siedliska mszyc, w poniedziałek znowu zacznę walkę.
Krysiu moje truskawki już po owocowniu, te upalne dni tak przyśpieszyły zbiory. Mam jedną grządkę do wykopania, jesienią w inne miejsce posadzę młode sadzonki.
Przy tych upałach to ja też pocę się okropnie. Na szczęście i u nie wczoraj ładnie popadało.
Pytasz dlaczego tego roku callie zostawiłam w donicach, przeczytałam że je można tak sadzić więc próbuję no i fajnie to wyszło. Teraz wiem, że jesienią nie będę musiała ich wykopywać wniosę do wysuszenia w donicach. Krysiu nie wszystkie cebule u mnie wydały kwiaty, one chyba muszą osiągnąć odpowiednią wielkość na jedne czekałam cierpliwie dwa lata
andrzejek janowiec to krzew, próbuję go rozmnożyć z nasion, trzy siewki mam, zobaczę jak się utrzymają. Jesienią ten janowiec czeka przeprowadzka, po cięciu wiosennym pięknie się rozkrzewia no i zasłania rabatkę, planuję go posadzić solo.
Ja większość swoich liliowców kupowałam kilka lat temu w cebulach. pl, ileż ja miałam pomyłek, dubli. U mnie jeszcze większość w pąkach. Są posadzone na jednej rabatce, teraz widzę ,że robi się tam im ciut za ciasno, no i trzeba przeprowadzić korekty.
Dzisiaj były pierwsze szybkie zbiory ogórkowe

rabatka z tawułami i różami rabatowymi

fuksje o ogromnych kwiatach, kupione tego roku na forum, czekam na kwitnienie następnych odmian