Ogródek pod dębami, cz. 3
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami, cz. 3
Ja też postuluję o nieprzerzedzanie buszu.
Tak jest cudnie. Grażyna ma rację i silny argument, zielsko nie ma siły przebicia. Będziesz mogła leżeć na leżaczku i podziwiać...Lilie Stacatto piękne.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu ale przynajmniej masz je zdrowe(begonie) moje tak zainfekowane jakimś grzybem że aż strach 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Wandziu , Grażynka ma rację,ten busz wygląda tajemniczo,no i brak chwastów.Lilia w pięknym kolorze i cudowne hosty.Życzę dużo samozaparcia przy tworzeniu nowej kamiennej alejki.Czy przeczytałaś PW. 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu każdy zakątek Twojego ogrodu jest cudny
wszystkie rośliny przenikają się nawzajem i tworzą dobraną całość. Było mi bardzo miło pospacerować po kamiennych ścieżkach i spotkać gospodynię odpoczywającą po ciężkiej pracy.
Dziękuję za informacje na temat irysa.
Dziękuję za informacje na temat irysa.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
June jaka piękna
Trochę podobna do mojej nn, ale byłoby fajnie, gdyby to była ona
Trochę podobna do mojej nn, ale byłoby fajnie, gdyby to była ona
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Tajeczko, ten krzew w dali to kwitnący lilak Meyera, który obecnie już przekwitł, ale był piękny.
Taro, Aga, witam, witam, spacerujcie sobie kobietki
100krotko, niestety większość lilii została jak co roku zaatakowana ostępką lilianką, mimo oprysków, i opadły pąki. Nie mam już siły walczyć z tym paskudztwem. NIe pomagają żadne środki ochrony roślin
Evick, hosty mają to do siebie, że tak wolno przyrastają. Czasem przez kilka lat siedzi taki mikrus, aż któregoś roku rośnie ogromniasty. Większość moich host ma więcej niż cztery lata, dlatego są takie duże
Teresko, u mnie kwitnie czerwona begonia i zaczyna kwitnąć żółta, to może do jesieni jeszcze zdążą nas ucieszyć
Klaryso i Kogro, faktycznie, że z chwastami nie ma u mnie problemu, czasem wyrwę to i owo, ale żebym miala temu poświęcać dużo czasu, to nie. Przynajmniej jedna robota mniej
Gosiu07, wszyscy mówią, że begonie marne w tym roku.
Stasiu, przeczytałam pw. Doszłyśmy do tego samego wniosku, a więc się go trzymajmy
Majka, mówisz, że rośliny się wzajemnie przenikają. Tak, to prawda, że do pewnego czasu wygląda to nieźle, ale potem ronbi się nieład i nie ma mozliwości wyeksponowania poszczególnych rośli. Czasem z zazdrością patrzę na duże ogrody, w których są duże nasadzenia pojedynczych gatunków. U mnie to nie jest możliwe i daltego wszystko jest trochę upchane
Ale mimo wszystko cieszę się, że ci się podoba.
AniuDS, Ta hosta June to rośnie wyjątkowo wolno, moja ma już pięć lat
Taro, Aga, witam, witam, spacerujcie sobie kobietki
100krotko, niestety większość lilii została jak co roku zaatakowana ostępką lilianką, mimo oprysków, i opadły pąki. Nie mam już siły walczyć z tym paskudztwem. NIe pomagają żadne środki ochrony roślin
Evick, hosty mają to do siebie, że tak wolno przyrastają. Czasem przez kilka lat siedzi taki mikrus, aż któregoś roku rośnie ogromniasty. Większość moich host ma więcej niż cztery lata, dlatego są takie duże
Teresko, u mnie kwitnie czerwona begonia i zaczyna kwitnąć żółta, to może do jesieni jeszcze zdążą nas ucieszyć
Klaryso i Kogro, faktycznie, że z chwastami nie ma u mnie problemu, czasem wyrwę to i owo, ale żebym miala temu poświęcać dużo czasu, to nie. Przynajmniej jedna robota mniej
Gosiu07, wszyscy mówią, że begonie marne w tym roku.
Stasiu, przeczytałam pw. Doszłyśmy do tego samego wniosku, a więc się go trzymajmy
Majka, mówisz, że rośliny się wzajemnie przenikają. Tak, to prawda, że do pewnego czasu wygląda to nieźle, ale potem ronbi się nieład i nie ma mozliwości wyeksponowania poszczególnych rośli. Czasem z zazdrością patrzę na duże ogrody, w których są duże nasadzenia pojedynczych gatunków. U mnie to nie jest możliwe i daltego wszystko jest trochę upchane
AniuDS, Ta hosta June to rośnie wyjątkowo wolno, moja ma już pięć lat
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Wandziu znalazłam Cię i ja ,cóż mogę dodać do tych ochów i achów ,może ech jak cudnie ! Iryski boskie choć i moje w tym roku zakwitły.Jak ty te wszyskie roślinki mieścisz ? chyba im śpiewasz że tak pięknie rosną. 
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Mniam-taki to ogród.Wando u mnie jest dedykacja różana dla Ciebie. 
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Piękne masz te zakątki...cudowna gęstwina chciałabym mieć tak gęsto.....moje parzydło już przekwitło...hosty i żurawki cudniaste 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Wandziu cudne zdjęcie odpoczynkowego zakątka
A hosta w deszczu bardzo zyskała na wyrazie, piękna.
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Wandziu widok z nad stoliczka śliczny, chętnie by się posiedziało i podziwiało 
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu Piilu pięknie ci zakwitł,cudna ta jego różowość.Muszę pochwalić też hosty,piękne ,rozrośnięte kępy,fajnie skomponowane z innymi kolorystycznie
Z kącika wypoczynkowego masz ładny widok na ogród.
Pochwalę się przy okazji...zakwitł mi jeden z kupionych wiosną liliowców
Pochwalę się przy okazji...zakwitł mi jeden z kupionych wiosną liliowców
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
Fajny zakątek z karmnikiem...co podsypujesz powojnikom że tak pięknie kwitną 
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Wandziu najbardziej to Ci chyba tych host zazdroszczę. Piękne okazy, odmiany. Do tego umiejętnie je komponujesz. Jakbym się nie zachwyciła clemkim to bym nie była ja, zatem śliczny
Jeju już się uzależniłam od tych pnących maleństw
A i na stoliku stoi żabka. Ceramiczna? A za nią widok iście leśny
A i na stoliku stoi żabka. Ceramiczna? A za nią widok iście leśny