Mój ogród w cieniu sosen cz.5.
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród w cieniu sosen cz.5.
Ewelinko kochana ... siedzę w Twoim cudnym ogrodzie i odpoczywam ...............

- 
				lawenda
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
podobały mi się w ubiegłym roku białe pelargonie na brzozowych pieńkach, a teraz nie ma?

- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Są ! Ale one stacjonują tam , gdzie akurat brakuje jakiegoś kwitnącego akcentu. Zresztą , niestety, na razie kwitną słabiej niż w ubiegłym roku. Staram się je dopieścić odżywiając regularnie nawozem potasowym - może się jeszcze poprawią.lawenda pisze:podobały mi się w ubiegłym roku białe pelargonie na brzozowych pieńkach, a teraz nie ma?

Tymczasem poranny obchód ogrodu ( niemal rytualny !) owocuje każdego dnia nowymi odkryciami - co przekwitło , , co rozkwita, co obżarły właśnie ślimaki... Takie miłe i mniej miłe niespodzianki , jakie wszyscy znacie. Ale nie wyobrażam sobie dnia bez tego "obchodu" od krzaczka do krzaczka i od rabaty do rabaty.
Przed chwilą skończyłam podlewanie donic , skrzynek i ampli , a teraz wybieram się na foto- łowy , więc niebawem będą zdjęcia

- 
				lawenda
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
cudne to zdjęcie, te białe pelargonie z brzozami w tle   ale Ty to wiesz, nie ma tu miejsca na przypadek, piękny ogród i piękne zdjęcia
  ale Ty to wiesz, nie ma tu miejsca na przypadek, piękny ogród i piękne zdjęcia

ale Ty to wiesz, nie ma tu miejsca na przypadek, piękny ogród i piękne zdjęcia
  ale Ty to wiesz, nie ma tu miejsca na przypadek, piękny ogród i piękne zdjęcia- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Kontakt:
Co nowego w ogrodzie pod sosnami ?

Moje zielone okienko zarosło już WINOBLUSZCZEM . Jeszcze trochę i trzeba będzie złapać za sekator...

Wreszcie została zamontowana nowa bariera na balkonie . Na niej zamieszkały oczywiście czekające na to prawie miesiąc PELARGONIE
Tu kolejne widoczku - balkon i pelargonie:

Błyskawicznie przy jednej z belek zamieszkał na okazałej pajęczynie dziki lokator , brrrr...

I jeszcze zdjęcia balkonu i z balkonu...

Moje zielone okienko zarosło już WINOBLUSZCZEM . Jeszcze trochę i trzeba będzie złapać za sekator...

Wreszcie została zamontowana nowa bariera na balkonie . Na niej zamieszkały oczywiście czekające na to prawie miesiąc PELARGONIE

Tu kolejne widoczku - balkon i pelargonie:

Błyskawicznie przy jednej z belek zamieszkał na okazałej pajęczynie dziki lokator , brrrr...

I jeszcze zdjęcia balkonu i z balkonu...

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Z takiej perspektywy chyba jeszcze nie pokazywałaś swojego ogrodu.Pięknie dom wkomponowany,czy może ogród dopasowany do domu? Jak zwał tak zwał,ważne,że cudo.

- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Kontakt:
Małgosiu , dom i ogród wokół niego , to było zawsze moje marzenie . Udało się je zrealizować dopiero... 12 lat temu. Zawsze uważaliśmy oboje z M. że dom i ogród powinny wzajemnie się uzupełniać , przenikać ; ogród powinien być " przedłużeniem " domu, a więc pasować klimatem , stylem, sposobem zagospodarowania przestrzeni... Myślę ,że w pewnym stopniu udało nam się osiągnąć taką spójność i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa 
Ogród jest zielony , kolorowy wciąż innymi barwami ( bo wciąż coś zakwita- przekwita...),ogród się zmienia . Mam jeszcze sporo zdjęć , chyba nie wklejonych dotychczas , więc pozwólcie - taki mój ogrodowy misz-masz :
1. 2.
 2. 

3. 4.
 4.
5. 6.
 6. 

7. 8.
 8.
9. 10.
 10.
CDN.

Ogród jest zielony , kolorowy wciąż innymi barwami ( bo wciąż coś zakwita- przekwita...),ogród się zmienia . Mam jeszcze sporo zdjęć , chyba nie wklejonych dotychczas , więc pozwólcie - taki mój ogrodowy misz-masz :
1.
 2.
 2. 
 3.
 4.
 4.
5.
 6.
 6. 
 7.
 8.
 8.
9.
 10.
 10.
CDN.

Rh przepiękne ... znowu na nie zachorowałam ...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Kontakt:
Zwiedzam forumowe wątki, ale trudno znaleźć bardziej klimatyczny ogród niż Twój. To jest po prostu moje marzenie móc spacerować po takim zielonym królestwie. Oglądam i wzdycham  

- katja
- 500p 
- Od: 2 paź 2008, o 13:32
Twoje orliki są prześliczne   

właśnie takie mi się podobają, te wyższe, na długich chudych szyjkach. Jak się dochodzi do takiej kolekcji?
 właśnie takie mi się podobają, te wyższe, na długich chudych szyjkach. Jak się dochodzi do takiej kolekcji?

Pozdrawiam 
Kasia

Kasia
- E-mienta
- 500p 
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem maniakalnie zakochana w Twoich zakątkach kamiennych, nie obiecuje , że nie skopiuję ...  CUDNE.
  CUDNE.

CUDNE.
  CUDNE.Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."

Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękne te niebieskie orliki.U mnie z kupionych czerwonych i niebieskich wszystkie wyszły białe.