Mam takie zdjecie, które dostałam od dziewczyny brata. Rosnie toto w Irlandii i jest wzrostu (ponoć) dorosłego człowieka. Fajne całkiem Czy ktos ma jakiś pomysł?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec) Moje linki- i aktualny Wizytówka
Tak jak Waleria powiedziała, karczoch.
Swoją drogą, chciałabym kiedyś spróbować tego kwiatu
Pamiętam z jakiejś wycieczki do Włoch, że uprawiali tego karczocha wszędzie, więc chyba warto.
Bardzo Wam dziękuję. To rzeczywiście zapewne karczoch, ale przy okazji poszerzyłam wiedzę na temat popłocha pospolitego, który spotyka się tu i ówdzie - wreszcie wiem, jak się toto nazywa
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec) Moje linki- i aktualny Wizytówka
Tomek, udaje ci się zebrac kwiaty(jadalne)? Jak go zabezpieczasz na zimę. Wsadziłem kilka karczochow ale na razie mają 30-40cm. Marzą nam się z żoną kwiaty bo są pyszne.
Nooo cośby tam może obgryzł ;). Tegoroczne sadzonki mam podobne tylko na tych wewnętrznych młodych listeczkach chcą się pasc mszyce cały czas. A w zimie on jest zielony cały czas? Ciekawe co trzeba robic by zawiązywał więcej pąkow kwiatowych. We Włoszech sezon na te kwiaty to styczen luty. Mniam mniam jak sobie wspomne....
Twoj jest też bardzo ładny.