Ogród Zenka cz.4
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Re: Ogród Zenka cz.4
Zenku ladny ogrod i dorodne rosliny
Moze perukowiec w koncu zakwitnie
Kupilem na targu Rh,nie mial przywieszki jest bardzo podobny do Twojego
Serdecznie pozdrawiam malzonke
Pozdrawiam Markus
Moze perukowiec w koncu zakwitnie
Kupilem na targu Rh,nie mial przywieszki jest bardzo podobny do Twojego
Serdecznie pozdrawiam malzonke
Pozdrawiam Markus
Zenku już się nie dowiem, co było przyczyną choroby mojej koreanki. Wczoraj prawie ze łzami w oczach wyciągnęłam ją z rabaty, była już zupełnie zeschnięta, gałązki się łamały jak zapałki. Szkoda, że się nie przyjęła
Ale się nie poddaję, patrząc na Twój ogród jakże bym mogła zaniechać prób sadzenia w swoim ogrodzie iglaków.
Teraz rozglądam się za nowym drzewkiem, które godnie zastąpi koreankę...
Co do preukowca, to marzył mi się od dawna, miejsce też już miałam wybrane. Problem polegał na tym, że nigdzie nie mogłam go kupic. W końcu pani na targach ogrodniczych powiedziała, że go nie sprzedaje, bo często przemarza. Ciekawa jestem jak się trzyma u Ciebie??
Druga sprawa, to to, że przeglądając forum w poszukiwaniu informacji o perukowcu, znalazłam kilka opinii, że Royal Purple tylko kwitnie, a odmiana Purpureus ma peruczki
p.s. Nie wierzę, masz berberysa, którego gapa nie kupiłam, a poźniej już go nie było. Cudny jest!! Zazdroszczę!!
Teraz rozglądam się za nowym drzewkiem, które godnie zastąpi koreankę...
Co do preukowca, to marzył mi się od dawna, miejsce też już miałam wybrane. Problem polegał na tym, że nigdzie nie mogłam go kupic. W końcu pani na targach ogrodniczych powiedziała, że go nie sprzedaje, bo często przemarza. Ciekawa jestem jak się trzyma u Ciebie??
Druga sprawa, to to, że przeglądając forum w poszukiwaniu informacji o perukowcu, znalazłam kilka opinii, że Royal Purple tylko kwitnie, a odmiana Purpureus ma peruczki

p.s. Nie wierzę, masz berberysa, którego gapa nie kupiłam, a poźniej już go nie było. Cudny jest!! Zazdroszczę!!
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam Perukowca ale jeszcze nie ma metra. Na wiosnę trochę podmarzł. Nie widać na nim kwiatów. Twój jest obficie obsypany pączkami kwiatowymi 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zenku nieustannie zachwycam się Twoimi dyptamami są niesamowicie piękne, takie ogromne krzaczory 
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękny rododendron i popieram Agnieszkę - dyptamy urocze - śliczne ogólne widoki ogrodu i iglaków.
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Markus dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, przedstawiony perukowiec nie wiązał peruk przez 10 lat , więc i teraz jest mała szansa, ale niebawem już zobaczymy.
Witaj Lidko szkoda że straciłaś swoje ulubione drzewko, mam nadzieję że kolejne nie sprawi Ci zawodu i pięknie będzie rosło. W chwili obecnej mam posadzone trzy perukowce najstarszy to Royal Purple i nabytki zeszłoroczne to Follis Purpureus i Young Lady, w okresie kwitnienia jest jedynie pierwszy. Cieszy mnie fakt że moje berberysy podobają się Tobie.
Bożeno witam Cię w swoim ogrodzie, moje ubiegłoroczne berberysy zimę zniosły dość dobrze lecz w tym roku na pewno nie pokażą swoich kwiatostanów /peruk/ są jeszcze zbyt małe.
Witaj Agnieszko dziękuję za odwiedziny , nasze dyptany w tym roku biją rekordy ilością kwiatostanów, obecnie kwitną bardzo obficie, i są bardzo oblegane przez pszczoły.
Witaj Reniu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
I jeszcze jaśminowiec obsypany kwiatami.

Witaj Lidko szkoda że straciłaś swoje ulubione drzewko, mam nadzieję że kolejne nie sprawi Ci zawodu i pięknie będzie rosło. W chwili obecnej mam posadzone trzy perukowce najstarszy to Royal Purple i nabytki zeszłoroczne to Follis Purpureus i Young Lady, w okresie kwitnienia jest jedynie pierwszy. Cieszy mnie fakt że moje berberysy podobają się Tobie.
Bożeno witam Cię w swoim ogrodzie, moje ubiegłoroczne berberysy zimę zniosły dość dobrze lecz w tym roku na pewno nie pokażą swoich kwiatostanów /peruk/ są jeszcze zbyt małe.
Witaj Agnieszko dziękuję za odwiedziny , nasze dyptany w tym roku biją rekordy ilością kwiatostanów, obecnie kwitną bardzo obficie, i są bardzo oblegane przez pszczoły.
Witaj Reniu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
I jeszcze jaśminowiec obsypany kwiatami.

Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Geniu Krzew tego jaśminowca to najstarszy egzemplarz w naszym ogrodzie ,sadzony był jeszcze przez poprzednich właścicieli .Najbardziej intensywny jego zapach roznosi się po ogrodzie wieczorową porą ,kiedy to słońce chyli się ku zachodowi.
Kolejną rośliną wydzielającą dość przyjemny zapach jest piwonia biała .

Kolejną rośliną wydzielającą dość przyjemny zapach jest piwonia biała .

Pozdrawiam Zenek
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- ZENOBIUSZ

Witaj Tosiu dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, ogrod nasz nie należy do zbyt dużych gdyż ma zaledwie 1500 m2 i położony jest na obrzeżu Lublina. Urządzany jest przez nas od ponad 15 lat,tak aby spełniał rolę miejsca do rekreacji odpoczynku , oraz miejsca spotkań ze znajomymi w enklawie ciszy i spokoju pośród pięknej zieleni. Pewnie już zauważyłaś że obsadzony jest w dużej mierze drzewami i krzewami iglastymi, a rabaty kwiatowe hobby moje M stanowią znikomy jego fragment.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

Po kilkudniowej nieobecności w ogrodzie wszystko wymaga natychmiastowej pracy, a więc dzień wczorajszy przeznaczyłem wyłącznie na koszenie trawy, której moja kosiarka dawno tak dużej nie kosiła. Małżonka natomiast przystąpiła do rabat na których kwiaty miejscami przykrył chwasty. Mamy nadzieję że za kilka dni wszystko w ogrodzie wróci do normy.
róza Sympathia i jej pierwsze kwiaty

i tuż przed odjazdem

róza Sympathia i jej pierwsze kwiaty

i tuż przed odjazdem

Pozdrawiam Zenek
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a co to za rózowa roślinka nad pięknym słoneczkiem wśród iglaczków?Bylinka jakaś?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Czesc Zenek
Pracy w ogrodzie nie chce ubywac,koszenie tak duzego trawnika jest pracochlonne
Plewienie jest o wiele gorsze,niestety samo sie nie zrobi
Sympathie sliczna,tez wdzieczy sie u mnie
Pozdrawiam Markus
Pracy w ogrodzie nie chce ubywac,koszenie tak duzego trawnika jest pracochlonne
Plewienie jest o wiele gorsze,niestety samo sie nie zrobi
Sympathie sliczna,tez wdzieczy sie u mnie
Pozdrawiam Markus
- ZENOBIUSZ

Witaj Agnieszko roslina o którą pytasz to pospolita werbena, kupiona wiosną w OBI 10 szt za 9 zł.
Witaj Markus w okresie letnim trudno pozwolić sobie nawet na dłuższy /kilku dniowy/ wyjazd, gdyż po powrocie niewiadomo od czego zacząc pracę w ogrodzie. Trawa i chwasty rosną jak szalone, w dniu dzisiejszym udało mi się dokończyć koszenie trawy. A jutro muszę rozpocząc opryskiwanie preparatem na mszycy, gdyż rozpoczeła się ich inwazja. Mam nadzieję że do wekendu wyjdziemy na prostą.
Witaj Markus w okresie letnim trudno pozwolić sobie nawet na dłuższy /kilku dniowy/ wyjazd, gdyż po powrocie niewiadomo od czego zacząc pracę w ogrodzie. Trawa i chwasty rosną jak szalone, w dniu dzisiejszym udało mi się dokończyć koszenie trawy. A jutro muszę rozpocząc opryskiwanie preparatem na mszycy, gdyż rozpoczeła się ich inwazja. Mam nadzieję że do wekendu wyjdziemy na prostą.
Pozdrawiam Zenek