Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

Masz bardzo dojrzały ogród, wiele roślin już taka dorodna i wyrośnięta,
tawula taka rozłożysta, pięknie :wit
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudowne te żylistki :D Aguniado, ile lat ma twój ogród? Na zdjęciu wyglądasz na młodą osóbkę, a ogród masz już taki dojrzały :D
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, pozwolisz, że odpowiem Izie ;)
Ogród Agnieszki przeżywa swój piąty sezon, kiedy oglądam zdjęcia to nie mogę się nadziwić i cały czas jestem pod wrażeniem wielkości jej roślin. ;:180
Aguś, te żylistki niesamowite, duże kupowałaś?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Aguś ale się u Ciebie zmienia ;:108 Przepiękne zdjęcia, ogród z dnia na dzień coraz piękniejszy. Zazdraszczam ;:224
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Aguś dawno u Ciebie nie byłam i tyle pięknych fotografii pokazałaś ;:138 ;:138 ;:138 widzę że hortensja szykuje Ci się do kwitnięcia, a powojnik w obłędnym kolorze ;:224 na skalniaczku też kolorów przybywa i jednoroczne też szaleją :heja Aga jak nazywa się ten krzew kwitnący na biało a na drugim zdjęciu na różowo :?:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie :) nie spodziewałam się tylu gości i tak miłych komentarzy - dziękuję! :) to bardzo motywujące, by jeszcze lepiej dbać o rosliny w ogrodzie i ich zdrowie.

teraz kilka odpowiedzi na Wasze pytania:

Kasiu - o który 'okrągły' krzew pytasz? może wierzba Iwa na pierwszym zdjęciu? co do hortensji, moje też wolno się rozwijają, ale widzę postęp... może faktycznie musimy podsypać nawozem, bo strasznie długo przyjdzie nam czekać na pełnię kwitnienia. Co kupiłaś w Melonie? są już zdjęcia u Ciebie? dziękuję za miłe słowa! ;:196
Ewuniu, żylistek nie kwitnie szczególnie długo, aczkolwiek zdażyło się im (moim) powtórzyć kwitnienie... to zupełnie niewymagający krzew, poza tym, że rośnie jak szalony i wymaga corocznych (w moim przypadku dużych) korekt. Czekam na zdjęcia Twojej, przekwitniętej, pęcherznicy :)
Joasiu - bardzo dziękuję za miły komentarz, jak zwykle :) Clematisy po 8zł? bardzo tanio, ale skoro były mizerne, to nie dziwię się, że zrezygnowałaś... o tej porze powinny wyglądać dorodnie. Pozdrawiam Cię również :)
Iwonko - ja też lubię żylistki, chociaż pamiętam, że kupowałam je jesienią, bez większego przekonania... teraz nie żałuję, bo szybko tworzą busz i cudnie kwitną, a o to przecież chodzi ;) miłego dnia i Tobie życzę ;:196
Małgolinko - dziękuję, że znowu jesteś u mnie w ogrodzie ;:196
Jagusiu, naprawdę okazała odmiana? Twoje może są mlodsze? moje strasznie się rozrastają, co roku ciacham je minimum o 1/3. dziękuję za odwiedziny :)
Beciu - to bardzo miłe słowa, naprawdę jesteś łaskawa - dzięki!
Izuniu - Franceska już odpowiedziała - na jesieni będzie 5 lat... niby to niewiele, ale zmiany są widoczne... a za 'młodą osóbkę' dziękuję - na karku już 40stka niedługo ;)
Francesko - masz świetną pamięć :) roślinom nic nie robię szczególnego, ale nawożę co roku, przycinam, gadam - może dlatego odwdzięczają się wzrostem i urodą... żylistki kupowałam mniej więcej metrowe, szybko urosły.
Gat, nie zazdraszczaj - Ty to masz dopiero gąszcz - piękny i kontrolowany. ;:196
Boniu, krzew to zylistek, powyżej już o nim napisałam... dziękuję za miłe słowa i odwiedziny!
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ślicznie..

A co to na drugim i trzecim zdjęciu tak kwitnie??
x-ag-a
---

Post »

Agnieszko, dziękuję... :) kwitną żylistki...
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Właśnie znalazłam etykietkę na której jest napisane: Krzew, dorasta do 1,5 m wys., ok. 25 cm rocznie. Kwiaty duże, różowe, cieniowane, zebrane w wielkie wiechy. Kwitnie w czerwcu-lipcu. Stanowiska słoneczne do półcienistych, wilgotne. Cenna, nowa odmiana.
Więc nie będzie taki wielki a teraz to jest taki mniej więcej metrowy :D sfociłam cały krzaczek, to zaraz wrzucę zdjęcie...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agu na pierwszym zdjęciu blisko prawego brzegu fotografii, to okrągłe?
Zastanawiałam się nad zakupem magicznej siły do hortensji, chyba się zdecyduję, bo jakoś tak tkwią w bezruchu, a może to ja jestem niecierpliwa ;:24
U Melona kupiłam, przetacznik , odętkę wirginijską, krwawnika kichawca hehehehe. Ciągle mi mało....
Wkleję fotki wieczorkiem, zapraszam :D
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Mnie się wydaje, że ten żylistek Agi to nie Strawberry Fileds, za jasne ma kwiaty, może to Pink Pom Pom czy cóś? ;)
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, tak, blisko prawej strony to wierzba Iwa, bliżej lewej trzy krzaczki hortensji... nie są jeszcze zbyt okazałe, ale rosną, magiczną siłę tez rozważę :) zajrzę wieczorem do Ciebie obejrzeć zakupowe zdjęcia :)
Francesco, mój rózowy żylistek to chyba Plena (przynajmniej w moich notatkach takowy figuruje, więc zakłądam że to 'to')
Jagusiu, lecę obejrzeć Twój krzak!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu masz cudne żylistki i śliczny kolor klematisa, taka prawdziwa czerwień. :roll:
Twój ogród wygląda na więcej, niż pięcio letni.
Roślinki bardzo bujnie Ci rosną, są wspaniale pielęgnowane . :)
x-ag-a
---

Post »

Tajko, dzięki za odwiedziny :) żylistki faktycznie w tym roku bujnęły z kwitnieniem; czytałam, że trzeba je odważnie przycinać, by obsypywały się tyloma kwiatami, więc robię to na ile mi sekator pozwala ;) a clematis to zdaje się Kardynał Wyszyński - ma piękny, intensywnie różowy kolor... dzięki za miłe słowa! ;:196
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Aguniado, to jesteśmy prawie (jestem ciut starsza) rówieśniczkami. Myślę, że młode z nas osóbki :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”