tawula taka rozłożysta, pięknie
Witam w ogrodzie u Aguniady
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
Masz bardzo dojrzały ogród, wiele roślin już taka dorodna i wyrośnięta,
Cudowne te żylistki
Aguniado, ile lat ma twój ogród? Na zdjęciu wyglądasz na młodą osóbkę, a ogród masz już taki dojrzały 
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguniu, pozwolisz, że odpowiem Izie ;)
Ogród Agnieszki przeżywa swój piąty sezon, kiedy oglądam zdjęcia to nie mogę się nadziwić i cały czas jestem pod wrażeniem wielkości jej roślin.
Aguś, te żylistki niesamowite, duże kupowałaś?
Ogród Agnieszki przeżywa swój piąty sezon, kiedy oglądam zdjęcia to nie mogę się nadziwić i cały czas jestem pod wrażeniem wielkości jej roślin.
Aguś, te żylistki niesamowite, duże kupowałaś?
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aguś ale się u Ciebie zmienia
Przepiękne zdjęcia, ogród z dnia na dzień coraz piękniejszy. Zazdraszczam 
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Witajcie
nie spodziewałam się tylu gości i tak miłych komentarzy - dziękuję!
to bardzo motywujące, by jeszcze lepiej dbać o rosliny w ogrodzie i ich zdrowie.
teraz kilka odpowiedzi na Wasze pytania:
Kasiu - o który 'okrągły' krzew pytasz? może wierzba Iwa na pierwszym zdjęciu? co do hortensji, moje też wolno się rozwijają, ale widzę postęp... może faktycznie musimy podsypać nawozem, bo strasznie długo przyjdzie nam czekać na pełnię kwitnienia. Co kupiłaś w Melonie? są już zdjęcia u Ciebie? dziękuję za miłe słowa!
Ewuniu, żylistek nie kwitnie szczególnie długo, aczkolwiek zdażyło się im (moim) powtórzyć kwitnienie... to zupełnie niewymagający krzew, poza tym, że rośnie jak szalony i wymaga corocznych (w moim przypadku dużych) korekt. Czekam na zdjęcia Twojej, przekwitniętej, pęcherznicy
Joasiu - bardzo dziękuję za miły komentarz, jak zwykle
Clematisy po 8zł? bardzo tanio, ale skoro były mizerne, to nie dziwię się, że zrezygnowałaś... o tej porze powinny wyglądać dorodnie. Pozdrawiam Cię również 
Iwonko - ja też lubię żylistki, chociaż pamiętam, że kupowałam je jesienią, bez większego przekonania... teraz nie żałuję, bo szybko tworzą busz i cudnie kwitną, a o to przecież chodzi ;) miłego dnia i Tobie życzę
Małgolinko - dziękuję, że znowu jesteś u mnie w ogrodzie
Jagusiu, naprawdę okazała odmiana? Twoje może są mlodsze? moje strasznie się rozrastają, co roku ciacham je minimum o 1/3. dziękuję za odwiedziny
Beciu - to bardzo miłe słowa, naprawdę jesteś łaskawa - dzięki!
Izuniu - Franceska już odpowiedziała - na jesieni będzie 5 lat... niby to niewiele, ale zmiany są widoczne... a za 'młodą osóbkę' dziękuję - na karku już 40stka niedługo ;)
Francesko - masz świetną pamięć
roślinom nic nie robię szczególnego, ale nawożę co roku, przycinam, gadam - może dlatego odwdzięczają się wzrostem i urodą... żylistki kupowałam mniej więcej metrowe, szybko urosły.
Gat, nie zazdraszczaj - Ty to masz dopiero gąszcz - piękny i kontrolowany.
Boniu, krzew to zylistek, powyżej już o nim napisałam... dziękuję za miłe słowa i odwiedziny!
teraz kilka odpowiedzi na Wasze pytania:
Kasiu - o który 'okrągły' krzew pytasz? może wierzba Iwa na pierwszym zdjęciu? co do hortensji, moje też wolno się rozwijają, ale widzę postęp... może faktycznie musimy podsypać nawozem, bo strasznie długo przyjdzie nam czekać na pełnię kwitnienia. Co kupiłaś w Melonie? są już zdjęcia u Ciebie? dziękuję za miłe słowa!
Ewuniu, żylistek nie kwitnie szczególnie długo, aczkolwiek zdażyło się im (moim) powtórzyć kwitnienie... to zupełnie niewymagający krzew, poza tym, że rośnie jak szalony i wymaga corocznych (w moim przypadku dużych) korekt. Czekam na zdjęcia Twojej, przekwitniętej, pęcherznicy
Joasiu - bardzo dziękuję za miły komentarz, jak zwykle
Iwonko - ja też lubię żylistki, chociaż pamiętam, że kupowałam je jesienią, bez większego przekonania... teraz nie żałuję, bo szybko tworzą busz i cudnie kwitną, a o to przecież chodzi ;) miłego dnia i Tobie życzę
Małgolinko - dziękuję, że znowu jesteś u mnie w ogrodzie
Jagusiu, naprawdę okazała odmiana? Twoje może są mlodsze? moje strasznie się rozrastają, co roku ciacham je minimum o 1/3. dziękuję za odwiedziny
Beciu - to bardzo miłe słowa, naprawdę jesteś łaskawa - dzięki!
Izuniu - Franceska już odpowiedziała - na jesieni będzie 5 lat... niby to niewiele, ale zmiany są widoczne... a za 'młodą osóbkę' dziękuję - na karku już 40stka niedługo ;)
Francesko - masz świetną pamięć
Gat, nie zazdraszczaj - Ty to masz dopiero gąszcz - piękny i kontrolowany.
Boniu, krzew to zylistek, powyżej już o nim napisałam... dziękuję za miłe słowa i odwiedziny!
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Ślicznie..
A co to na drugim i trzecim zdjęciu tak kwitnie??
A co to na drugim i trzecim zdjęciu tak kwitnie??
Agnieszko, dziękuję...
kwitną żylistki...
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Właśnie znalazłam etykietkę na której jest napisane: Krzew, dorasta do 1,5 m wys., ok. 25 cm rocznie. Kwiaty duże, różowe, cieniowane, zebrane w wielkie wiechy. Kwitnie w czerwcu-lipcu. Stanowiska słoneczne do półcienistych, wilgotne. Cenna, nowa odmiana.
Więc nie będzie taki wielki a teraz to jest taki mniej więcej metrowy
sfociłam cały krzaczek, to zaraz wrzucę zdjęcie...
Więc nie będzie taki wielki a teraz to jest taki mniej więcej metrowy
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Agu na pierwszym zdjęciu blisko prawego brzegu fotografii, to okrągłe?
Zastanawiałam się nad zakupem magicznej siły do hortensji, chyba się zdecyduję, bo jakoś tak tkwią w bezruchu, a może to ja jestem niecierpliwa
U Melona kupiłam, przetacznik , odętkę wirginijską, krwawnika kichawca hehehehe. Ciągle mi mało....
Wkleję fotki wieczorkiem, zapraszam
Zastanawiałam się nad zakupem magicznej siły do hortensji, chyba się zdecyduję, bo jakoś tak tkwią w bezruchu, a może to ja jestem niecierpliwa
U Melona kupiłam, przetacznik , odętkę wirginijską, krwawnika kichawca hehehehe. Ciągle mi mało....
Wkleję fotki wieczorkiem, zapraszam
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Mnie się wydaje, że ten żylistek Agi to nie Strawberry Fileds, za jasne ma kwiaty, może to Pink Pom Pom czy cóś? ;)
Kasiu, tak, blisko prawej strony to wierzba Iwa, bliżej lewej trzy krzaczki hortensji... nie są jeszcze zbyt okazałe, ale rosną, magiczną siłę tez rozważę
zajrzę wieczorem do Ciebie obejrzeć zakupowe zdjęcia 
Francesco, mój rózowy żylistek to chyba Plena (przynajmniej w moich notatkach takowy figuruje, więc zakłądam że to 'to')
Jagusiu, lecę obejrzeć Twój krzak!
Francesco, mój rózowy żylistek to chyba Plena (przynajmniej w moich notatkach takowy figuruje, więc zakłądam że to 'to')
Jagusiu, lecę obejrzeć Twój krzak!
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguniu masz cudne żylistki i śliczny kolor klematisa, taka prawdziwa czerwień.
Twój ogród wygląda na więcej, niż pięcio letni.
Roślinki bardzo bujnie Ci rosną, są wspaniale pielęgnowane .
Twój ogród wygląda na więcej, niż pięcio letni.
Roślinki bardzo bujnie Ci rosną, są wspaniale pielęgnowane .
Tajko, dzięki za odwiedziny
żylistki faktycznie w tym roku bujnęły z kwitnieniem; czytałam, że trzeba je odważnie przycinać, by obsypywały się tyloma kwiatami, więc robię to na ile mi sekator pozwala ;) a clematis to zdaje się Kardynał Wyszyński - ma piękny, intensywnie różowy kolor... dzięki za miłe słowa! 
Aguniado, to jesteśmy prawie (jestem ciut starsza) rówieśniczkami. Myślę, że młode z nas osóbki