Działka Mieci
Re: Działka Mieci
Mieciu u nas też bardzo sucho i wciąż obserwuje prognozę pogody
A ostatnio mnie uświadomił bratanek, który jest po ogrodnictwie że roślina kranówkę wchłania po 24 godz. i najlepiej podlewać z samego rana bo zapobiega się rozmnażaniu grzybów. A u mnie nawet w zbiornikach sucho, idę właśnie je zapełnić żeby woda trochę przestała 
- mieciak49
- 1000p

- Od: 13 paź 2010, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justi-ja przeważnie podlewam wodą odstałą,bo wieczorem napełniam beczki wodą z kranu i podlewam też raczej po południu,gdy nie ma już takiego słońca.W te 24 godz.to nie chce mi się wierzyć,bo jak roślinka jest spragniona to nawet jak podleję wodą z kranu to już po godz.widać efekt,niemniej zawsze podlewam wodą odstałą,bo o deszczówce można tylko pomarzyć
Jakoś mi tam tłumaczył, że są jakieś cząsteczki które muszą się rozłożyć i takie tam
Ale wzięłam sobie do serca i teraz podlewam wodą odstaną 
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Och, naspacerowałam się po Twoim ogrodzie. Uwielbiam taki busz i róznorodność. Masz chyba wszystkie kwiaty, jakie istnieją
Widzę, że pod wpływem forum zaopatrujesz się w hosty i żurawki. W ubiegłym roku pisałaś, że masz tylko jedną żurawkę
U Ciebie już kwitną liliowce, u mnie tylko stella d'oro, pozostałe dopiero się przymierzają. Chyba masz cieplejszy klimat niż na Gumieńcach.
- mieciak49
- 1000p

Tajga-może i rzeczywiście u mnie jest nie tyle cieplej co zaciszniej,a to przez ten busz,który sprawił że potworzyły się takie fajne zakątki i te roślinki mają swój mikroklimat.Nie było mnie 2 dni na działce i chyba przegapiłam kwitnienie jednego liliowca,teraz słyszę przez okno jak przed chwilką zaczął padać deszcz ale już przestał,no,troszkę kropi,może naleci odrobina do beczek,zobaczymy
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
A u mnie ani kropelki deszczu, ale się chmurzy więc pewnie i do mnie dojdzie.
Ten rok chyba będzie dobry dla liliowców.
Mam mnóstwo pąków, nawet na liliowcach, które jeszcze nie kwitły ani razu, a rosną od kilku lat.
Ten rok chyba będzie dobry dla liliowców.
Mam mnóstwo pąków, nawet na liliowcach, które jeszcze nie kwitły ani razu, a rosną od kilku lat.
- mieciak49
- 1000p

- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- mieciak49
- 1000p

Tosiu-żółte rzeczywiście już tak nie cieszą jak te nowe,kolorowe.Ja swoje kupowałam przez internet,dlatego tak mnie ciekawi ich rozkwitanie,bo widzę wtedy czy mam to co chciałam
Cieszy mnie że moja niedawno kupiona w Rajskim Frances Williams wypuszcza ładne,zdrowe liście,bo jak ją kupowałam to stała bidulka na pełnym słoneczku i liście już miała przypalone

Cieszy mnie że moja niedawno kupiona w Rajskim Frances Williams wypuszcza ładne,zdrowe liście,bo jak ją kupowałam to stała bidulka na pełnym słoneczku i liście już miała przypalone

Bardzo ładne te liliowce...masz rację żółte juz tak nie cieszą.
- mieciak49
- 1000p

Mieciu, pokaż całą kępę liliowca rdzawego 
- mieciak49
- 1000p