Pozdrawiam
Mam i ja :D
- AloesIk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mam i ja :D
przyszedłem pooglądać twoje Hojki piękne są,reszta roślinek również
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pochwały
Mam ostatnio bardzo mało czasu i juuż mam wielkie zaległości na forum. Oglądam Wasze wątki i podziwiam roślinki, ale jest mi strasznie głupio, bo nie pozostawiam po sobie śladu
Poprawię się
Tymczasem zakwitł mi wreszcie Hibiskus. Kilka pąków mu uschło i popadałam powoli w panikę
Ale na szczęście zakwitł

I wreszcie jakiś fiołek ma pączusie. Straszna pączusiowa posucha u mnie panuje. Żadnemu nie chce się kwitnąć
Przynajmniej biały mnie nie zawiódł.

A tutaj zbiórka tych co powinny już dawno zakwitnąć - postawiłam je obok siebie - utworzyłam grupę wsparcia

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jeszcze na specjalne życzenie - ZENEK

Mam ostatnio bardzo mało czasu i juuż mam wielkie zaległości na forum. Oglądam Wasze wątki i podziwiam roślinki, ale jest mi strasznie głupio, bo nie pozostawiam po sobie śladu
Tymczasem zakwitł mi wreszcie Hibiskus. Kilka pąków mu uschło i popadałam powoli w panikę

I wreszcie jakiś fiołek ma pączusie. Straszna pączusiowa posucha u mnie panuje. Żadnemu nie chce się kwitnąć

A tutaj zbiórka tych co powinny już dawno zakwitnąć - postawiłam je obok siebie - utworzyłam grupę wsparcia

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jeszcze na specjalne życzenie - ZENEK

Nie no Zenek niemożliwy dzięki
ale masz fiołki lenie-jest szansa, że teraz zakwitną jak wiosnę poczują
Hibek piękny, podoba mi się
ale masz fiołki lenie-jest szansa, że teraz zakwitną jak wiosnę poczują
Hibek piękny, podoba mi się
skrzydłokwiat przepiekny, jak już zdobędę gdzieś moją wymarzoną (małą pnącą) monsterkę, będę poszukiwała takiego 
gratuluję kwitnącego hibiskusa...
śliczny
pozdrawiam 
gratuluję kwitnącego hibiskusa...
- fiołek afrykański
- 100p

- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
zenuś śliczny i taki zabawny i puchaty ;)
a ja widzę na tym zdjęciu "grupy wsparcia" , że drugi i czwarty od lewej licząc z tych dużych zamierzają kwitnąć ;) chyba , że mi się zdaje ;)
a ja widzę na tym zdjęciu "grupy wsparcia" , że drugi i czwarty od lewej licząc z tych dużych zamierzają kwitnąć ;) chyba , że mi się zdaje ;)
- luki1993pies
- 100p

- Od: 12 wrz 2010, o 14:02
Przecudnie tu u Ciebie 
Zenuś prześliczny
Zenuś prześliczny
Domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37943" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogrodowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=38003" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogrodowe
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Zenek leniuszek
a fiołaski chyba większe leniuszki jak nie chcą kwitnąć takie dorodne rozety 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu też masz fiołeczków zatrzęsienie... zakwitną na pewno ja też czekam na moje żeby kwiaty pokazały
i mam nadzieję ,a Zenek śliczny po nosku go o de mnie pogiglaj :P
i mam nadzieję ,a Zenek śliczny po nosku go o de mnie pogiglaj :P
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu fiołeczki bardzo ładne a piszesz, że nie chcą kwitnąć? Może podkarm je jakąś odżywką do kwitnących? 
- ingga
- 500p

- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Ten skrzydłowkwiat to jest tez moje chciejstwoKasia86 pisze: A teraz się pochawlęUdało mi się wreszcie zdobyć tak długo poszukiwaną piękność
Już straciłam nadzieję, że go znajdę. Nikt też nie chciał się wymienić
Ale wreszcie jest i nie mogę się napatrzeć
Skrzydłokwiat Gemini:
![]()
![]()
I mam nadzieję że tez uda mi się go kiedys zdobyć - na szczęście nie jestem w goracej wodzie kompana i nie musze go miec natychmiast i cierpliwie czekam na szczęśliwy traf.
Kasiu, przyszłam się pochwalić, jutro będę miała kwietnik już u siebie, zamówiłam jeszcze dodatkowo sześć uchwytów.
Zenuś piękny a fiołeczki na pewno szybko zakwitną bo już są duże i lada dzień pokażą pączusie.
Zenuś piękny a fiołeczki na pewno szybko zakwitną bo już są duże i lada dzień pokażą pączusie.
A ja jak zwykle po nieobecności stuletniej pokornie wracam
Moje kwiaciory rosną jak szalone
Hoje się puszczają na prawo i lewo, a nawet fiołki postanowiły przerwać strajk
Zanim jednak pokażę co u mnie obecnie się dzieje proszę o pomoc... Oczywiście jak zwykle chodzi o storczyka
Mimo regularnego podlewania pomarszczyły mu się liście o tak:

Myślałam, że wszystko z nim okiej skoro puszcza takiego cosia:

Dopiero teraz odpadają mu kwiatki. Ale nie jest to chyba objaw, bo to te jeszcze ze sklepu, więc i tak długo wytrzymały.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Poprosiłabym o identyfikację również. Mam takie coś i zupełnie nie mam pojęcia co to może być. Nie wiem też skąd to mam

A jeszcze w ramach ciekawostki pokarzę zmutowany kwiat skrzydłowiata

Moje kwiaciory rosną jak szalone
Hoje się puszczają na prawo i lewo, a nawet fiołki postanowiły przerwać strajk
Zanim jednak pokażę co u mnie obecnie się dzieje proszę o pomoc... Oczywiście jak zwykle chodzi o storczyka
Mimo regularnego podlewania pomarszczyły mu się liście o tak:

Myślałam, że wszystko z nim okiej skoro puszcza takiego cosia:

Dopiero teraz odpadają mu kwiatki. Ale nie jest to chyba objaw, bo to te jeszcze ze sklepu, więc i tak długo wytrzymały.
Poprosiłabym o identyfikację również. Mam takie coś i zupełnie nie mam pojęcia co to może być. Nie wiem też skąd to mam

A jeszcze w ramach ciekawostki pokarzę zmutowany kwiat skrzydłowiata

- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ze skrzydłokwiatem to przeżyłaś rzeczywiście mękę ale czego się nie robi dla upragnionych chciejstw,
hibek śliczny on jest tak delikatnie różowy?
I pokazuj szybciutko te Twoje piękne hojeczki, pliss
hibek śliczny on jest tak delikatnie różowy?
I pokazuj szybciutko te Twoje piękne hojeczki, pliss
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Kasiu a jakie ma korzonki storczyk w korze? to co puszcza to młody korzonek, bo być może mimo regularnego podlewania go przelałaś, storczyki podlewa się nie tyle regularnie co wtedy jak mają srebrene korzenie w doniczce czyli wyschło im do końca podłoże.
anetta
Tak, on jest tak delikatnie różowy. Dość nietypowy
Ma też takie bardzo grube, ciemne i chropowate liście.

Od jutra chyba zrobię serię hojową specjalnie dla Ciebie
trzynastka
On te korzonki ma cały czas takie sobie, jak w dniu zakupu, czekam z przesadzaniem i grzebaniem aż mu kwiaty odpadną. Może rzeczywiście go przelałam
Ale podlewałam bardzo oszczędnie i rzadko, prędzej myślałam, że ma za mało wody... Kurcze nie wiem - on już powoli zrzuca kwiatki, jak tylko odpadną to go wygrzebię i zdjęcia porobię. Jednak już widzę przez doniczkę, że połowa korzeni do usunięcia
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Wczoraj kupiłam dwa storczyki przecenione na 6,99zł
Niby takie najzwyklejsze, ale miałam tylko jednego, więc posiadnie większej ilości jest wskazane
Piękne silne liście i korzenie
Co prawda już przekwitają, ale nie mogłam przejść obojętnie, bo od dawna szukałam czegoś na to okno
Walczyłam ze sobą, żeby wszystkich nie zabrać - były piękne
Cały czas się uczę storczyków, wychodzi mi to różnie - strasznie chciałabym żeby wreszcie były jakieś efekty moich starań

Tak, on jest tak delikatnie różowy. Dość nietypowy

Od jutra chyba zrobię serię hojową specjalnie dla Ciebie
trzynastka
On te korzonki ma cały czas takie sobie, jak w dniu zakupu, czekam z przesadzaniem i grzebaniem aż mu kwiaty odpadną. Może rzeczywiście go przelałam
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Wczoraj kupiłam dwa storczyki przecenione na 6,99zł
Piękne silne liście i korzenie
Walczyłam ze sobą, żeby wszystkich nie zabrać - były piękne
Cały czas się uczę storczyków, wychodzi mi to różnie - strasznie chciałabym żeby wreszcie były jakieś efekty moich starań