Róże, róże, róże... - Asia - 2011
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże, róże, róże... - Asia - 2011
Tuscany.....cudne fotki:) a Schloss piękny kwiat:) 

- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Aniu Schloss E. bardzo mnie zaskoczył, pozytywnie. A w Tuscany S. jestem zakochana, zrobiłam jej ogromną sesję, chyba kilkadziesiąt zdjęć.
Jowito, First Lady faktycznie trochę edenowata. Za to mój Sombreuil, choć malutki, ma pączuszka
A oto Lovely Green, to tylko jeden pęd bo jest jeszcze drugi w pąkach... Niebawem się otworzy. Dziękuję
nie wiem, jak Ci się odwdzięczę, może z czasem coś przyjdzie na myśl.

Na dobranoc, jeszcze pąk Rosenfee

Jowito, First Lady faktycznie trochę edenowata. Za to mój Sombreuil, choć malutki, ma pączuszka

A oto Lovely Green, to tylko jeden pęd bo jest jeszcze drugi w pąkach... Niebawem się otworzy. Dziękuję

Na dobranoc, jeszcze pąk Rosenfee

mój Lovely Green jest na podobnym etapie i też ma tyle pąków - pozdrawiam Cię serdecznie 

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Witam, piękne róże i 100 szt juz w drugim sezonie
, fajnie że dość obszernie opisujesz odmiany, od razu można zrobic sobie listę 

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam z niecierpliwością na pierwsze kwiaty Lovely Green. Zapowiada się pięknie!
First Lady przepiękna i rzeczywiście podobna do Edena. Która dłużej trzyma kwiat?
First Lady przepiękna i rzeczywiście podobna do Edena. Która dłużej trzyma kwiat?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Camelia dobrze,że zrobiłaś sesję Tuscany,po lecie będziesz miała co wklejać;)
- camellia
Jowito, już za parę dni będziemy cieszyć się zielonymi
kwiatami...
Przemku, mój poprzedni sezon był skromny. Jak zobaczyłam na forum te wspaniałe różanki, też tego zapragnęłam. Nie żałuję
To młode róże, niewiele mogę jeszcze o ich powiedzieć, staram się robić dużo zdjęć i pisać wszystko, co zaobserwowałam. Może na coś się przyda.
Aneto, w tej chwili nie mogę odpowiedzieć Ci na to pytanie, First Lady kwitnie u mnie pierwszy raz a Eden jeszcze nie kwitł.
Aniu, uwielbiam robić zdjęcia i robię ich setki, może nawet tysiące...
Dziś dla odmiany, pokażę coś innego ale trochę później, jestem bardzo zmęczona.

Przemku, mój poprzedni sezon był skromny. Jak zobaczyłam na forum te wspaniałe różanki, też tego zapragnęłam. Nie żałuję

Aneto, w tej chwili nie mogę odpowiedzieć Ci na to pytanie, First Lady kwitnie u mnie pierwszy raz a Eden jeszcze nie kwitł.
Aniu, uwielbiam robić zdjęcia i robię ich setki, może nawet tysiące...
Dziś dla odmiany, pokażę coś innego ale trochę później, jestem bardzo zmęczona.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
First Lady - ile na nią napsioczyłam ale po jakimś czasie dostrzegłam w niej "to coś" .
- camellia
Aszko możesz napisać, czym tak Ci podpadła?
Dzisiaj zamiast moich, będą róże z OB w Powsinie. Świeżutkie, gorące jeszcze foteczki
W tej chwili róże historyczne są w pełni kwitnienia, rozkwita coraz więcej współczesnych odmian. Spośród kilkuset zdjęć, tylko nieliczna gromadka. Róże kwitną tak fantastycznie, że muszę się nimi podzielić!
Mme Pierre Oger

Old Blush

Maiden`s Blush

Salet

Cukiereczek też jest - La Reine Victoria

Souvenir de la Malmaison

Czyżby Gloire de Dijon? Nie było tabliczki ale obstawiam, że to ona

Rosa helenae Semiplena

Flammentanz

Variegata di Bologna - zazwyczaj nie przepadam za pstrokacizną ale ta róża nie pozwala przejść obojętnie. Kształt, barwa kwiatu są piękne. Zdjęcie tego nie oddaje. Teraz żałuję, że jej nie zamówiłam a miałam okazję.

F. J. Grotendoorst

Pink Grotendoorst

Ritausma - wcale nie taka wielka
, w ogrodzie są dużo większe od niej. Zachwyca

Św. Tereska z Lissieux, tu w większej grupie prezentuje się znacznie lepiej niż u mnie.

Baby Masquerade - wyjątkowa miniatura, której pragnę od dawna.

Raubritter, jeszcze nie w pełni kwitnienia.

To był mały przegląd róż z Powsina. Od jutra wracam do przedstawiania swojej różanki.
Dzisiaj zamiast moich, będą róże z OB w Powsinie. Świeżutkie, gorące jeszcze foteczki

Mme Pierre Oger

Old Blush

Maiden`s Blush

Salet

Cukiereczek też jest - La Reine Victoria

Souvenir de la Malmaison

Czyżby Gloire de Dijon? Nie było tabliczki ale obstawiam, że to ona

Rosa helenae Semiplena

Flammentanz

Variegata di Bologna - zazwyczaj nie przepadam za pstrokacizną ale ta róża nie pozwala przejść obojętnie. Kształt, barwa kwiatu są piękne. Zdjęcie tego nie oddaje. Teraz żałuję, że jej nie zamówiłam a miałam okazję.

F. J. Grotendoorst

Pink Grotendoorst

Ritausma - wcale nie taka wielka

Św. Tereska z Lissieux, tu w większej grupie prezentuje się znacznie lepiej niż u mnie.

Baby Masquerade - wyjątkowa miniatura, której pragnę od dawna.

Raubritter, jeszcze nie w pełni kwitnienia.

To był mały przegląd róż z Powsina. Od jutra wracam do przedstawiania swojej różanki.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Czym podpadła? była jedną z pierwszych róż ,na zdjęciach wyglądała niesamowicie.Doczekałam kwitnienia a czekałam na różę w typie np.angielek a ona tymczasem jak główka kapusty ,byłam pewna,że rozwinie się mocniej.A ona tymczasem rozwinęła się tak jak ona.To było wielkie rozczarowanie i zawód.Potem jednak przy "napuszonych" angielkach zauważyłam jej inność.Teraz też czekam na kwitnienie.Przemarzła i musiałam ją mocno przyciąć.To była jej druga zima i drugie silne cięcie.Teraz posadziłam koło niej dwa iglaki [ kuleczki] i może mróz ją chociaż trochę oszczędzi.
I mam kilka innych podobnych .

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Variegata też mi się bardzo podoba
Jak będzie kiedyś sposobność zakupu, to chyba się skuszę.
Tuscany Superb też zachwycająca, dzisiaj oglądałam u koleżanki Tuscany i naprawdę robi wrażenie.

Jak będzie kiedyś sposobność zakupu, to chyba się skuszę.
Tuscany Superb też zachwycająca, dzisiaj oglądałam u koleżanki Tuscany i naprawdę robi wrażenie.
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Asiu, dałaś czadu z fotami z Powsina
. Już teraz nikt i nic nie odwiedzie mnie od spotkania forumowego tam właśnie
.
A Variegata di Bologna już siedzi w moim kompie na tapecie. Taką piękność trzeba zatrzymać na dłużej przy sobie ...
.
Niektóre z tych róż, to niekiepskie krzaczory ...
Strach się bać ...rozmiarów oczywiście.

A Variegata di Bologna już siedzi w moim kompie na tapecie. Taką piękność trzeba zatrzymać na dłużej przy sobie ...

Niektóre z tych róż, to niekiepskie krzaczory ...

- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To "kapustowatość" była wadą????? A mnie się właśnie ta jej cecha bardzo podoba i jak bym znalazła trochę miejsca to na pewno się na nią skuszę.Aszka pisze:Czym podpadła? była jedną z pierwszych róż ,na zdjęciach wyglądała niesamowicie.Doczekałam kwitnienia a czekałam na różę w typie np.angielek a ona tymczasem jak główka kapusty ,byłam pewna,że rozwinie się mocniej.A ona tymczasem rozwinęła się tak jak ona.To było wielkie rozczarowanie i zawód.Potem jednak przy "napuszonych" angielkach zauważyłam jej inność.Teraz też czekam na kwitnienie.Przemarzła i musiałam ją mocno przyciąć.To była jej druga zima i drugie silne cięcie.Teraz posadziłam koło niej dwa iglaki [ kuleczki] i może mróz ją chociaż trochę oszczędzi.