A co, może nieprawda?

Ja wciąż odczuwam niedosyt widoku kwitnących róż, czyli wzięło mnie na dobre...
 .
 .A zaczęło się ubiegłej jesieni, a właściwie jeszcze wcześniej, bo latem. Wtedy stwierdziłam, że w ogrodzie brakuje róż i namówiłam męża, abyśmy na rocznicę ślubu kupili sobie dwa krzaczki i posadzili obok siebie. I stało się .... Oglądałam (czyt. obserwowałam bacznym wzrokiem
 ) i wąchałam te róże przez ciepłe miesiące i stwierdziłam, że wcale nie są takie kłopotliwe jak sądziłam dotychczas. Właściwie to ... same rosną i kwitną
 ) i wąchałam te róże przez ciepłe miesiące i stwierdziłam, że wcale nie są takie kłopotliwe jak sądziłam dotychczas. Właściwie to ... same rosną i kwitną   . Pomyślałam wówczas: ...a może by tak dokupić jeszcze jakiś jeden krzaczek, zwłaszcza, że zbliża się jesień, czyli czas sadzenia róż... I to był ten moment, kiedy nieoczekiwanie zapadłam na ... różyczkę
 . Pomyślałam wówczas: ...a może by tak dokupić jeszcze jakiś jeden krzaczek, zwłaszcza, że zbliża się jesień, czyli czas sadzenia róż... I to był ten moment, kiedy nieoczekiwanie zapadłam na ... różyczkę  .
 .Skończyło się wcale nie na jednym dokupionym krzaczku, tylko ...kilkudziesięciu ...
 .
 .Aha, zapomniałam dodać info o jednym "niewielkim" szczególe
 . Mianowicie jesienią odkryłam to forum i to ono jest przyczyną mojej różanej choroby
 . Mianowicie jesienią odkryłam to forum i to ono jest przyczyną mojej różanej choroby  ...
  ...  ..., która okazała się pasją
 ..., która okazała się pasją  . Róże śnią mi się po nocach
 . Róże śnią mi się po nocach  . W dzień rozmyślam o nowych odmianach i planuję nowe nasadzenia. Sklep ogrodniczy stał się moim ulubionym sklepem, a ulubiony temat do rozmowy, to ... sami wiecie jaki
 . W dzień rozmyślam o nowych odmianach i planuję nowe nasadzenia. Sklep ogrodniczy stał się moim ulubionym sklepem, a ulubiony temat do rozmowy, to ... sami wiecie jaki  .
 . Podsumowując: rośliny, a w szczególności róże, obecnie zdominowały moje życie.
I ...bardzo się z tego cieszę
 .
 .A teraz pokażę różę, która jako pierwsza zdobyła moje serce.
Jest nią Kronenbourg:

I pozostałe, kwitnące obecnie:
Ascot

Jacques Cartier

Handel

Moja imienniczka: Monica

Lavender Dream

.
 .
 . Niezłe były moje początki nasadzeń, nie? ...
. Niezłe były moje początki nasadzeń, nie? ... 
  ...
 ...  .
 . 

dla Kasi-Katik.
 dla Kasi-Katik. .
 . i kwiat b.pełny. Też ją uwielbiam
 i kwiat b.pełny. Też ją uwielbiam